RUKOMETAŠI U ČETVRTFINALU! / Hrvati slavili u trileru protiv Francuza, Pešić u zadnjim sekundama obranio sedmerac za pobjedu!

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija u susretu 4. kola skupine A na olimpijskom turniru u Riju u subotu je pobijedila Francusku sa 29-28 (14-12), te je osigurala plasman u četvrtfinale.

13.8.2016.
11:48
VOYO logo

Rukometni klasik između Hrvatske i Francuske ponudio je odlično izdanje "kauboja". Hrvati su na početku vodili 2-0 i 4-2, ali utakmica je ubrzo ušla u egal. Tek pred kraj poluvremena Hrvatska se opet uspjela odvojiti i na odmor je otišla sa dva gola viška (14-12). Treba napomenuti da je vratar Ivan Stevanović skupio 9 obrana u prvom poluvremenu.

Odlična reakcija

Na startu drugog poluvremena Hrvatska je u par navrata imala tri gola prednosti, ali Francuzi su se vratili i u 43. minuti uspjeli su i povesti (20-19). U drugom poluvremenu velike nam je probleme pogocima iz daljine stvarao N'Guessan, koji nas je pet puta "izbušio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 51. minuti, kod rezultata 24-24, Francuska se mogla odvojiti, jer je Gojun zaradio isključenje. No, "kauboji" su odigrali odlično. Prvo je Duvnjak presjekao loptu i zabio, a potom je Kopljar pogodio za naše vodstvo 26-24. Ipak, tri i pol minute prije kraja Francuzi opet dolaze do poravnanja (27-27). Kopljar opet zabija za naše vodstvo, ali Guigou iz sedmerca pogađa za novo izjednačenje (28-28).

Minutu i pol prije kraja Zlatko Horvat iz sedmerca pogađa za vodstvo 29-28, a potom Nikola Karabatić promašuje i Hrvati su imali loptu i 40 sekundi do kraja susreta. Tada je izgledalo da smo osigurali pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pešić obranio pobjedu

No, 14 sekundi prije kraja, kada smo napadali sa sedam igrača i bez golmana, suci su Mamiću dosudili prekršaj u napadu, ali i isključenje jer je ometao izvođenje lopte dok nismo imali vratara, i zbog toga su Francuzi dobili priliku da iz sedmerca izjednače.

Michael Guigou, koji je prethodno zabio svih 6 sedmeraca, ovaj puta nije bio uspješan. Pročitao ga je vratar Ivan Pešić i time je donio pobjedu Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Marko Kopljar sa 6, Zlatko Horvat i Manuel Štrlek postigli su po 5 golova, a Domagoj Duvnjak 3 pogotka i 7 asistencija.

Francusku je predvodio Michael Guigou sa 10 pogodaka, a Timothey N'Guessan dodao je 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Tunisa u utorak u 0.50 sati po hrvatskom vremenu. HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 3, Stepančić 1, Kopljar 6, Gojun 2, Horvat 5 (3), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić, Mamić 1, Slišković 3, Brozović 1, Kozina 1.

FRANCUSKA: Gerard, Omeyer 1; Narcisse, Nikola Karabatić 1, Mahe, Grebille 1, N'Guessan 5, Abalo, Sorhaindo 4, Guigou 10 (6), Luka Karabatić, Fabregas, Dipanda 3, Porte 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUCI: Anton Palsson, Jonas Eliasson (Island)

SEDMERCI: Hrvatska 3-3, Francuska 6-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 4 minute.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - FRANCUSKA 29-28

KRAJ UTAKMICE! Karabatić je ostao na jednom golu, Omeyer na deset obrana, a Hrvatska, nakon pobjede protiv svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika, ide među posljednjih osam olimpijskog turnira!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Crveni karton Mamiću, sedmerac za Guigoua 15 sekundi prije kraja. Pešić brani za ulazak u četvrtfinale!

59. minuta: Sedmerac i za nas, nakon obrane Portea iz prostora. Horvat (peti gol) još jednom bolji od Omeyera za prednost 29-28. Karabatić pogađa vratnicu i traži prekršaj. Lopta je za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Važan gol Kopljara za 28-27. N'Guessan s druge strane u prodoru kojeg Pešić brani, ali bit će sedam metara uz isključenje. Guigou zabija i deseti put.

57. minuta: Porte pokušava, sedmerac za Francusku. Pešić nemoćan protiv Guigoua kojem je realizirani gol deveti na utakmici. Omeyer brani i Porte izjednačava na 27-27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: Pomalo forsiran šut Duvnjaka Omeyer brani, a u nastavku akcije Francuzi ne koriste priliku da nakon pogotka Portea izjednače. Duvnjak je srušen, sedmerac za Hrvatsku realizira Horvat za novih +2.

53. minuta: Sjajna reakcija Duvnjaka koji krade loptu i zabija iz kontre za 25-24 u trenucima s igračem manje. Nadovezuje se Kopljar svojim petim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: Štrlekovim petim golom opet smo u prednosti, sada 24-23. Na drugoj strani terena leži Nikola Karabatić kojem pomaže liječnička služba. Nevjerojatno, ali opet zabija N'Guessan. Imamo i čovjeka manje nakon crvenog kartona (treće isključenje) Gojuna.

49. minuta: Opet N'Guessan. Zlatko Horvat sa sedam metara pogađa novi egal, ali ne i u sljedećoj akciji za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47. minuta: Pešić brani jedan francuski pokušaj, no suci sviraju Karačićevo isključenje i sedmerac. Koriste ga Francuzi za novu prednost. Novi gol Marka Kopljara koji nas sad definitivno drži u utakmici.

44. minuta: Timothey N'Guessan razornim udarcima poravnava i potom dovodi Francusku u vodstvo 20-19. Barcelonin igrač nakon izjednačenja ponovno izvana silovito pogađa za +1 Francuske. Kopljar vraća rezultatsku ravnotežu. Rezultat je 21-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42. minuta: Dobra reakcija Kopljara nakon minute odmora. Novo vodstvo Hrvatske.

41. minuta: Sorhaindo pogađa za 19-19. Četvrti mu je to gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38. minuta: Štrlek je danas nepogrešiv. Svojim četvrtim golom iz isto toliko pokušaja pogađa za 18:16

35. minuta: Dobra obrana Francuske u ovim trenucima, srećom probijamo ju za 16-14, potom Stevanović zaustavlja Narcissea, a Horvat zabija za novih +3. Guigou smanjuje svojim sedmim pogotkom na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33. minuta: Rezultat je 15-13 nakon što je francuski golman Omeyer sa svojih vratiju bio precizan u trenucima dok je Hrvatska bila bez vratara. Na jednak način sad nam zabija i Karabatić, sad je 15-14 za Hrvatsku.

31. minuta: Hrvatski rukometaši kreću u drugo poluvrijeme utakmice protiv Francuske. Nije to bilo loše u prvom dijelu, ali trebat će tako nastavit za pobjedu protiv jakog suparnika. I nastavlja Hrvatska, Karačić za najveću prednost na ovom ogledu - 15-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Slišković hvata Omeyera na krivoj nozi za prednost 14-12 Hrvatske na poluvremenu nakon što Karabatića zaustavlja hrvatski golman. Dobra obrana i devet obrana Stevanovića svakako zaslužuju pohvalu u uvodnih 30 minuta ovog ogleda.

29. minuta: Duvnjak sa naše polovice cilja nebranjenu francusku mrežu za dva gola prednosti. Sorhaindo smanjuje na 13-12.

27. minuta: Zbog preranog ulaska na teren prilikom izmjene Omeyer će dvije minute provesti na klupi. Mamić to odmah koristi za svoj drugi pogodak i šesti na turniru i novu prednost Hrvatske 12-11.

25. minuta: Nemamo rješenja za ono što radi Sorhaindo. Rezultat je, pet minuta prije kraja poluvremena, izjednačen na 10:10. Za novu prednost pogađa Štrlek, a potvrđuje ju Stevanović koji upisaju sedmu obranu u 17 udarcu prema svojim vratima.

21. minuta: Sjajno iskorištena kontra nakon što su Francuzi izgubili loptu. Novu prednost Hrvatskoj donosi Gojun. Nakon pogotka Sorhaindoa novo izjednačenje.

20. minuta: Niti jedna reprezentacije ne može se odvojiti. Rezultat je 7-7.

18. minuta: Rezultat je ponovno izjednačen nakon što je Kozina pogodio. S druge strane brani Stevanović.

14. minuta: Francuzi koriste sedmerac i prelaze u vodstvo. Mamić pogađa okvir gola.

Inače, Omeyer već ima sedam upisanih obrana.

10. minuta: Očekivano izjednačenu utakmicu vode hrvatski i francuski rukometaši. Rezultat je 4-4 nakon što Hrvatska pet minuta nije zabila gol.

5. minuta: Hrvatska nije realizirala sljedeća tri napada i dopustila je Francuzima izjednačenje. Rezultat je 2-2, ali vodstvo Hrvatskoj vraćaju Mamić i Štrlek.

1. minuta: Utakmica je započela! Početnu prednost Hrvatska ostvaruje preko Gojuna, ubrzo je i 2-0 za Hrvatsku nakon realizacije Brozovića.

Možda i nije ispravno to nazvati kompleksom, no francuski rukometaši češće se raduju nakon susreta protiv Hrvatske no što je to slučaj s izabranicima koje trenutačno vodi Željko Babić. Od ukupno 23 međusobna ogleda Francuska je slavila petnaest puta, Hrvatska sedam uz jedan odigran susret bez pobjednika.

Dva dana nakon što su pobijedili velikog rivala Dansku u trećem nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru, hrvatske rukometaše očekuje okršaj protiv još većeg suparnika. Na redu su stari poznanici Francuzi protiv kojih su Kauboji posljednjih godina vodili brojne velike bitke.

Izabranici Željka Babića neuvjerljivo su otvorili olimpijski turnir. Doživjeli su debakl protiv Katara (23-30), pa na jedvite jade pobijedili Argentinu (27-26), da bi napokon proigrali protiv Danske i slavili s 27-24. Francuzi, s druge strane, nisu imali nikakvih problema: rutinski su pobijedili Tunis (25-23), pa pregazili spomenuti Katar (35-20), a nije puno bolje prošla ni Argentina (31-24). Unatoč svemu tome, bude li Hrvatska igrala kao protiv Danske, nije bez izgleda protiv Karabatića i društva.

Image
HRVATSKA SE PROBUDILA: /

Kauboji na krilima genijalnog Duvnjaka stigli do velike pobjede

Image
HRVATSKA SE PROBUDILA: /

Kauboji na krilima genijalnog Duvnjaka stigli do velike pobjede

Što od utakmice očekuje predvodnik francuske reprezentacije Nikola Karabatić javljaju Sportske novosti, podsjećajući na ono što su dvije momčadi napravile na ovom olimpijskom turniru u Rio de Janeiru:

"Nakon teške pobjede protiv Tunisa imali smo veliki pritisak, a to protiv Katara bila je i repriza finala prošlog SP-a. Još kada smo vidjeli katarskih +7 protiv Hrvatske, to je bio dodatni motiv. Nisam iznenađen s tih +15, jer to je bila savršena utakmica. Hrvatska je protiv Danske pokazala drugo lice i jasno je da će to danas biti još jedan naš veliki dvoboj."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo