PRIJETI MU KAZNA / Rumunjski tenisač pljuvao navijače

Victora Hanescua iznervirali su gledatelji koji su na Wimbledonu navijali za njegova protivnika. Budući da je bio na korak do poraza, navijače je nekoliko puta opsovao, a potom i pljunuo prema njima. Predao je meč. Mogao bi biti kažnjen sa 10.000 dolara.

26.6.2010.
9:23
VOYO logo

Rumunjski tenisač Victor Hanescu, 37. igrač ATP liste i 31. nositelj Wimbledona, predao je u petak Nijemcu Danielu Brandsu meč trećeg kola nakon što je izvrijeđao i ispljuvao protivnikove navijače. Zbog svog se nesportskog ponašanja našao pod istragom te mu prijeti kazna od 10.000 dolara.

Naime, Rumunj je meč predao iznenada, pri vodstvu Brandsua od 3:0 u petom, odlučujućem setu. Prije toga je namjerno radio prijestupe i neprisiljene pogreške te je u nekoliko navrata opsovao navijače koji su navijali za njemačkog tenisača. U jednom je trenutku i pljunuo prema njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu "predstavu" su zabilježile i televizijske kamere, a sudac meča ga je nekoliko puta opomenuo zbog neprimjerenog rječnika na terenu.

Iznervirani Hanescu, koji je do negativnog rezultata u petom setu došao nakon što je vodio 2:0 u setovima, je meč predao žaleći se na ozljedu noge, a sudac se zbog svega odbio rukovati s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima Grand Slam turnira, protiv Hanescua će biti pokrenuta istraga, a prijeti mu i kazna od 10.000 dolara za nesportsko ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo