šuker ekskluzivno za rtl danas / 'Sa Štimcem bih napravio isto i da mi je familija'

Presretan sam bio kad su nas izvukli s Brazilom, a Igora Štimca bih potjerao i da mi je obitelj - tako se Davor Šuker, predsjednik HNS-a osvrnuo na 2013. godinu u ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas. Šuker je između ostalog progovorio i o gradnji kampa, ali i o aktualnoj vezi Dinama i Lokomotive.

25.12.2013.
19:07
VOYO logo

Sretan i pun energije jer za Božić je dobio što je htio. Put na Svjetsko prvenstvo i veliko otvaranje s velikim Brazilom.

"Kad sam vidio na otvaranju A2 slobodno i sad Niko do mene piše 'mi bi G, mi bi H, mi bi vamo'. Ja kažem 'A2'! I nakon minute A2 se otvori. On pita s kim igramo. Pa s Brazilom otvaranje. Jedino mi je žao od srca što Mandžukić neće moći igrati", priznao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Neće ni Šimunić koji je kažnjen s deset utakmica. HNS je odlučio ne žaliti se na tu presudu, pa Šimunić u borbu protiv FIFA-e ide sam.

"Teško mi je to reć, ali moram, znam da me jednog dana možda čeka posao u UEFA-i i FIFA-i. Ja razumijem što je on htio reći, ali kad izađe vijest iz Bregane, ona je umotana u drugi celofan i zna se koja je poruka ta. Zbog toga, neprihvatljivo je to i vidjeli smo kazna UEFA-e da je takva", kazao je Šuker.

Ali hrvatskog stopera svejedno brani.

"I ako vam kažem da Josip kad je došao prvi put u reprezentaciju, da me zvao sa 'vi'. Ja mu kažem - Joe, mi smo suigrači, pa ne možeš tako. 'Pa joj ja sam iz Australije, ja sam te gledao'. Znači toliki respekt, jedna ljubav prema hrvatskom nogometu", rekao je Šuker.

Ljubavi nije bilo previše nakon poraza reprezentacije u Škotskoj, nakon koje je Štimac dobio otkaz. Šukeru jedna od težih noći ikad.

"Neprospavana noć. Totalna razjedinjenost na terenu što nije nikada krasila hrvatski nogometni savez i hrvatsku nogometnu selekciju. Osobno, Igor Štimac mi je prijatelj, ali da mi je i familija, morao sam tako reagirat, morao sam napraviti jednu šok terapiju", priznao je predsjednik HNS-a.

Pozitivan šok sprema se i u Savezu, ali što se tiče infrastrukture. Prvi na listi - kamp na zagrebačkim Sveticama.

"Nacionalni centar mora biti blizu nogometnog stadiona. To je jedino najbolje rješenje koje smo gledali. Dugo godina se pričalo i moram reći da imamo sredstva na računu, da nismo trošili. I našim dobrim vezama u UEFA-i i FIFA-i možemo dobiti što trebamo od njih", smatra Šuker.

A nada se da će dobiti i domaćinstvo EURA 2020. u Zagrebu. I zato je zadovoljan i s idejom Milana Bandića da se renovira maksimirski stadion.

Liga deset mu je pun pogodak. A bio bi još zadovoljniji kad bi se svima popravila infrastruktura i kad situacija s navijačima ne bi bila toliko napeta.

"Znam! I nek navijači ne misle da ja samo mislim iz predsjedničkog ugla da su oni huligani. Ne! Ali ajmo dokazati tko je huligan, a tko nije. Ako je normalno da se ide tri do pet tisuća kilometara da se ide vrijeđat, za mene taj nije navijač", ističe Šuker.

A pupčana vrpca između Dinama i Lokomotive za njega ne postoji.

"Hrvatski nogometni savez je preozbiljna organizacija, dugo radi, dugo prima novce iz UEFA-e i FIFA-e da bi nešto ovdje bilo na crno, da bi nešto bilo neregularno", poručuje legendarni golgeter.

2013. na kraju za Šukera ipak nije bila crna. Da takva ostane i iduća, čeka se pravi rezultat u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo