PAKET24 PREMIJER LIGA / Završeno je rukometno prvenstvo Hrvatske: Pogledajte kakva se borba vodila za treće mjesto

Image

PPD Zagreb osvojio je 30. naslov prvaka prije gotovo tjedan dana, no prvenstvo Hrvatske još nije bilo gotovo.

31.5.2022.
17:34
VOYO logo

Čak tjedan dana nakon što je PPD Zagreb osvojio naslov prvaka Hrvatske završena je Paket24 Premijer Liga, odnosno prva liga hrvatskog rukometa. Posljednju bitku, onu za treće mjesto, vodili su MRK Sesvete i HRK Gorica. Ove dvije momčadi ove su sezone međusobno igrale čak šest puta. Od tih sedam utakmica u kupu i ligi, njih čak tri zavšile su remijem. Sesvečani su dobili tri preostale utakmice, od čega dvije s tek jednim pogotkom razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja utakmica u seriji, koja se igra do šest osvojenih bodova (rezultat je prije utakmice bio 5-3), donijela nam je pravu dramu. Naime, Goričani su na poluvremenu vodili pet razlike i bili na pragu da utakmicu odvedu u posljednju, odlučujuću utakmicu. Ipak, Sesvečani su okrenuli utakmicu i na kraju odnijeli pobjedu rezultatom 28:23 i tako drugi put za redom osvojili nastup u Europskim natjecanjima.

Image
NEDODIRLJIVI I DALJE /

PPD Zagreb u dramatičnoj završnici pobijedio Nexe i nastavio dominaciju u hrvatskom rukometu

Image
NEDODIRLJIVI I DALJE /

PPD Zagreb u dramatičnoj završnici pobijedio Nexe i nastavio dominaciju u hrvatskom rukometu

"Da, bilo je dramatično, no očito smo mi malo bolje pripremljeni od Gorice, no to ne umanjuje kvalitetu Gorice koja je u svakoj utakmici pružila fenomenalan otpor i čestitam im na ovim izvedbama. Isto tako od srca čestitam svojoj cijeloj ekipi, stožeru i predsjedništvu kluba, jer napravili smo maksimum ove sezone što smo mogli. Dobili smo u jednoj službenoj utakmici Nexe, osvojili smo treće mjesto, igrali smo završnicu kupa i mislim da je trenutno više od ovoga nemoguće, možemo samo ponoviti ovaj rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, sada ćemo malo proslaviti, malo nek se dečki opuste i provesele. Nekima kreću reprezentativne obaveze, ovim mlađima, a ostali kreću na zasluženi odmor." rekao je trener Sesveta Silvio Ivandija za portal sesvete-danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik i Spačva iz Vinkovaca ispali su iz Premijer lige, a u dodatne kvalifikacije su otišli Umag i Karlovac. Nakon što se odigraju preostali dvoboji KTC-a i Umaga, odnosno Metković - Mehanike i Karlovca, bit će poznato tko će nastupati u sljedećoj premijerligaškoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo