[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - NJEMAČKA 25:24: / Kauboji nakon neviđene drame i povratka svih povrataka u polufinalu Eura

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva.

18.1.2020.
21:59
PIXSELL
VOYO logo

EP u rukometu; 2. kolo u skupini 1; 2. KRUG NATJECANJA; Beč: Wiener Stadthalle

HRVATSKA - NJEMAČKA 25:24

HRVATSKA: Šego, Ašanin; Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 4, Horvat 6 (4), Šarac, Karačić 2, Musa, Mamić, Cindrić 5, Matanović, Mandić 4, Ravnić, Šipić 1.

NJEMAČKA: Wolff - Gensheimer, Reichmann - Kuhn, Drux, Hafner - Pekeler

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Bitter, Zieker, Kastening, Wiencek, Kohlbacher, Golla, Bohm, Weber, Schmidt

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjerovali smo. I kad smo gubili pet razlike, i kad smo bili na koljenima! Hrvatski rukometaši ponovno su pokazali karakter i borbenost, po tko zna koji puta imali su m*da i plasirali se u polufinale Europskog prvenstva! Pobjedu je u subotu navečer u Beču Hrvatskoj donio gol hrabrog Igora Karačića minutu i pol prije kraja, te obrana roletaraMarina Šege 13 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HRVATSKI JUNAK IZ SJENE: /

Jučer viđeno od Šege i Ašanina njegov je potpis; No, za njega nije bilo mjesta u autobusu za Austriju

Image
HRVATSKI JUNAK IZ SJENE: /

Jučer viđeno od Šege i Ašanina njegov je potpis; No, za njega nije bilo mjesta u autobusu za Austriju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratili smo se iz mrtvih

Kauboji su se "vratili iz mrtvih" u završnici drugog dijela, nakon što je Njemačka vodila veliku većinu vremena, a Hrvatska nije imala rješenja za čvrstu i grubu igru u obrani. Hrvatska je odigrala vrlo slabo prvo poluvrijeme s nedovoljno brzim povratkom u obranu, sa samo tri obrane Šege, promašena sva tri sedmerca i neiskorištenih čak 12 minuta kazne njemačkih igrača. Ipak, furioznom završnicom Hrvatska je došla do pete pobjede na prvenstvu, koja ih vodi u Stockholm čak dva kola prije kraja grupne faze.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj počeo očekivano neizvjesno

Pred sjajnim ozračjem u dvorani, u kojoj su više od polovice gledatelja činili hrvatski navijači, dvoboj je počeo očekivano neizvjesno, nervozno i vrlo grubo u obrani od Nijemaca. Ipak, Hrvatska je u prvih 15 minuta promašila čak dva sedmerca (Horvat, Karačić), a Nijemci su postizali nekoliko vrlo lakih golova jer se hrvatski rukometaši nisu na vrijeme vraćali u obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. Njemačka povela s 8:5

U 18. minuti Njemačka vodi s 8:5, ali je njihova gruba igra u obrani rezultirala s čak pet isključenja, pa je Hrvatska smanjila na 8:9. No potom Njemačka opet diže prednost na 8:11, dok se utakmica pretvorila u reviju isključenja - u prvih 25 minuta bilo ih je čak osam, a Hrvatska je promašila sva tri sedmerca. Haefner diže na pet razlike (8:13) tri minute prije isteka poluvremena, a na odmor se odlazi s ipak podnošljivih 11:14.

Njemačka bolje otvara drugi dio

Njemačka bolje otvara drugi dio (16:11, 17:12), a pogocima Stepančića i Mandića Hrvatska dolazi na 16-18 u 40. minuti. Stepančić u 47. minuti dovodi Kauboje u minimalan zaostatak (20-21), a nakon prve obrane Ašanina na utakmici u kontri Mandić izjednačava na 22-22, da bi potom njemački vratar Wolff obranio tri udarca za vodstvo Kauboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tri minute prije kraja Duvnjak poravnava na 24:24

Tri minute prije kraja Duvnjak poravnava na 24:24, a Pekeler zarađuje isključenje dvije minute prije kraja. Junak dvoboja Karačić minutu i pol postiže gol za 25-24, a pobjedu osigurava fenomenalna obrana Šege na 13 sekundi prije sirene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske je Igor Karačić zabio 7 golova, a Domagoj Duvnjak je imao pet pogodaka, Luka Stepančić 4, a David Mandić i Luka Cindrić po tri gola, dok je Nijemce predvodio Uwe Gensheimer s 4 gola. Hrvatsku očekuju još dvoboji sa Španjolskom (ponedjeljak, 16 sati) i Češkom (srijeda, 16).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu smo!

58' - Hrvatska je do kraja utakmice s igračem više, a Karačić zabija za vodstvoooo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Dvije minute za Njemačku, evo nam šanse. Stepančić je dobio po nosu. Nijemci do kraja s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Duuuvnjaaaakkkk iz kontre za 24:24. Vraća nas kapetan. Manje je tri minute do kraja...

55' - Sedam metara. David Mandić ga je skrivio. Reichmann ga zabija, bio je Šego blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

54' - Bomba Karačića za 23:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Njemačka ima napad za +2. Nismo iskoristili svoj bnapad, Wolff je opet obranio.

52' - Prošao je sedmerac Njemačke, opet vode (22:23). Stali smo u napadu. Stepančić je zaustavljen, a nitko mu se nije priključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Pa ovo nisu istine! Mandić je promašio, odnosno Wolff je obranio. Treći put imamo napad za vodstvo, treći put ga bacamo u blato. Pa zašto...

51' - Propustili smo priliku, nismo zabili za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Wolff je obranio Stepančiću. Imaju kontru Nijemci, ali opet imamo loptu.

48' - 22:22 - David Mandić iz kontre nakon Ašaninove obrane. Brza kontra, u naletu smo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Kuhn je zabio Ašaninu s crte u naletu. Probio se Kuhn, Ašanin je previše izašao s gola u ovoj situaciji. 20:22 za Njemačku.

47' - Lukaaaa Stepančiiiććć, deri Luka, samo deri. Došli smo na minus jedan. 20:21.

41' - Luka Stepančić smanjuje na 17:19.

40' - Napravili smo seriju od tri gola, došli na 16:18, ali Nijemci nam zabijaju za 16:19.

37' - Nakon dva propuštena napada Hrvatske, Njemačka je naplatila i to s dva gola! Hrvatska nije niti malo koncentrirana, a u utakmicu je ušao Ilije Brozović. Njegove prve minute na ovome prvenstvu. Duvnjak na drugoj strani promašio, točnije pucao u noge Wolffa.

33' - Karačiću je obranio udarac Wolff. Odličan je golman.

Galerija

32' - Karačić je zabio, ali nema gola. Prestupio je čini se. No, na svu sreću, promašuju i Nijemci. Ajmo sad...

31' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

Poluvrijeme. Nedostaje nam mirnoće, nervozni smo i nepovezani u napadu, kao i u obrani. Također, promašili smo previše zicera. U 10. minuti Lino Červar je poludio na svog kapetana! Duvnjak je prerano pucao i naljutio svog izbornika. Gestikulirao je Lino i "vrištao" na njega, letjele su i psovke. Ne smije Dule ponavljati neke stvari koje je češće radio kad je bio mlađi. Ishitreni napadi i nerezonski šutevi. Njemačka je imala 12 minuta isključenja, a Hrvatska šest. Nismo to znali iskoristiti, čak niti trenutke s dva igrača više što je stvar (de)koncetracije. Nedovoljno je to bilo. Nije Hrvatska imala vraćanje u obranu na vrijeme, uvijek smo kasnili. Njemački centar je bio brz u tranziciji i zabijao, a njemačka obrana bila je granitna. Promašili smo čak tri sedmerca. Tri previše za ovakvu utakmicu u kojoj moramo biti na visokom nivou. Pobjegli su Nijemci u jednom trenutku i na pet razlike (13:8), ali smo se na kraju dvoboja trgnuli i vratili. Nije gotovo, idemo jako u drugom dijelu.

30' - Njemačka zabija za 11:14. Karačić je bio smanjio na -2 (11:13), ali u obrani smo napravili sedmerac koji Ašanin nije obranio.

29' - Obranili smo se, ajmo sad. 10:13 za Njemačku.

28' - Obranili smo se. Duvnjak u naletu zabija za 10:13. +3 za Njemačku.

28' - Reichmann moćno sa osam metara preko ruku. Melju Nijemci...

27' - Vraća se Duvnjak.Manje je od 4 minute do kraja.

26' - Tri od tri. Zlaja je promašio s 7 metara. Ovo mu je drugi promašeni sedmerac u utakmici. Tako se ne može igrati na Euru, a kamoli protiv Njemačke. Ne možemo zabiti sa 7 metara.

24' - Željko Musa srušio je grubo na liniji njemačkog igrača, uz suradnju s Duvnjakom, i zaradio isključenje. Moglo se i bolje reagirati. I Duvnjak je isključen. Što je ovo? Sad smo se raspali. Moramo se srediti. "Mi Hrvati", grmi s tribina. No, zabijaju Nijemci. Fabian Bohm je zabio za 11:9 Njemačke. Igramo s 4 igrača, odnosno pet bez vratara. Moramo riskirati.

23' - Luka Stepančić nije izdržao u obrani, prošao ga je igrač Njemačke i zabio iz pada, a naš je igrač dobio dvije minute, prvo Hrvatsko na utakmici.

22' - Sad imamo priliku. Prazan gol, dva igrača naprijed, petoricu na liniji, -1 za njih. Imamo priliku za vratiti s ei povesti. Ajmo sad... I minuta odmora zovu Nijemci.

20' - Luka Stepančić zabija za 7:9. Smanjili smo rezultat.

19' - Nema gola, ali lopta je za nas. Neće nas u napadu. Cindriiććć zabija za 6:8. Ajmo sad jako u obrani, obranimo se...

19' - "Ovo nije dobro, ovo nije hrabra igra, ovo je bez veze", urla Lino na minuti odmora. Uključio se i Željko Musa i rekao da moraju jače igrati obranu.

18' - Gensheimer zabija sa 122 km na sat s krila za najvećih +2 5:7 za Njemačku. Ovo nije dobro

15' - Cindrić je potegao za 5:5, ali onda nismo bili oprezni u vraćanju i Gensheimer zabija na nepostavljenu obranu za 5:6 Njemačke.

14' - Opet smo promašili sedmerac. Nevjerojatno...

11' - Marin Šego obrana, odmah je upriličen kontranapad i onda je Weber grubo srušio Mandića. Dvije minute za Njemačku, sedmerac za nas. No, ništa od gola, prečka nas je spriječila da izjednačimo. U sedmercima smo najlošiji na prvenstvu.

10' - Ljut je Lino Červar! Duvnjak je prerano pucao i naljutio svog izbornika. Gestikulira Lino i "vrišti" na njega.

10' - Dobro se Nijemci kreću u obrani s petoricom. Opstruiraju napad hrvatskih rukometaša.

9' -Dvije minute za Njemačku. Prvi isključenje na utakmici. Ostao je Kai Häfner na širokom prostoru i odlučio se na prekršaj. Nakon grubog starta na Cindriću i Hrvatska napokon s dva vezana gola došla do izjednačenja 4:4, no ubrzo je na drugoj strani vratio vodstvo David Schmidt.

7' - Imali smo sreće, prvo smo izgubili loptu u napadu ali prebrzi su bili i Nijemci i pogriješili. David Mandić u ispravku je zabio na nepostavljenu obranu. 3:4 za Njemačku.

7' - Stali smo u napadu. Protok lopte nije dobar, sad je Duvnjak pogriješio u dodavanju, sletio se s krila njemački reprezentativac i zabio za 2:4 Njemačke.

5' - Prvi put Njemačka u utakmici vodi. (5:27). 3:2 za Njemačku.

4' - Duvnjak je iz teške pozicije zabio za 2:1 za našu momčad, ali onda Nijemci preko brzog centra odmah u kontri zabijaju za 2:2. To je današnji atomski rukomet. Brzina, dinamika igre.. Trebat će nam snaga večeras za rat s Nijemcima na terenu.

3' - Odlična akcija Njemačke. Nakon što su kružili proslijedili su loptu na lijevo krilo do Kasteninga. 1:1.

2' - Duvnjak je na lijevom vanjskom, ide lopta na centralnog, razvlači Duvnjak, lopta dolazi do Marina Marića na crti i gol.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska! Grmi s tribina. Strašna podrška... Krećemo se 5-1 obranom s Duvnjakom na prednjem. Obranili smo se. Dugo su pleli mrežu Nijemci, ali nisu uspijeli, Imamo napad.

20.27 - Svira se njemačka himna.

20.26 - Na redu su himne. Prva se svira "Lijepa naša". Ustanite dame i gospodo...

20.10 - "Želimo upisati dva boda što bi značilo praktički polufinale. Oni će vjerojatno tražiti svoju pobjedu jakom obranom i iz obrane tražiti konttre, uz dva brza pivotmena. Trebat će nam podrška navijača", kazao je pomoćnik Line Červara, pomoćni trener Hrvoje Horvat za RTL.

20.04 - Spremite se na igru živaca.

19:40 - Iz Beča su se uživo javili Filip Brkić i Nikša Kaleb.

19.20 - Za Hrvatsku je ovo prva prilika za veliki korak prema polufinalu. Za Njemačku, pak, poraz bi značio samo teoriju. I u takvoj utakmici Kauboji će imati veliku poršku. Večeras se u Beču očekuje prava invazija hrvatskih navijača, i bit će ih najviše na ovom Euru. Dvorana Wiener Stadthalle najveća je austrijska multifunkcionalna arena i prima oko 16 000 gledatelja. Prema informacijama, Hrvati su kupili oko 8 000 ulaznica...

Sad ćemo vidjeti od čega je hrvatska rukometna reprezentacija sazdana i gdje smo u odnosu na one najbolje. Utakmica protiv Njemačke najteži je test za izabranike Line Červara dosad na prvenstvu. Sjećanja na prošlogodišnji SP ne blijede. Tada su nas Nijemci, u utakmici za polufinale natjecanja, pobijedili uz sudački poguranac.

SVE O EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE ČITATI - OVDJE.

Danski par pred TV kamerama na sramotu IHF-a priznao pogrešku

Uostalom danski par je pred TV kamerama na sramotu IHF-a priznao pogrešku koja je presudila dvoboj. No, jednako zanimljivo saznanje je da smo u toj utakmici i u velikom dijelu prvenstva bili bez jednog od naših najboljih igrača Luke Cindrića koji je sada tu, zdrav, u komadu i koji je strašan plus u našoj igri. Uz spomenutog, kapetan Domagoj Duvnjak igra fantastičan turnir, posebno u obrani 5-1 u kojoj je "magistar na prednjem", ali i u napadu je također na visokom nivou.

Brozović za Nijemce unutra, Ravniću odmor

Lino Červar odlučio je za dvoboj s Njemačkom u zapisnik uvrstiti Iliju Brozovića, a izvan 16 igrača koje će prijaviti za subotnji dvoboj ostaviti Valentina Ravnića. To je prva promjena koju je izbornik odlučio napraviti na ovom Europskom prvenstvu.

Uoči utakmica 2. kola u skupini 1 druge faze natjecanja na EP-u Hrvatska je na drugom mjestu sa četiri boda, koliko ima i prvoplasirana Španjolska. Njemačka i Austrija imaju po dva boda, a bez bodova su Češka i Bjelorusija. Pobjedom nad Nijemcima hrvatski rukometaši bi napravili veliki korak ka osvajanju jednog od prva dva mjesta koja vode u polufinale.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo