ŽELI UČITI OD NAJBOLJIH: / Japanski student zaljubio se u rukomet, ne propušta treninge zagrebaša

Image

Rukometaši PPD Zagreba na treninzima u Kutiji šibica imaju jednog sasvim posebnog 'kibica'. Riječ je o japanskom studentu Yuyi Kobayashiju, koji se očito zaljubio u ovu igru s loptom na dva gola.

27.4.2016.
16:00
VOYO logo

Trener Veselin Vujović nije imao ništa protiv da 20-godišnji student iz Ibarakija, grada u kojemu je Hrvatska svladala Italiju na SP-u 2002., bude redoviti gost na treninzima.

Stalno na treninzima

"Postao je naš stalni član", ispričao je za 24 sata priču o neobičnom gostu trener zagrebaša Veselin Vujović koji se i sprijateljio s mladim Japancem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dočekao me ispred dvorane prije nekoliko mjeseci i rekao da želi gledati naše treninge. Ispalo je zgodno, postali smo tandem Yuya i Vuja", dodao je popularni trener.

Image

Došao studirati hrvatski i rukomet

No, rastanak se bliži, jer Kobayashi se u lipnju vraća u Japan, kada mu završava semestar studija hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz jezik, došao sam ovdje učiti rukomet", kazao je Yuya o igri koja u Japanu ima status čiste egzotike.

"Na japanskoj televiziji rukomet se prikazuje samo jedanput godišnje, kad se igra japansko prvenstvo", pojasnio je gost s Dalekog istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Balić je 'kriv' za sve

Boljeg učitelja za rukomet do Veselina Vujovića teško da može naći, ali za ljubav mladog Japanca prema rukometu, "kriv je" rukometni čarobnjak Ivano Balić.

"Kao dječak sam pratio malo rukomet u Japanu, ali strane igrače sam prvi put gledao na Olimpijskim igrama u Pekingu. ad sam vidio kako igra Ivano Balić, oduševio sam se. I od tog trenutka mi je bila velika želja bila doći u Hrvatsku i učiti o rukometu", pojasnio je Kobayashi koji studiozno prati svaki trening zagrebaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Želi postati trener

"Stalno je tu, gleda i sluša, iako jezik ne razumije previše. Kad mu je nešto zanimljivo, onda i snima. Šteta što bolje ne govori hrvatski, možda mi je mogao dati savjet kako da zaustavimo Karabatića", našalio se Vujović.

Kobayashi se pokušao u rukometu okušati kao vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta, morao samo prestati zbog problema s leđima. Nadam se da ću se u budućnosti pronaći u trenerskom poslu", zaključio je Yuya.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo