DRAMA U ARENI ZAGREB! / Kontrec u posljednjoj sekundi pogodio vratnicu za očaj domaće publike

Image

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Areni Zagreb, aktualni europski doprvak, mađarski Veszprem, u subotu navečer je slavio protiv PPD Zagreba minimalnom pobjedom 23-22.

25.3.2017.
19:38
VOYO logo

PPD ZAGREB - TELEKOM VESZPREM 22-23 (10-12)

Arena Zagreb. Gledatelja: 12.250. Suci: Dentz i Reibel (Francuska).

PPD Zagreb: Stevanović 9 (3) obrana, Skok; Kontrec, Vori 3, Cingesar 1, Šebetić 2, Marković 2 (2), Horvat 1, Šušnja, J. Valčić 4, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Miklavčič 1, Markoski, Pavlović 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telekom Veszprem: Mikler, Alilović 10; Gulyas, Ivancsik, Schuch, Ilić 2, Palmarsson 1, Gajić 3 (1), Nilsson 3, Nagy 1, Ugalde 3, Marguč 4, Rodriguez, Terzić, Sulić 4, Lekai 2.

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta, Telekom Veszprem 8 minuta. SEDMERCI: PPD Zagreb 2/4, Telekom Veszprem 1/4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rukometaši PPD Zagreba poraženi su od europskog doprvaka, mađarskog Telekom Veszprema sa 22-23 (10-12) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka koja je u subotu odigrana pred više od 12.000 gledatelja u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRITISAK I DOMAĆI TEREN UČINILI SVOJE: Trener Zagreba smirivao svoje igrače u Areni Zagreb

Veszprem ostao i dalje prava enigma za Zagreb

Tako je Veszprem ostao i dalje prava enigma za PPD Zagreb u Ligi prvaka, jer hrvatski prvak u tom natjecanju još nikada nije uspio pobijediti ovu mađarsku momčad. Žele li 'zagrebaši' treću sezonu zaredom izboriti mjesto u četvrtfinalu, tu će tradiciju morati promijeniti za tjedan dana u Veszpremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak loše je otvorio dvoboj, s previše tehničkih pogrešaka u napadu, te su u prvih 15 minuta uspjeli postići samo dva pogotka. Mađari su vodili 6-2, u 18. minuti i 8-4, ali je domaća momčad do kraja poluvremena taj zaostatak uspjela prepoloviti. Mogli su 'zagrebaši' na odmor i s jednim pogotkom zaostatka, ali je Mirko Alilović uspio obraniti sedmerac Zlatku Horvatu, kad je vrijeme za igru u prvom dijelu već isteklo.

U drugom poluvremenu dva puta stizali prednost

PPD Zagreb je u drugom poluvremenu dvaput stizao prednost Veszprema i imao napade za prvo vodstvo, ali oba puta su ostali bez realizacije. Nakon 14-14 u 37. minuti, hrvatski prvak ostao je devet minuta bez pogotka te su Mađari serijom 4-0 ponovno stekli četiri gola prednosti (14-18). Veszprem je u 51. minuti imao i najvećih +5 (16-21), ali je PPD Zagreb zahvaljujući pogocima Igora Vorija u završnih 90 sekundi uspio izvući minimalan poraz 22-23 i ostaviti nadu za uzvrat u Mađarskoj, a Tin Kontrec je u zadnjoj sekundi pogodio i vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od važnih obrana bila je i ona kada je zaustavio Horvatov sedmerac na kraju prvog dijela.

Domagoj Pavlović i Josip Valčić postigli su po četiri pogotka, a Igor Vori i Stipe Mandalinić po tri za PPD Zagreb, dok su strijelce Telekom Veszprema predvodili Renato Sulić i Slovenac Gašper Marguč sa po četiri gola. Ivan Stevanović je imao devet obrana, a Mirko Alilović je na drugoj strani obranio deset udaraca Zagrebovih rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni dvoboj u Veszpremu, kojem će hrvatski prvak pokušati uhvatiti jedan pogodak zaostatka i izboriti četvrtfinale Lige prvaka treću godinu zaredom, bit će odigran sljedeću subotu, 1. travnja, s početkom u 17.30 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

60' - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Vori zabija za minus jedan! Sulić je namjerno gurnuo Zagrebovog pivota s leđa što je bilo za isključenje.

55' - Prvi pogodak poznatog mađarskog rukometaša Lászla Nagyja u 55. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Veszprem prvi put na utakmici odlazi na pet golova prednosti. Teška situacija za Zagreb.

43' - Serija Veszprema 4-0. Mađarski prvak je opet na četiri gola viška! Tu je prednost imao u tri navrata u prvom dijelu. Imao je Zagreb svoje šanse, ali sad je već šest minuta bez gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Razbranio se Mirko Alilović na vratima Veszprema, ovo je njegova osma obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Silvio Ivandija pozvao je minutu odmora. Zagreb je imao dvije šanse za vodstvo protiv Veszprema, u oba je slučaja promašio i primio golove odmah u sljedećem napadu. Kažnjavaju Mađari svaku pogrešku Zagrebaša.

37' - Sulić uzvraća za plus 1 Mađara. Dvije kontre, dva pogotka Veszprema u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Vori zabija za izjednačenje. Sjajan početak Zagreba u drugom poluvremenu. Publika u Areni Zagreb je na nogama. 13-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Zagreb gubi dva razlike od Veszprema u prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka. U Areni je preko 10.000 navijača, a među njima i novi/stari hrvatski izbornik Lino Červar koji je na poluvremenu za kamere HTV-a kazao kako je lijepo biti doma. Što se tiče utakmice, izbornik Hrvatske istaknuo je da je obrana "lavova" bila duboka u prvom dijelu.

30' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Horvat je imao sedmerac za dolazak na samo gol zaostatka, ali Mirko Alilović mu je obranio udarac! Šteta. Zagreb je na dva razlike, nije to loše, ako se uzme u obzir da su Mađari u tri navrata imali četiri gola prednosti. Zagreb se malo opustio pred kraj prvog poluvremena i to je odmah bolje izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Najbolja akcija utakmice do sad! Horvat je bacio cepelin za Pavlovića, koji se uvukao na crtu Suliću iza leđa.

26' - Posljednjih pet, šest minuta igra se gol za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Šebetić je u 18. minuti zabio tek treći Zagrebov gol u ovoj utakmici. Mađari trenutno izgledaju kao svijet za sebe. Preko 10.000 navijača je u zagrebačkoj Areni i oni ne odustaju, bodre svoju momčad, bodre Zagrebaše...

14' - Zagreb je u prvih četrnaest minuta zabio samo dva gola. I oba Mandalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Stipe Mandalinić je izvana s nekih deset metara zabio prvi gol Zagreba u ovom dvoboju. PPD Zagreb nije dao gol više od šest minuta. Uvodnih...

4' - Mandalinić sad nije uspio. Zagreb je četiri minute bez gola. To nije dobro.

2' - Ni Veszprem ni Zagreb ne iskorištavaju po svoja dva uvodna napada. Dosta je nervoze kod obje momčadi. Na crti će veliku borbu voditi Vori i Sulić, a na vratima Stevanović i Alilović. Zagreb je krenuo s 5-1 obranom s Vorijem naprijed.

1' - POČELA JE UTAKMICA. AJMOOOO ZAGREBAŠI

Jedan od glavnih ciljeva sezone je ispunjen. Zagreb je u osmini finala Lige prvaka i sve preko toga bit će bonus, veliki uspjeh. I sam trener PPD Zagreba Silvio Ivandija zadovoljan je dosadašnjim ostvarenim u ovoj klupskoj sezoni što se tiče Lige prvaka. No, Igor Vori, Stipe Mandalinić, Zlatko Horvat i društvo ne misle stati na osmini finala. Žele kreirati senzaciju.

TRENER ZAGREBA NIJE HTIO ŠUTJETI: ‘Neke reakcije igrača prema sucima nisu bile u redu’

Mađarski Vezsprem je favorit, a kakvu momčad ima dovoljno govori to da trener uopće ne koristi hrvatskog reprezentativca Marka Kopljara kojeg čuva za nacionalno prvenstvo. U redovima Veszprema igra i Slišković, ali on se još muči s posljedicama mononukleoze i njega večeras nema. Mirko Alilović uživa povjerenje trenera, kao i već pomalo zaboravljeni reprezentativac Renato Sulić koji će se boriti s obranom Zagreba na crti.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo