HRVATSKA SJAJNOM IGROM U DRUGOM POLUVREMENU SLOMILA MAĐARSKU: / Ivić briljirao na golu kauboja!

Image
Foto: AFP

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u subotu navečer je u 2. kolu skupine C SP-a pobijedila jaku Mađarsku 31-28.

14.1.2017.
22:03
AFP
VOYO logo

HRVATSKA - MAĐARSKA 31-28 (11-11)

ROUEN, KINDARENA

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić, Duvnjak 5, Stepančić, Gojun, Horvat 4, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić 2 (1), Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 4, Šebetić 4, Cindrić 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAĐARSKA: Mikler, Fazekas; L.Nagy, Csaszar 2 (1), Bodo 3, Juhasz 2, Harsany 6 (1), Banhidi 2, Szollosi, Schuch, Zubai, Balogh 6, Jamali 2, Lekai 4, Ancsin, Ligetvarpi 1

SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Mađarska 2/3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Mađarska 6 minuta


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena naše reprezentacije. U prvom smo gledali nervoznu igru s mnogo pogrešaka i problema, posebice u napadu, dok je nastavak susreta donio bitno bolju predstavu.

Hrvatska je ponovno, kao u utakmici protiv Saudijske Arabije u petak, u susret ušla dizelaški. Mađarskoj je to odgovaralo, kao i nervoza u napadu kauboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehničke pogreške Hrvatske u prvom dijelu

Uvodnih pet i pol minuta nismo bili zabili gol. Prvo poluvrijeme donijelo je i puno tehničkih pogrešaka Hrvatske. Nismo trčali, griješili smo, dok je Mađarska, igrajući bez najboljeg igrača Nagyja, trkom zadavala glavobolje našoj reprezentaciji i uglavnom igrala na "mišiće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Babić je u drugoj polovici prvog dijela obranu 5-1 promijenio u 6-0 i Hrvatska je napravila seriju 4-0 za 11-11 na poluvremenu. Duvnjaka se čekalo u prvom dijelu. U prvih 30 minuta je zabio tek jedan gol.

U tim trenucima sjajan je bio Ivić koji je sakupio pet obrana, te Štrlek sa četiri gola bio je naš najefikasniji igrač u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila i sa četiri razlike (7-11), dok je u drugom dijelu u jednom trenutku imala i plus pet (25-20).

Drugo poluvrijeme druga priča

Odabranici Željka Babića u prvom su dijelu zabili 11, a u drugom 20 pogodaka što možda i najbolje oslikava ovu utakmicu. Drugo poluvrijeme, druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzali smo igru, proradio je napad, a Filip Ivić bio je sjajan na vratima i na kraju skupio 11 obrana (više od 40%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakler Cindrić

Uz to, Duvnjak je počeo zabijati, Cindrić je dobro odigrao na poziciji razigravača kad je dobio tu ulogu umjesto Duvnjaka, a Marko Mamić je pokazao da se na njega itekako može osloniti.

Mamić je zabio četiri gola iz pet pokušaja, a izbornik Babić posebno ga je istaknuo nakon susreta kazavši kako je upravo on unio preokret u igri kauboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cindrić je baš igrač kakav treba Hrvatskoj. Hakler, vidi svaku situaciju na terenu i on će u budućnosti biti jedan od najvećih oslanaca igre hrvatske reprezentacije.

U 52. minuti imali +5

U 40. minuti prvi puta smo poveli s dva pogotka prednosti (17-15), a potom imali i sedmerac kojeg Mandalinić nije iskoristio. Mađari to nisu kaznili i uoči zadnje četvrtine utakmice Hrvatska je stigla na plus tri (21-18), a potom i do 22-18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta prije kraja imali smo i pet pogodaka viška (25-20) i potom mirno obranili prednost.

No, na kraju smo ipak malo posustali, dovoljno da utakmicu završimo s tri gola prednosti. No nema veze, pobjeda je ono što se pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pobjedu, pamtit će se i potez večeri, možda i dosadašnjeg dijela prvenstva koji je u vlasništvu Domagoja Duvnjaka. Naime, pred sam kraj susreta kapetan Hrvatske je zabio sjajan pogodak.

Cindrić i Horvat majstorski su izigrali mađarsku obranu, Zlajo je poslao ‘cepelin’, a Duvnjak je zabio okrenut leđima prema golu i tako prevario Fazekaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrlek proglašen igračem susreta

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest golova, Domagoj Duvnjak s pet, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić, Marko Mamić i Luka Cindrić dodali po četiri gola, a Filip Ivić je sakupio 12 obrana.

Kod Mađara najefikasniji su bili Zsolt Balogh i Gergely Harsanyi sa po šest golova, dok je Mate Lekai dodao četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trijumfom produžen pobjednički niz protiv Mađara

Hrvatska je ovim trijumfom produžila pobjednički niz protiv Mađara u službenim utakmicama koji traje već 19 godina.

Posljednji poraz hrvatski rukometaši su od naših sjevernih susjeda doživjeli 1998. na europskom prvenstvu u Italiji (27-28). Nakon toga upisali smo osam pobjeda i jedan remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostale dvije utakmice iz ove skupine na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Čile - Njemačka, te Saudijska Arabija - Bjelorusija.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri boda, Čile i Njemačka imaju po dva, dok su Mađarska, Bjelorusija i Saudijska Arabija bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

60' - Hrvatska je pobijedila Mađarsku 31-28 uz dva potpuno različita lica, blijedo u prvom i sjajano u drugom dijelu. U ponedjeljak nas čeka Bjelorusija.

60' - Duvnjak iza leđa zabija za potvrdu pobjede. To je definitivno potez večeri, možda i prvenstva. Bravo bravo Domagoj, bravo kapetane!

59' - Cindrić zabija za pobjedu.

58' - Brzo uzvraćaju Mađari.

58' - Cindrić je zabio za 29-25

57' - Ivić je i deseti puta obranio. Preko 40 % obrana vratara Hrvatske.

57' - Balog zabija peti gol na susretu i pokazuje da može povući kad je najpotrebnije.

56' - Mađari uzvraćaju.

54' - Šebetić zabija za plus pet.

52' - Mamić i Kontrec kaznili su mađarske propuste za plus pet. To je sad najveća prednost u susretu za kauboje.

50' - Osam od osamnaest po službenoj statistisci ima Ivić. Bravo Filipe!

48' - Lomimo Mađare! Evo nas na četiri razlike.

43' - Mandalinić je promašio sedmerac za plus tri! Golman Mađarske mu je obranio udarac.

40' - Cindrić zabija za dva gola prednosti. Ovo je najveća prednost Hrvatske u utakmici.

34' - Tri i pol minute bez gola. Kao i na početku.

31' - Štrlek je promašio zicer, ali Ivić je obranio jedan pokušaj Mađara, Horvat uzeo loptu i još uvijek je 11-11.

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

30' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Nakon što je Babić izmijenio obranu 5-1 u 6-0, Hrvatska je napraviloa seriju 4-0 i na odmor se ide rezultatom 11-11. Čekamo Duvnjaka koji je zabio jedan jedini gol i to na ulasku u zadnju minutu. Premalo!

29' - Serija Hrvatske 4-0. Anulirali smo prednost Mađara.

27' - Hrvatska je u obrani 6-0. Filip Ivić ima sad četiri obrane na kontu. Bravo!

25' - Treća obrana Ivića u pet minuta. Drži nas Filip u igri. Prije toga, Horvat nije zabio s krila nakon što smo stvorili višak na krilu. Babić je uveo dva pivota.

22' - Nova obrana Ivića. Odlično je Filip ušao u susret.

20' - Ivić čim je ušao u igru skinuo je zicer.

15' - Mađarska je otišla na tri gola prednosti i Babić je morao pozvati minutu odmora. Nije dobro. Loše igramo. Uspavano. Statično. Čeka se Duvnjak. Kauboji su u 15 minuta zabili tri gola, jedan iz sedmerca, jedan iz kontre i jedan pod faulom. Niti jedan nismo zabili iz prave akcije i to je zabrinjavajuće.

11' - Stepančić ne zabija čisti zicer, ali ima sedam metara. Inače, dvije minute ranije dobio je Duvnjak zbog prigovora, a prvih 11 minuta susreta donijelo je dosta pogrešaka s obje strane.

10' - Horvat nakon oduzete lopte moćno iz kontre zabija za vodstvo 3-2.

6' - Rekli, porekli! Musa je presjekao jednu mađarsku loptu, Štrlek se sletio u kontru i zabio za 1-1. Ali Mađari vraćaju prednost preko Banhidija, jednog od najperspektivnijih igrača Europe u ovom trenutku.

5' - Pet minuta utakmice je iza nas, još nismo zabili gol.

3' - Stevanović brani, ali ne uspijevamo napraviti kontru. Štrlek je probao jedan na jedan, ali nije prošlo. Babić je odustao od sedmorice u napadu i krenuli smo šest na šest.

1' - Eksperiment nije dobro počeo. Izgubili smo loptu.

1' - POČELA JE UTAKMICA. PRVI NAPAD JE ZA HRVATSKU. Kontrec nije započeo susret kako je i najavljeno, nego Musa.

20.42 - Na redu je Lijepa naša.

20.41 - Slijede himne. Prva je na redu himna Mađarske.

Najbolji i najvažniji mađarski igrač ozlijedio se na utakmici protiv Nijemaca i nije više ulazio u igru. Prije utakmice potvrđeno je da neće nastupiti protiv Kauboja. Hrvatska će započeti obranom 5-1.


David protiv Golijata! Tako je jučer nakon pobjede premijerne pobjede na turniru protiv Saudijske Arabije (28-23 - poluvrijeme 12-11) izbornik Željko Babić najavio susret protiv Mađarske. Kad je to kazao, mislio je Babić na to da Hrvatska igra maštovito, a da Mađari igraju na snagu i iskustvo.

Hrvatska protiv Saudijske Arabije nije igrala dobro

No, protiv Saudijske Arabije Hrvatska i nije igrala maštovito. Dosta je griješila, posebno u obrani u kojoj je puštalo na sve strane. Mađarska će Hrvatskoj biti prvi pravi teksta na SP-u.

Ova utakmica dati će odgovor gdje smo trenutno po formi na turniru. No, za pobjedu protiv Mađarske neće smjeti biti grča i nervoze u napadu, a desna strana i igra na Zlatka Horvata morat će biti bolja.

Image
Foto: AFP, ERIC FEFERBERG

Domagoj Duvnjak

Vanjska linija nije funkcionirala

Vanjska linija Hrvatske nije funkcionirala protiv Saudijske Arabije. Cindrić je pokazao da zna i uvjereni smo da može zamijeniti kapetana Domagoja Duvnjaka koji, također, mora biti bolji, mora odigrati kako zna ako Hrvatska misli uzeti bodove Mađarskoj.

Duvnjaka se ne smije trošiti u obrani 5-1

Međutim, ono što je jučer nakon susreta u analizi istaknuo stručni suradnik RTL-a i bivši reprezentativac Goran Šprem, morat će se početi primjenjivati. A to je ne trošiti ionako već umornog Duvnjaka u ubrani 5-1. Njegovu poziciju prednjeg mogu igrati Cindrić, Mihić i Jotić.

"Neka Duvnjak igra u napadu je je u tom možda i najbolji na svijetu”, istaknuo je Šprem.

Mađarska u problemima

Hrvatska je do sada igrala protiv Mađarske osam puta, te je upisala šest pobjeda, uz po jedan poraz i remi. U posljednjem dvoboju ovih suparnika, Hrvatska je slavila s 30-26 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. Tada su u utakmici koja je bila odigrana u Zagrebu najefikasniji bili Zlatko Horvat s osam, te Domagoj Duvnjak sa sedam golova.

Dobra vijest za Hrvatsku je što se najbolji igrač Mađarske Laszlo Nagy ozlijedio u 17. minuti protiv Njemačke. Iskusni 35-godišnji bek iskrenuo je gležanj i nije se vraćao na teren. Nakon liječničkih pretraga nije bilo nikakvog loma, ali je gležanj natekao te je njegov nastup pod velikim znakom pitanja.


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo