Još dvije utakmice / UŽIVO Hrvatska - Island: Dramatična završnica u Budimpešti, Hrvatska u nevjerojatnoj utakmici pobijedila Island

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je svaku šansu za prolazak u polufinale Eura, ali preostale dvije utakmice itekako su bitne.

24.1.2022.
15:07
VOYO logo

PRvaATITE UŽIVO SITUACIJU IZ BUDIMPEŠTE

HRVATSKA - ISLAND 23:22

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60.minuta - Ante Gadža zabija gol petnaest sekundi prije kraja, Hrvatska se uspjela obraniti i dolazi do prve pobjede u drugom krugu. Bravo!

55.minuta - Pešić nas spašava da Island ne ode dva gola prednosti. Horvat zove time-out.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53.minuta - Hrvatska prosula pet golova prednosti. Island je izjednačio.

52.minuta - Utakmica ipak nije gotova, Island se vratio na samo minus jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45.minuta - Island je u 15 minuta zabio samo tri pogodka. Odlično igra Hrvatska i ima prednost od četiri razlike

43.minuta - Sjajna asistencija Ćupića za cepelin Tinu Lučinu. Hrvatska vodi tri razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42.minuta - Hrvatska propušta kontru za odlazak na velikih tri razlike. Sjajno u drugom dijelu igra Hrvatska, a Ivan Pešić izluđuje Islanđane

34.minuta - Ivan Martinović dovodi Hrvatsku do izjednačenja. Ivan Pešić je obranio napad Islanda i zatim Martinović ponovno zabija. Hrvatska dolazi do preokreta. Rezultat je 14:13 za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31.minuta - Povratnik Zvonimir Srna smanjuje na minus jedan. Imali smo i napad za izjednačenje, no napravili smo grešku.

30.minuta - Lučin sa zvukom sirene smanjuje prednost Islanda na 12:10. Hrvatska se počela buditi krajem prvog poluvremena, te smo se napadački ustabilili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25.minuta - Neobjašnjivo je što se sada dogodilo na terenu. Sudci su krenuli pokazati dvije minute islanđanima, a na kraju je na klupi za isključene završio Ante Gadža . Hrvatska je smanjila zaostatak na tri razlike

21.minuta - Ivan Ćupić postiže gol iz sedmerca. Rezultat je 9:5 za Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.minuta - Island odlazi na već sada velikih pet razlike. Hrvatska ne može zabiti gol

13.minuta - Sjajan pogodak Tina Lučina. Tin je zaista naš najbolji pojedinac na ovom prvenstvu. Hrvatska gubi minimalnim zaostatkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.minuta - Hrvatska je zabila tek jedan pogodak na postavljenu Islandsku obranu, te ja izbornik Hrvoje Horvat bio primoran pozvati minutu predaha

9.minuta - Hrvatska je sedam minuta bila pogodka dok Luka Cindrić iz kontre nije zabio drugi gol za Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7.minuta - Ellidi Vidarsson dovodi Island prvi put na prednost od 2 razlike

2.minuta - Omar Ingi Magnusson postiže prvi gol za Island

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.minuta - Ivan Martinović postiže prvi pogodak za Hrvatsku na ovoj utakmici

15:30 - Počela je utakmica između Hrvatske i Islanda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:00 - Zvonimir Srna viđen je na zagrijavanju prije utakmice, iako službene obavijesti o njegovom povratku još nema.

14:50-Petar Metličić osvrnuo se na nedavnu raspravu između njega i izbornika Horvata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:45 -Mirko Alilović je zbog ozljede lista napustio reprezentaciju.

Čudo se nije desilo i Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Nakon poraza od Crne Gore, naši su igrači imali težak zadatak spašavanja protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je jasno da će utakmica protiv svjetskih prvaka biti veliki zalogaj. Ipak, Hrvatska koja je izašla na teren bila je borbena, dobro posložena i itekako konkurentna. Namučili smo Dance kao nijedna druga reprezntacija do sada.

Hrvatska je ostala bez polufinala na Euru tek drugi put u posljednjih 20 godina. Kada uzmemo u obzir sve činjenice: naš kapetan i najbolji igrač Domagoj Duvnjak nije igrao, promijenili smo gotovo cijelu momčad od početka prvenstva, ali imamo i novu, pomlađenu reprezentaciju s novim izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island i Nizozemska najveće iznenađenje turnira

Reprezentacije Islanda i Nizozemske pokazale su se kao najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu prvenstva. O Nizozemskoj ćemo nešto više pričati u srijedu, kada nas čeka posljednja utakmica drugog kruga.

Što se tiče Islanda, radi se o reprezentaciji koju znamo od prije. Ipak, također vrijedi istaknuti da nam ono što znamo o Islandu više neće puno koristiti. Ova momčad sada igra puno moderniji rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je u subotu potpuno razvalio momčad Francuske. S osam razlike nanijeli su Francuzima najteži poraz na europskim prvenstvima. Ako nismo dovoljno rekli o našem suparniku, treba istaknuti da su uoči drugog kruga izgubili šest igrača, od kojih je njih četiri inače u prvoj postavi.

Tako je vratar Bjorgvin Gustavsson otpao zbog korone, kao i kapetan  Aron Palmarsson, najbolji strijelac Bundeslige Bjarki Elisson i lijevi vanjski Elvar Jonsson. Osim njih četvorice, Islandu je falilo još četiri igrača, a svejedno su izdominirali Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaustavljiv napad

Island je u prvih 15 minuta protiv Francuske imao čak sto dodavanja više od protivnika. Njihov brzi napad zabio je Olimpijskim prvacima 17 golova u 30 minuta, kao i 29 na kraju utakmice, što je najviše protiv Francuske na ovom Euru.

U odsustvu legendarnog golmana Gustavvsona, Victor Halmgrimsson sa samo 21 godinom probio se na rukometnu scenu. S petnaest obrana, budući suigrač Ivanu Pešiću ubio je svaku šansu za Francuze.

Island će kao prvu opciju računati na vanjskog igrača Omara Ingija Magnussona, koji je trenutno član bundesligaša SC Magdeburga. On u pet utakmica Eura ima 33 gola na 75 posto realizacije, a visok je samo 184 centimetara.

Hrvatska je u nedjelju ostala bez povratnika u repku, Mirka Alilovića. Naš veliki vratar nažalost je ozlijedio list i vjerojatno ga više nećemo gledati na ovom Euru. 

Vrijedi istaknuti da su se Hrvatska i Island do sad susreli pet puta na utakmicama europskog prvenstva. Naši rukometaši pobijedili s na četiri susreta 2008., 2012., 2016. i 2018., a odigrali smo i jedan remi 2010. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo