Fenomenalan dan za hrvatski sport! Svijet je ovo dugo čekao!

Kakav dan Sandre Perković u Parku mladeži! Najbolja diskašica svijeta na mitingu u Splitu bacila je osobni rekord i hrvatski rekord od 70.51 metara te najavila velike stvari ove sezone.

1.3.2014.
13:48
VOYO logo

To je prvi svjetski hitac preko 70 metara od 1999. godine, kada je Ruskinja Natalia Sadova bacila 70.02 metra. Prethodni najbolji rezultat sezone držala je Kubanka Yaime Perez s hicem od 64.39 metara. Dosadašnji hrvatski rekord iznosio je 69.11 metara, a držala ga je također aktualna svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica od 2012. godine (London).

Svjetski rekord u bacanju diska drži Gabriele Reinsch koja je 1988. godine za tadašnju Istočnu Njemačku bacila nevjerojatnih 76.80 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezadovoljna sam ovim rezultatom. Imala sam odličnu seriju, a u Splitu se uvijek izvrsno osjećam i imam dobro natjecanje. Kad sam otvorila natjecanje sa 69.96 mislila sam samo da mi se ne dogodi peh kao prije tri godine u Varaždinu kad nisam uspjela prebaciti 70 metara. Tad sam imala peh, a sad mi se sve vratilo. Rekla bih da sam ovim rekordom upisala sedmi razred... Naravno, ovo je dobra najave sezone. Imam još uvijek puno ciljeva koje sam postavila pred sebe. Osjećam se jako dobro i moćno, a ono pravo počinje od petog mjeseca", rekla je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo