SADA SE ZNA TKO JE FAVORIT ZA DOVOĐENJE NOVE ZVIJEZDE U NBA-U: / Lutrija im donijela ogromnu priliku

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press - News

Predviđaju mu ogromnu karijeru i zvjezdani status

15.5.2019.
10:02
Profimedia, Zuma Press - News
VOYO logo

Momčad New Orleans Pelicans osigurala si je zahvaljujući lutriji pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA pa tako i mogućnost da izabere Ziona Williamsa kojeg mnogi vide kao sljedeću novu zvijezdu sjevernoameričke košarkaške lige.

Puno sreće

Draft će se održati 20. lipnja u New Yorku, a Pelicans nisu bili među favoritima na lutriji, bili su na sedmom mjestu sa šest posto vjerojatnosti. Pravo drugog izbora na draftu dobili su Memphis Grizzlies koji su također imali šest posto izgleda za pravo na prvi izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sreća im je bia naklonjena i prestigli su tri najslabije momčadi protekle sezone New York Knickse, Cleveland Cavalierse i Phoenix Suns koji su imali 14 posto mogućnosti za prvi izbor.

Lutrijom protiv namjernih poraza

Naime, NBA je uvela nova pravila za lutriju kako bi spriječila momčadi da namjerno gube utakmice s cilejm dobivanja visokog "picka" na draftu pa sada tri najgore NBA momčadi imaju jednake izglede za pravo prvog izbora od 14 posto. Tako su Knicksi, Cavaliersi i Sunsi imali najviše šansi za dobivanje prava na prvi izbor na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo