Europsko prvenstvo / Hrvatska - Nizozemska: Nedorečena Hrvatska se remijem oprostila s Europskog prvenstva

Image

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju čeka posljednji susret Europskog prvenstva protiv Nizozemske. Utakmicu gledajte od 16:50 na RTL-u.

26.1.2022.
15:45
VOYO logo

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 25:23

Hrvatska je povela 2-0 i 3-1, no uslijedila je nizozemska serija 3-0 za prvo vodstvo najugodnijeg iznenađenja ovog EP-a. U idućih desetak minuta igralo se gol za gol, a Nizozemci su u 22. minuti prvi put imali +2 (11-9). S dva gola prednosti su otišli i na odmor (15-13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hrvatska brzo uspjela izjednačiti, u 46. minuti i povesti sa 20-19, a dvije minute kasnije i s tri gola prednosti (22-19). No, četiri minute prije kraja Nizozemska se približila na samo gol zaostatka (26-25), da bi minutu prije kraja  izjednačila na 27-27. Tin Lučin je doveo Hrvatsku u vodstvo 20 sekundi prije kraja, a u posljednjim trenucima je izjednačio Luc Steins.

Hrvatsku su predvodili Ivan Martinović sa 12 golova, te Marin Šipić s osam golova, dok su u nizozemskim redovima najefikasniji bili Luc Steins sa šest i Tom Jansen s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60.minuta - Tin Lučin zabija za vodstvo Hrvatske, a zatim Luc Steins sjajnim solo prodorom zabija za konačnih 28:28. Hrvatska se s Europskog prvenstva oprašta s nerješenim rezultatom.

57.minuta - Ponovno gledamo dramu u završnici. Nizozemci smanjili na minus jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52.minuta - Luc Steins postiže pogodak i smanjuje na minus jedan. Ivan Martinović zabio je svoj deseti pogodak

49.minuta - Zvonimir Srna zaradio je treće isključenje i crveni karton. Hrvatska vodi dvije razlike i izgleda kao da kontrolira utakmicu. Nadamo se da će izdržati bez Srne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44.minuta - Hrvatska se vratila u igru i u drugom dijelu izgleda puno atraktivnije, Ivan Martinović igra sjajno

35.minuta - Sjajni Martinović s tri gola vraća Hrvatsku u igru. Rezultat je 16:16

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31.minuta - Počelo je drugo poluvrijeme, Ivan Martinović postiže prvi pogodak za Hrvatsku u durgom dijelu

30.minuta - Nizozemska vodi na poluvremenu. Hrvatska se muči s Nizozemcima koji izgledaju discipliniranije i opasnije. Nedostaje nam šut iz vana, a osim Marina Šipića nitko ne izgleda uvjerljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28.minuta - Hrvatska se i dalje muči u napadu, Nizozemci i dalje vode dvije razlike.

21.minuta - Nizozemci vode dvije razlike, Hrvatska se napadčki muči protiv, a najviše problema imamo s golmanom koji nije profesionalni rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.minuta - Od šest Hrvatskih golova Marin Šipić je zabio 5. Zvonimir Srna zabio je jedan, a sjajan je i Ivan Pešić na golu.

6.minuta - Nakon serije promašaja Hrvatskih igrača, Nizozemci prelaze u vodstvo, no to traje kratko jer Marin Šipić postiže četvrti pogodak na utakmici i ukupno četvrti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.minuta - Počela je posljednja utakmica Hrvatske na ovom Euru. Marin Šipić zabio je dva gola u prva dva napada Hrvatske. Hrvatska vodi 2:0

Utakmica s Nizozemskom za je Hrvatsku posljednji dvoboj na Europskom rukometnom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Unatoč činjenici da nismo u borbi za medalje, imamo razloga biti zadovoljni našim rukometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja tri tjedna, u reprezentaciji u nijednom trenutku nije postojala stabilnost i kontinuinet. Pri tom ne mislimo na stabilnost u rukometnom smislu već na strašne probleme s koronavirusom.

Izbornik Hrvoje Horvat, kojemu je ovo prvo veliko natjecanje s Hrvatskom, praktički je svaki dan trenirao druge igrače na treningu. Bezbrojni pozitivni nalazi na koronavirus i ozljede desetkovale su Hrvatsku, ali i naše šanse za neki konkretniji rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo je propustio naš najbolji igrač i kapetan Domagoj Duvnjak. Pozitivne testove imali su još Lovro Mihić, Leon Šušnja, Luka Cindrić, David i Matej Mandić, Željko Musa i mnogi drugi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Hrvoje Horvat uoči utakmice s Nizozemskom zahvalio se Ivanu Sliškoviću, Šimi Iviću i Vladi Matanoviću te im omogućio da se ranije vrate u svoje klubove. Hrvatska bi danas, dakle, trebala izgledati ovako: Pešić, Pilipović, Čupić, Glavaš, Martinović, Maraš, Cindrić, Gadža, Lučin, Srna, Jelinić, Ćavar, Marić, Šipić, Načinović, Gojun.

Izazov protiv Nizozemaca koji su bez najboljeg strijelca

Susret s Nizozemskom nije od velikog rezultatskog značaja. Istina je da su Hrvatska i Nizozemska, zajedno s Crnom Gorom, izjednačene na posljednjem mjestu skupine s dva boda po reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gol razlike, Hrvatska je na četvrtom mjestu. Ipak, obje reprezentacije ispale su iz borbe za medalju, tako da ova utakmica neće imati rezultatski značaj. Dobra vijest za naše rukometaše je što neće igrati najbolji nizozemski strijelac, ali i donedavno prvenstva, Kay Smits.

Osim Smitsa, Nizozemci su izgubili još pet od sedam igrača iz prve postave. Dobra je vijest što u utorak Hrvatska reprezentacija nije otkrila nijedan novi pozitivni slučaj koronavirusa, a nadamo se da će tako i ostati na danu utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Hrvatske i Nizozemske gledajte od 16 sati i 50 minuta na RTL-u i emisijom 'Vrijeme je za rukomet'.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo