[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - AUSTRIJA 27:23: / Kauboji u Wienner Stadthalleu pokazali igru za medalju; Bila je to rapsodija

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je u prvoj utakmici drugog kruga protiv Austrije 27:23.

16.1.2020.
19:42
PIXSELL
VOYO logo

SVE NAJVAŽNIJE O RUKOMETNOM EURU ČITAJTE - OVDJE.

EURO U RUKOMETU, DRUGI KRUG NATJECANJA, SKUPINA 1, WIENER STADTHALLE: BEČ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - AUSTRIJA 27:23

HRVATSKA: Šego - Mandić, Horvat - Duvnjak, Cindrić, Stepančić - Musa

Klupa: Ašanin, Ravnić, Šipić, Marić, Hrstić, Šarac, Mamić, Karačić, Matanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AUSTRIJA: Bauer - Frimmel, Weber - Bilyk, Zeiner, Božović - Posch

Klupa: Eichberger, Woss, Dicker, Herburger, Živković, Jochmann, Huteček, Santos

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška rukometna reprezentacija, u prvom je kolu skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Beču u četvrtak navečer, svladala Austriju sa 27:23 (13:8).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPUSTI SE LUKA: Hrvatski bombarder poletio visoko; No, nije jedini

Image

SPUSTI SE LUKA: Hrvatski bombarder poletio visoko; No, nije jedini

Hrvatska napravila veliki korak ka polufinalu

Pobjedom protiv Austrije Hrvatska je napravila veliki korak ka polufinalu, sada ima četiri boda, kao i Španjolska koja je ranije u četvrtak svladala Češku sa 31-25, dok je Austrija treća s dva boda. Češka te Njemačka i Bjelorusija, koje igraju svoj susret 1. kola drugog kruga od 20.30 sati, s bez bodova. Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnu prednost u utakmici izgradili između 9. i 25. minute

Hrvatska je ključnu prednost u utakmici izgradila između 9. i 25. minute prvog poluvremena kada se serijom 7-1 odvojila na 10-5. Tijekom tog razdoblja odlično je funkcionirala obrana 5-1 s Domagojem Duvnjakom kao isturenim igračem koja je natjerala Austrijance za čak devet izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a i doza sreće je bila na strani hrvatske reprezentacije jer je četiri do pet šutova Austrijanaca završavalo na okviru gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mykola Bilyk neutraliziran

Od tih prvih pet pogodaka Austrije čak četiri je postigao krilni igrač Robert Weber dok su njezini najbolji šuteri Mykola Bilyk i Janko Božović bili bez učinka. Bilyk je upio do odlaska na odmor postići dva gola, no prednost Hrvatske ostala je na pet razlike.

Austrija se niti jednom nije uspjela primaknuti na manje od četiri gola

U nastavku utakmice Austrija se niti jednom nije uspjela primaknuti na manje od četiri gola razlike. Kada bi domaćini i zaprijetili približavanjem, u tome ih je s nekoliko odličnih obrana spriječio Marin Šego. Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest golova, po pet su dodali Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dok su kod Austrije najbolji bili Robert Weber sa šest i Gerald Zeiner s četiri pogotka. Sljedeću utakmicu Hrvatska će imati u subotu u 20.30 sati protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


60' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Luka Cindrić promašio je sedmerac, naš 4 promašeni na utakmici.

55' - Dule one man show. Ukrao je loptu, pustio da se malo kotrlja po podu u napadu, sve dok Bilyk nije pokušao posegnuti za njom, a onda ju je uzeo i zabio na prazan gol. Šmekerski, nema što...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Šipić odgovara pogotkom ua važnom trenutku. Ovo mu je prvi gol.

53' - Eichberger je obranio Šipiću pokušaj iz vana za svoju 10 obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Ako gledamo samo rezultat drugoga dijela, Austrijanci su odigrali dobar egal, obje su momčadi do sad zabile po 10 golova. Cijelo vrijeme gotovo igramo gol-za-gol. pali smo u obrani, ali održavamno prednost od 5 golova. Dobro što Austrijanci ne mogu napraviti seriju.

47' - Šegooooo, kako sad brani naš roletar. Spustio je roletu, u drugom dijelu skupio 4 obrane. Dvije u jednom napadu....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Šegoooo, evo mu prve obrane u drugom dijelu, ukupno druge na utakmici.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Lukaaa Stepančić s 8 metara moćno, za svoj 4 gol iz 8 pokušaja.

41' - Odmah zabijaju Austrijanci. Pali smo sad u obrani, posljednjih nekoliko golova Austrije je došlo nakon loše postavljene obrane. Sva sreća da su i Austrijanci dekoncetrirani u defenzivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Mandić je sjajno poslužio Horvata za 20:15 Hrvatske.

38' - Duleeee, kapetan igra sjajno. Malo lopti troši, puno toga radi u igri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - David Mandić zabija atraktivan pogodak nakon pokušaja jednog igrača Kaubojakojem je golman Austrije obranio. Gori Ljubuški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Zeiner zabija za dva vezana gola Austrije. 16:12 za Hrvatsku.

34' - Luka Stepančić prekida mini seriju od 2-0 Austrijanaca. Na hrvatskom golu sada je vratar PPD Zagreba Matej Ašanin koji odmah skida prvi pokušaj Austrije. Nažalost, uspjeli su na kraju naći put do našeg gola, šteta! Prednost se smanjila na plus četiri za naše.

33' - Brzo su Austrijanci izigrali naše na crti, Fabian Posch zabija deseti gol Austrije. 15:10.

33' - Zlatko Horvat zabija sa 7 metara. Njegov treći gol na susretu.

32' - Austrijanci smanjuju na 14:9.

31' - Luka Stepančić odmah daje gol za 14:8. +6 Hrvatske.

31' - Počeo je nastavak.

30' - Poluvrijeme: Nakon prvih pola sata utakmice sveli smo Austrijance samo na 8 golova. Bilyk, austrijski najbolji rukometaš, zabio je tek jedan gol u prvom poluvremenu. Odlično nam funkcionira obrana, dok smo u napadu brzi. Ovo je najbolje poluvrijeme Hrvatske na turniru dosad.

29' - Zeiner smanjuje na 12:8.

27' - Bune se austrijski navijači jer misle da ih suci kradu, iako zapravo njima puštaju i duže i grublje napade.

Galerija

24' - Sjajno izgleda hrvatska obrana s Duvnjakom naprijed (5-1 obrana). Austrijancima je prekinuta tečnost napada i nemaju rješenja.

22' - Još jedna pogreška Austrije, natjerali smo ih na greške. Dodavanja im nisu precizna, nudi nam se dobra prilika. Štetaaa, Horvatu branu udarac Bauer.

21' - Luka Cindrić iznuđuje, a Zlatko Horvat zabija za +5 (10:5), najveću prednost na utakmici za našu reprezentaciju.

20' - Još jednom je u njihovim redovima precizan Weber. No u napadu Hrvatske Wagner je požutio, a Herburger dobio dvije minute odmora. Ovoga je puta precizan sa crte sedam metara Zlatko Horvat!

20' - Horvat diže na 9:5 Hrvatske.

19' - Austrijanci smanjuju na 5:8.

18' - Gotovo 10 minuta je Austrija bez gola, Hrvatska je podigla igru u obrani i postigla peti gol u nizu. Zabio ga je Domagoj Duvnjak i usput 'požutio'. Mamić i Stepančić upisali su si u statistiku po blok zaustavivši Božovića i Bilyka.

17' - Šego jedna obrana, Eichberger na 4 (36 %).

14' - Lukaaaa Cindriiićććć zabija za +2 (6:4). To je to, sad još više zapeti. Imali smo 3:1, sad 6:4.

12' - Zlatko Horvat zabija s krila, vodimo 5:4. Prvi gol Horvata.

12' - Gotovo pet minuta smo bili bez gola, ali Mandić je prekinuo crnu rupu.

6' - Eichberger čita udarac Davida Mandića, ali nakon toga su Austrijanci pogriješili i brzom kontrom Hrvatska je povela s 2:1. "U boj, u boj, za narod svoj", grmi s tribina. Nametnuli smo se na tribinama, moramo i na terenu. Povukli su Austrijanci, ali preokrenuli Hrvati. Mandić je ovoga puta siguran i zabija iz kontre za novo vodstvo Hrvatske, a na druoj strani Šego to skida.

4' - Domagoj Duvnjak, naš kapetan, nakon 3 i pol minute u Beču zabija prvi gol na utakmici.

3' - Promašili smo prvi sedmerac, Zlaja Horvat nije realizirao udarac.

3' - Dug napad Austrije skoro je prekinuo Duvnjak na prednjem u 5-1, a onda su u panici čak izbacili loptu u korner domaćini. Napad Austrijanaca je trajao duže od minute i pol a tek su onda suci pokazali da Hrvatska može u svoj napad.

1' - Počela je utakmica, sretno Kauboji! Austrijanci, službeno gosti u ovom dvoboju, imaju prvi napad.

18.12 - Svira se himna Austrije.

18.11 - Na redu su himne. Prva je "Lijepa naša". Ustanite se dame i gospodo...

18.08 - Moramo biti oprezni, ne smije nam se ponoviti Brazil sa prošlog SP-a kojeg smo podcijenili, a koji nas je razvalio i pogurnuo nas prema razigravanju. Iako smo nakon toga pobijedili Francusku i protiv Njemačke, domaćina turnira, bili grubo oštećeni.

18.04 - Komentator Filip Brkić i RTL-ov stručni sukomentator, legendarni bivši reprezentativac Hrvatske Nikša Kaleb, na svojim su mjestima u Wienner Stadthalleu.

Nekako svi s kojima smo uoči i za vrijeme dosadašnjeg trajanja EP-a u Austriji, Norveškoj i Švedskoj složili su se u jednom. Sad počinje ono pravo za našu reprezentaciju! Hrvatska se prošetala prvom fazom natjecanja u Grazu, pobijedivši jednim odličnim poluvremenom Crnu Goru, Karačićevom i Duvnjakovom genijalnošću Bjelorusiju i Duvnjakovim magisterijem u obrani, kao i Šeginim obranama Srbiju.

U drugom krugu protiv Njemačke i Španjolske

U drugoj fazi igrat će protiv kud i kamo boljih momčadi. U skupini 1 su Španjolska i Njemačka, kao i nezgodna Češka. Tu je i Austrija koja je aposlutni hit prvenstva. Igrala je dobro Austrija u natjecanju po skupinama, došla je s tri pobjede i dva boda za drugi krug, isto kao mi. Bilyk je njihov najbolji pojedinac i igrač oko kojeg se sve vrti u austrijskoj igri.

Bilyk - ključni igrač Austrije

Oduševio je igrama u Ligi prvaka, prenio je puno brze tranzicije iz igre Kiela u reprezentaciju i to će Hrvatska morati zatvoriti da ne bi imali problema. Austrijanci vole pucati iz vana i ako uđu u žrvanj, onda su itekako opasni. U defenzivi su imali uspjeha s tom 5-1 obranom, isto kao i mi, samo što oni u tom sistemu nisu toliko produktivni na tom prednjem jer nemaju jednog Domagoja Duvnjaka.

Trebat će nam jedna prava predstava

Kako bilo, naša momčad ima više kvalitete, to je nesporno, ali za pobjedu trebat će pružiti više nego do sad. Trebat će nam jedna prava predstava, najbolja dosad, i to u Wienner Stadthalleu pred 16 000 gledatelja, od toga velikim brojem i Hrvata.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo