Završene kvalifikacije za SP: Srbija ponovno bolja od Slovenije, Makedonci pobijedili za oproštaj legende

Image

Rukometaši Crne Gore, Makedonije i Portugala osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

18.4.2022.
11:52
VOYO logo

Završene su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2023. godine. Uz Hrvatsku plasman na svjetsku završnicu ostvarile su još Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Portugal, Srbija, Njemačka, Mađarska i Island.

Povratak Crnogoraca i Portugalaca

Grci su u prvoj utakmici iznenadili Crnu Goru pobijedivši rezultatom 25:23. Bilo je to veliko iznenađenje iako Grčku nitko nije shvaćao neozbiljno. U drugoj utakmici, u prepunoj dvorani u Podgorici Crna Gora svladala je Grčku rezultatom 33:25. Najbolji u redovima Crne Gore bili su Branko Vujović s devet golova, dok je sjajni Nebojša Simić imao čak 18 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Reprezentacija Portugala uspjela je nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice s Nizozemskom i plasirala se na Svjetsko prvenstvo. U prvoj utakmici sjajni Nizozemci slavili su 33:30 i već su polako spremali veliko slavlje povodom odlaska na SP. Portugalci su u Nizozemskoj slavili 28:35 i tako srušili Nizozemske snove.

Image
rukometna priča vikendom /

Priča o Mateju Mandiću i Dominiku Kuzmanoviću: Cimeri, prijatelji, klupski rivali i budućnost hrvatskog rukometa

Image
rukometna priča vikendom /

Priča o Mateju Mandiću i Dominiku Kuzmanoviću: Cimeri, prijatelji, klupski rivali i budućnost hrvatskog rukometa

Najbolji u redovima Portugalaca bio je 19-godišnji Martim Mota da Costa koji je postigao deset golova. Kod Nizozemaca najbolji je bio Kai Smits s osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi bolji od Slovenaca

Srbi su u drugoj utakmici protiv Slovenije osigurali odlazak na Svjetsko prvenstvo. U Kragujevcu su slavili rezultatom 23:20 i tako s ukupno šest golova prednosti u dvije utakmice izbacili favorizirane Slovence. U  posljednjim trenutcima utakmice bilo je 20:18 za Sloveniju i sve je vodilo prema novoj drami.

Ipak Srbi su sjajno odigrali posljednju dionicu utakmice i na kraju zasluženo pobijedili. Najbolji u redovima Srbije bio je Dejan Milosavljev koji je ima 19 obrana. Kod Slovenaca Dean Bombač je zabio šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je i u drugoj utakmici bez velikih problema pobijedio Austriju rezultatom 34:26. Najbolji u redovima Islanđana bio je Bjarki Mar Elísson koji je postigao osam golova.

Makedonci preko Češke na SP


Reprezentacija Makedonije uspjela je osigurati odlazak na Svjetsko prvenstvo nakon pobjede nad Češkom rezultatom 27:25. U prvoj utakmici rezultat je bio izjednačen, dok su u drugoj Makedonci slavili nakon dramatične utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred prepunom dvoranom u Skopju najbolji je bio Filip Kuzmanovski koji je postigao devet golova. Utakmicu je obilježio i oproštaj legende Filipa Mirkulovskog nakon gotovo 20 godina igranja u reprezentaciji.

Image

U ostalim utakmicama, Mađari su uspjeli slomiti čvrst otpor Izraelaca, dok je Njemačka bez većih problema svladala Farske Otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo