MASOVNA TUČNJAVA u BIH / Sedam policajaca i navijači ozlijeđeni u obračunu huligana

Image
Foto: BH News

Do izgreda je došlo oko 14.00 sati u mjestu Oborci kada je došlo do otvorenog sukoba navijača dva nogometnog kluba koji su putovali na dva različita susreta.

24.4.2013.
16:14
BH News
VOYO logo

Dvije su osobe zadobile ozljede opasne po život s teškim povredama glave i podvrgnuti su hitnim operacijama na Kliničkom centru u Sarajevu u srijedu nakon žestokog obračuna navijačkih skupina nogometnih klubova Premijer lige BiH Borca iz Banja Luke i Željezničara iz Sarajeva u Donjem Travniku u središnjoj Bosni u kojima su najmanje 22 osobe ozlijeđene, među kojima je i sedam policajaca, izvijestila je Federalna televizija (FTV).

Po riječima glasnogovornice Klinične bolničkog univerzitetskog centra u Sarajevu Biljane Andrić dvojica mladića imaju frakture na glavi i krvarenja te su podvrgnuti operaciji. Uz to jedan od njih je zadobio i prijelom karlične kosti te potkoljenice, dok je treći dopremljeni mladić samo zadržan na promatranju nakon ozljede glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po informacijama FTV-a do izgreda je došlo oko 14 sati u mjestu Oborci kada su se otvoreno sukobile navijačke skupine koji su putovali na dva različita nogometna susreta iako su bili pod pratnjom policijskih ophodnji. U MUP-u Srednjobosanske županije su rekli da je tijekom obračuna navijača ova dva kluba ozlijeđeno najmanje sedam policajaca, sedam navijača Borca i osam navijača Željezničara.

Ukupno šest navijača je zadobilo teže ozljede, izvijestili su iz Županijske bolnice u Travniku. Sudionici izgreda se još uvijek nalaze na licu mjesta gdje policija provodi istragu a privedeno je više desetina osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici policije iz Travnika i Donjeg Vakufa koje su se zatekle na licu mjesta nisu mogli zaustaviti međusobni obračun nogometnih huligana pa su na lice mjesta upućene dodatne snage Specijalne policije kao i Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije, navodi se u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

Navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su navijači Željezničara krenuli bodriti svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik za sigurnost Nogometnog saveza (NS) BiH Željko Laketa izjavio je FTV kako će tijela NS-a prije donošenja bilo kakve odluke sačekati izvještaj o izgredu kako bi donio odluku. Nije isključio da se ponovno zabrani dolazak gostujućih navijača na susrete nogometne lige što se proteklih godina pokazalo uspješnim za sprječavanje većih sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo