Prvenstvo u brojkama / Zanima li vas tko su bili najbolji pojedinci Hrvatske na EP-u i porazna statistika hrvatskih vratara?

Bliži se kraj Europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska, nakon dugo vremena, neće završiti u pet najboljih momčadi.

27.1.2022.
21:35
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija davne se 2002. nije kvalificirala u prvih pet reprezentacija na Europskim prvenstvima. Tom je nizu došao kraj na ovogodišnjem prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, gdje je Hrvatska završila kao četvrtoplasirana u drugoj fazi natjecanja.

Ivan Martinović bio je naš najefikasniji strijelac na prvenstvu s ukupno 37 pogodaka. Naš je desni vanjski zabio čak dvanaest golova u posljednjoj utakmici protiv Nizozemske i tim učinkom prestigao Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš kapetan zabio je 29 golova na prvenstvu, a krasi ga nevjerojatna realizacija od čak 80.6 posto. Usporedbe radi, Martinović je na 60.9 posto, ali on je vanjski igrač, stoga je i za očekivati da ima teže šanse nego Čupić. Naš treći najbolji strijelac bio je Tin Lučin s 28 pogodaka, a vrijedi istaknuti da je bio i drugi najbolji asistent Hrvatske.

Naš najbolji plejmejker bio je Luka Cindrić. Unatoč činjenici da je propustio prvi susret s Francuskom zbog koronavirusa, Cindriću nije trebalo mnogo vremena da pokrene svoje dodavačke sposobnosti i igru Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loši golmani, fantastična obrana

s 25 posto obrana hrvatski golmani nalaze se pri donjem dijelu momčadi koje su izborile drugi krug natjecanja. S druge strane, naša obrana druga je najbolja na cijelom prvenstvu. S 240 primjenih golova, jedino se Švedska s 239 golova nalazi ispred Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Pešić, koji je bio prvi izbor na vratima Hrvatske na ovom prvenstvu, imao je i najviše obrana s 34 zaustavljenih pokušaja, što je oko pet-šest obrana po utakmici. Mirko Alilović imao je ukupno devet obrana u njegovom kratkom povratku u reprezentaciju.

Razočarava činjenica da Hrvatski golmani nisu obranili niti jedan sedmerac. Na naša vrata protivnici su pucali ukupno 17 sedmeraca, a nijedan nije zaustavljen od strane naših golmana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale zanimljive statistike pogledajte u video prilogu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo