Čupiću poništen gol jer je Goluža tražio time-out! Balić podivljao!

Hrvatska je odigrala još jednu veliku utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Čupić i društvo pobijedli su Španjolsku 27:25 usred Madrida u velikoj drami koju je s tribina opet pratio i Ivano Balić.

19.1.2013.
15:04
VOYO logo

Hrvatski rukometaši došli su i do pete pobjede u isto toliko nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, te sa stopostotnim učinkom idu u nokaut fazu natjecanja. Kauboji su u uzbudljivoj utakmici pobijedili domaćina Španjolsku 27:25, te izborili prvo mjesto u skupini i dvoboj protiv Bjelorusije u osmini finala. Početak utakmice bio je usitinu vatren. Igralo se gol za gol, a nakon uvodnog vodstva Španjolske Hrvatska preuzima konce igre u svoje ruke i do poluvremena stvara dva pogotka prednosti (15-13). Početak drugog dijela utakmice pripao je u potpunosti Španjolcima koji -2 s poluvremena serijom 8-3 okreću do +3, te izgledaju vrlo samouvjereno u tim trenucima. No, naši se još jednom vraćaju i serijom 5-1 dolaze do novog vodstva (23-22). U posljednjih pet minuta susreta obje su reprezentacije ušle s igračem manje, a nedugo nakon prvog Hrvatska ostaje i bez drugog igrača u polju (na dvije minute), te narednu minutu igra s dva igrača manje od Španjolaca.

http://www.youtube.com/embed/dJR6jvTt7UU?rel=0 U toj situaciji Zlatko Horvat krade loptu i zabija za 25-25, a u idućem napadu Mirko Alilović brani zicer s crte španjolskom igraču, te naši imaju priliku povesti. Ivan Čupić zabija za vodstvo, ali sa zvukom sirene za time-out koji je pozvao izbornik Slavko Goluža! Ta odluka je razbjesnila sve naše igrače, a Ivano Balić, koji je utakmicu pratio s tribina, skočio je na noge, primio se za glavu i pokrio se časopisoom koji je držao u rukama, vidno uzrujan. U novom napadu Španjolska ostaje s igračem manje, a naši iz drugog napada zabijaju za vodstvo 26-25. Drago Vuković na ulasku u posljednju minutu zarađuje dvije minute kazne zbog udaranja u glavu, što Španjolci ne koriste za pogodak, već Rocas s krila pogađa vratnicu. Naši su bez ikakvog problema zadržali posjed lopte, te u posljednjoj sekundi zabili preko Lovre Šprema za konačnih 27-25. Najbolji pojedinac susreta bila je kompletna momčad Hrvatske, a najbolji strijelac Ivan Čupić s osam pogodaka iz devet pokušaja. Marko Kopljar pridodao je četiri gola, a Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Damir Bičanić po tri. Jorge Maqueda bio je strijelac sedam golova u redovima Furije.. Hrvatska će u osmini finala igrati protiv Bjelorusije, a eventualnom pobjedom naše reprezentacije i reprezentacije Francuske (protiv Islanda), ove će se dvije velike momčadi još jednom ogledati na velikoj pozornici. Recimo i da će se utakmica protiv Bjelorusije igrati u Zaragozi za dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske izbjegla veliki okršaj sa Srbijom u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva. Slovenija je, naime, u skupini C s kojom se križa naša grupa D, pobijedila Srbiju 33:31 i izborila prvo mjesto, dok je Srbija treća.

Da su Kauboji izgubili od Španjolske i zauzeli drugo mjesto, već u ponedjeljak bismo gledali jednu od najzanimljivijih utakmica SP-a, okršaj Hrvatske i Srbije. Ovako će Hrvatska na četvrtoplasiranu Bjelorusiju, Slovenija će se za četvrtfinale boriti protiv Mađarske, a Srbi će imati težak posao protiv domaćina Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi osmine finala:

Njemačka - Makedonija Rusija - Brazil Francuska - Island Danska - Tunis Hrvatska - Bjelorusija Španjolska - Srbija Mađarska - Poljska Slovenija - Egipat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP rukometaša, 5. kolo:Skupina C: Bjelorusija - Saudijska Arabija 33-15 Poljska - Koreja 33-25 Slovenija - Srbija 33-31 Redoslijed: 1. Slovenija 10, 2. Poljska 8, 3. Srbija 6, 4. Bjelorusija 4, 5. Saudijska Arabija 2, 6. Koreja 0 Skupina D: Egipat - Australija 39-14 Španjolska - Hrvatska 25-27 Mađarska - Alžir 29-26 Redoslijed: 1. Hrvatska 10, 2. Španjolska 8, 3. Mađarska 6, 4. Egipat 3, 5. Alžir 3, 6. Australija 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo