Traže odgovore / Šef Mercedesa nakon grozne forme na početku sezone: 'Neprihvatljivo je gdje smo s brzinom'

Image
Foto: Profimedia

Ekipa Mercedesa nije najbolje otvorila novu sezonu Formule 1, a toga je svjestan i šef momčadi Toto Wolff.

27.3.2022.
16:50
Profimedia
VOYO logo

Ekipa Mercedesa ne uživa u najsretnijim danima u aktualnoj sezoni Formule 1. Nakon osam godina apsolutne dominacije, Mercedes se trenutno čini kao treći najbrži konstruktor na gridu.

Ferrari i Red Bull su na vrhu, a momčad iz Brackleyja muči se s formom. Dovoljno govori rezultat s kvalifikacija za VN Saudijske Arabije, u kojima je Lewis Hamilton završio tek kao 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerostruki svjetski prvak kvalificirao se samo jednom u karijeri na 16. mjesto, bilo je to davne 2009. godine na VN Turske. Ipak, realnost je da Mercedes više ne pripada samom vrhu Formule 1 i da moraju naporno raditi da se tamo vrate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolff traži bolju formu

Mercedes je oduvijek krasila profesionalna radna navika i inovativnost u garaži. Međutim, Ferrariju se isplatilo veliko ulaganje, dok je Red Bull pronašao odgovarajuća inovativna riješenja i time su stekli prednost u odnosu na Srebrne strijele. Toga je svjestan i šef ekipe Toto Wolff. 

"Uvijek volim konkurenciju. Imali smo vrlo dobar niz od osam godina na vrhu poretka. Ne uvijek, ali nekako smo našli načina za vodstvo. Međutim, ovo je osjećaj kao i 2013. kada jednostavno nismo bili na razini Red Bulla i Ferrarija," komentirao je Wolff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavili smo s borbom i tako se trenutno osjećam - moramo se boriti. Sigurno je potpuno neprihvatljivo gdje smo s brzinom. Treći smo na stazi, ponekad ni nije tako kao što je danas bio slučaj. Jednostavno nije opcija ostati tu gdje jesmo," rekao je Wolff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo