RUKOMETNI SPEKTAKL U ARENI: / Kauboji izgubili u dramatičnoj završnici, Nijemci iz Zagreba odlaze s punim plijenom

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski rukometaši poraženi su u spektaklu protiv Njemačke, kojeg ste od 19:30 mogli uživo pratiti na RTL-u

23.10.2019.
21:01
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U prijateljskom susretu igranom u zagrebačkoj Areni hrvatski rukometaši su izgubili od Njemačke 25-26, dok su rukometašice iznenadile favorizirane Njemice odigravši 21-21.

S pet pogodaka najefikasniji u hrvatskim redovima bio debitant VladoMatanović, a po četiri gola dali su DavidMandić i Luka Stepančić. Kod gostiju najefikasniji je bio Tobias Reichmann s pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno smo s Njemačkom igrali čak 29 susreta. I naši su gosti bolji za tri pobjede.

Zanimljivo je spomenuti da se od 18 prijateljskih susreta njih čak 16 igralo u Njemačkoj. Preostala dva igrala su se u Hrvatskoj, a obje ekipe su upisale po pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se službenih susreta tiče Hrvatska je bolja. Od 11 utakmica naši dečki su dobili sedam. Dva su od njih su bila među najvažnijim susretima hrvatskog rukometa u povijesti - finale Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. i Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Hrvatska je 2003. u Portugalu pobijedila 34-31, dok je na OI u Ateni slavila sa 26-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu današnjeg dvostrukog hrvatsko - njemačkog programa naše su rukometašice odigrale 21-21 protiv Njemačke. Bez igračica iz inozemstva i Podravka Vegete, mlada ekipa NenadaŠoštarića, u kojoj je bilo sedam debitantica, ostavila je srce na terenu Arene u svom prvom nastupu u toj dvorani i napravila senzaciju odigravši neodlučeno 21:21.

Po četiri pogotka zabile su Dora Kalaus i Ivana Dežić, dok je tri pogotka u važnim trenucima zabila Andrea Šimara. Junakinja dana ipak je Tea Pijević sa 15 obrana pri čemu je zaustavila dva sedmerca. Kod Njemica najbolja je bila Emily Bolk s pet pogodaka. Za tri dana slijedi uzvrat u TUI Areni u Hannoveru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je pobijedila Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ovoga ljeta, a iz te ekipe izborniku Nenadu Šoštariću je nedostajalo čak 11 igračica.

Hrvatska i Njemačka odigrale su ukupno 21 susret, od toga 15 prijateljskih. Naše jedine pobjede su bile baš u prijateljskim susretima. Prva je bila prije 19 godina u Zagrebu, a druga prije četiri godine u Umagu. Uz tri remija, Njemačka dakle ima čak 16 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Hrvatska - Njemačka 25-26


Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Hrvatska je izgubila u dramatičnoj završnici sa samo golom razlike.

49' Napravili smo 6:0 seriju. Kako se čini bit će napeto do samog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Kauboji su se vratili iz velikog zaostatka. Sada je 21:21.

43' Gosti su pobjegli na +4, 20:16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Krstić nas je golom doveo na -1.

38' Kauboji zaostaju za gostima, ne mogu u ovim trenucima okrenuti utakmicu u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Nijemci su povećali vodstvo na 14:12.

31' Nastavila se utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Hrvatska je na poluvrijme otišla s golom zaostatka.

25' Nijemci su poveli 10:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Nijemci su izjednačili na 8:8.

14' Horvatov pokušaj spriječila je vratnica. Ne mogu se Kauboji značajnije odvojiti od Nijemaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Sjajnu akciju odigrali su Kauboji i poveli prvi put s dva razlike (5:3).

5' Dosta se čvrsto igra u Areni. Golovi za sada kapaju na kapaljku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme

19:27 - LinoČervar je na svoj popis stavio 26 igrača, a na njemu se nalaze vratari Marin Šego (Montpellier), Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe); krila Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Fran Mileta (Nexe), Vlado Matanović (Gorenje Velenje), David Mandić (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla Plock) i Marin Jelinić (Nexe); kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Marin Šipić (PPD Zagreb), Marino Marić (Meltsungen), Kristijan Bećiri (PPD Zagreb) i Leon Šušnja (Wisla Plock); te vanjski igrači Marko Mamić (Leipzig), Domagoj Pavlović (Meltsungen), Domagoj Duvnjak (Kiel), Josip Šarac (Celje PL), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Vive Kielce), Matej Hrstić (PPD Zagreb), Luka Mrakovčić (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Pick Szeged), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Nikola Jukić (Chartres) i Ivan Slišković (Goppingen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:25 - Uoči utakmice MarinoMarić stao je pred kameru RTL-a.

"Ova utakmica s Njemačkom pomoći će izborniku odrediti tko ide na Europsko prvenstvo. Naravno, zbog gledatelja ćemo pokušati pobijediti i pružiti odličnu predstavu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je adut Line Červara da je spoj mladosti i iskustva odličan.

"Svi su tu i svi su spremni dati svoj doprinos. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da ne bude ozljeda. Nadam se da ćemo izbrusiti 16 igrača za prvenstvo", rekao je Marić, koji u zadnje vrijeme ima problema s ozljedama:

"To su nijanse koje odlučuju u ključnim utakmicama, posljednjih godina imamo problema s tim. No, sve je otvoreno i izvedivo, a od polufinala je sve moguće. Nijanse će odlučiti - zdravlje, psihička i fizička sprema. Kad sve ukomponiramo, trebalo bi biti super, mi smo optimisti."

Do Europskog prvenstva ostalo je nešto više od dva mjeseca jer počinje 9. siječnja, a protiv moćne Njemačke vidjet će se koliko Hrvatska može.

19:20 - Uoči Kauboja na parketu su bile naše rukometašice. te su odigrale 21-21 protiv Njemica.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo