FRANCUSKA OSVOJILA BRONCU! / Danci su bili među favoritima ovog prvenstva, ali kući se vraćaju bez medalje

Image
Foto: PIXSELL

Tricolori su u rukometnom ratu u Areni Zagreb, protiv moćnog aktualnog olimpijskog prvaka Danske, uspjeli osvojiti europsku broncu.

28.1.2018.
19:36
PIXSELL
VOYO logo

FRANCUSKA - DANSKA 32-29


U utakmici koja je po mnogima mogla i trebala biti finale Europskog prvenstva Francuska je pobijedila Dansku 32-29 i osvojila svoju drugu europsku broncu u povijesti. Savršenu utakmicu odigrao je najbolji rukometaš današnjice, jedan od najvećih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić i rukometnom svijetu jasno pokazao kako pravi sportaši igraju utakmice za broncu, kako se bori za svoju zemlju koja je naviknula na rukometne uspjehe. Kao i on sam. Uspjehe veće od trećeg mjesta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je Karabatić devet golova, imao šest asistencija i poručio navijačima i stručnjacima da su ipak mogli malo pričekati s izborom najbolje momčadi prvenstva. Jer se za njega trebalo naći mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA IMA DVA IGRAČA U IDEALNOJ MOMČADI PRVENSTVA: Iako Kauboji nisu izborili polufinale, zaradili su priznanja

Danci su utakmicu za treće mjesto otvorili golom Lindberga, Sorhaindo je izjednačio, a Remili i Porte rano su odveli Francusku na +2. Lauge, Lindberg i Mortesen preokrenuli su utakmicu na 8-7 za Dansku na isteku prvih 10 minuta. Lindberg i Zachariassen zabijali su za 9-7 i 10-8, ali nakon 11-11 čudesni Nikola Karabatić s dva gola donosi Francuskoj novih +2 (13-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvrijeme je Francuska otišla s tri gola prednosti, 17-14. Prednost su Francuzi održavali veliki dio drugog dijela. Sedam minuta prije kraja Dancima se ukazao tračak nade, smanjili su na 26-28 i imali čistu kontru koju su spriječili rumunjski suci dosudivši nepostojeće korake danskom igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je igrač utakmice Nikola Karabatić s dva gola opet odveo Francuze na +4 i svjetski prvaci ipak s medaljom odlaze iz Hrvatske. Uz Nikolu Karabatića koji je zabio devet golova, u momčadi pobjednika iskazali su se Cedric Sorhaindo, Kevin Mahe i Luc Abalo su zabili po 5, dok je na strani poraženih sjajan bio Hans Lindberg s 12 golova iz 14 šuteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzima je ovo druga europska bronca, a u kolekciji imaju još tri zlata. Danci su ostali na dva zlata, jednom srebru i tri bronce. U velikom finalu večeras igraju Španjolska i Švedska.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA: Francuska je osvojila broncu na Europskom prvenstvu. Zasluženo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Iako im se Danska približila na -2 i imala napad, Francuzi su se vratili na najbolji mogući način i ponovno dali do znanja da misle ozbiljno u ovom dvoboju. Mahe, Guigou i ekipa lakoćom su zabijali i vratili prednost na sigurnijih +4 Tricolora.

44' - Hansen i Mortensen ekspresno zabijaju dva gola i podižu Dance na noge u Areni Zagreb. Nakon dugo vremena zaostaju samo dva pogotka za Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Bombardira Karabatić neumoljivo! Karabatić projektilima s 9 metara drži Francuze na +4. Najraspoloženiji je igrač u redovima aktualnih svjetskih prvaka i u ovim trenucima je postigao 7 pogodaka iz 8 pokušaja. Zastrašujuće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Hansen promašuje šut s osam metara, čita to vratar Dumoulin. Miki Hansen danas nije dobar za razliku od Nikole Karabatića, rukometaša s kojim ga često uspoređuju, a koji je zabio šest od šest. Navodno je ozlijeđen, osjetio je bol i bio upitan do samog početka susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušava Hansen nešto u drugom poluvremenu, no ima šut 0/3, a Danska bez svog najboljeg strijelca neće moći do medalje

34' - Abalo zabija za 20-16 Francuske. Tricolori su pojačali tempo na otvaranju drugog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Francuzi su imali deveterac, Mahe je tražio da se lopta obriše od znoja, no Rumunji su procijenili da oteže igru i oduzeli mu loptu. Mahe je na to poludio, a lijepo je bilo vidjeti kako pomoćni trener Gille žustro naređuje Maheu da zašuti i vrati se u obranu. Nema razgovora s trenerima. Mahe je poslušao svog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Nevjerojatno je vidjeti moćnog i krupnog Cedrica Sorhaindoa kako igra na lijevom krilu u obrani. Francuska je u 5-1 obrani kojom su pobijedili Kauboje, a kako je isturen naprijed Guigou, Sorhaindo ide na njegovo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Ponajbolji danski igrač napravio je veliku glupost. Rasmus Lauge dobio je dvije minute zbog prekršaja, a onda je prigovorio sucu i dobio odmah još dvije minute isključenja. Kakva nevjerojatna glupost tako iskusnog igrača u tako važnoj utakmici. Rijetko imamo priliku vidjeti da neki igrač odjednom mora "guliti" četiri minute.

16' - Tricolori su izjednačili na 10-10. Ovo je serija 2-0 Francuza. Imali su Danci 8-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Igra se bez obrana, golovi samo padaju. U osam minuta već 12 golova, a to je pokraj ovakvih golmana jako puno. Zasad je Green raspoloženiji s dvije obrane, Francuz Dumoulin ima jednu obranu.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Francuska će imati prvi napad.

18.00 - Dobili smo najbolju momčad Europskog prvenstva koje danas završava u Areni Zagreb finalnom utakmicom između Švedske i Španjolske. Birali su je stručnjaci i navijači zajedno, a Hrvatska u tom spektakularnom sastavu ima dva igrača. Više o tome možete pročitati - OVDJE.


Ako ćemo vjerovati kladionicama, onda je Francuska blagi favorit protiv Danske u borbi za broncu, a prema prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva svakako bi se morali složiti s njima. Jer, Tricolori igraju moćno i u obrani i u napadu.

ŠPANJOLSKI JUNAK KOJI JE UNIŠTIO KARABATIĆEVO DRUŠTVO: ‘Više-manje je točno da sam na Euro došao iz dnevnog boravka’

Francuzi su do sada izgubili tek jednu utakmicu, onu od Španjolske u polufinalu i bez obzira što su ih Španjolci razbili, Francuzi su po mnogima i ovdje igrali najbolji rukomet.

NIKOLA KARABATIĆ ZA NET.HR: ‘U jednom trenutku smo pomislili kako ćemo izgubiti. Strašno je igrati u ambijentu Arene’

S druge strane bit će jaka Danska koja je iz polufinalnog dana izašla u daleko lošijem raspoloženju od Francuza. I dok je Francuska poraz prihvatila kao nešto sasvim normalno, Dance je ispadanje od Švedske prilično pogodilo. Izgubili su Danci nakon produžetaka i dva dana nakon toga poraz još nisu prežalili.

ŠOKIRANI FRANCUZI U NEVJERICI: ‘Znali smo da ovo može biti opasna utakmica, ubili su nas’

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo