ČERVAR ZAPRIJETIO PPD ZAGREBU, STIGAO ODGOVOR IZ KLUBA: / 'Poštujemo Lina, ali ovo što priča...'

Image
Foto: PIXSELL

U PPD Zagrebu je održana konferencija za medije s temom Lina Červara

5.12.2018.
12:53
PIXSELL
VOYO logo

Trofejni rukometni trener Lino Červar obrušio se na klub čije (je) igrače vodi(o) zatraživši jasne i brze odgovore na pitanje zašto gubi radno mjesto. Tijek konferencije za medije otkrio je što klub namjerava dalje. Pred novinare su izašli direktor kluba Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović napomenuvši obojica da im nije jasna izjava Lina Červara koju je dao nakon utakmice protiv Nexea u utorak.

Image
ČERVAR OGORČENO PORUČUJE: /

'Ako u klubu ne kažu istinu neće biti dobro. Onda ću ja reći sve i nekima to neće biti drago, niti ugodno'

Image
ČERVAR OGORČENO PORUČUJE: /

'Ako u klubu ne kažu istinu neće biti dobro. Onda ću ja reći sve i nekima to neće biti drago, niti ugodno'

Pojašnjenje će se morati potražiti kod njega, rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Vedran Šupuković i Božidar Jović

'Sam je istupio...'

"Červar je naveo svoje razloge koji idu u smjeru reprezentacije. Sinoćnja izjava je nešto što bi on trebao objasniti, ja nemam što reći osim da smo mi imali s njim dogovor da bude dok energetski to može izdržati. Kasnije je trebao ostati kao šef struke svih trenera. Sam je istupio, a što sad od kluba traži, kakvo objašnjenje, ja ne znam. Možemo mu samo zahvaliti na dosad napravljenom", kazao je Šupuković i dodao:

"Dodatno objašnjenje mora dati on. Koje su se to okolnosti promijenile i općenito vezano za minoriziranje njegova lika i djela. Klub s time nema ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad u ruke pomoćnicima

Sam Červar je, pak, u najavi svega kazao da će se oglasiti nakon što čuje predstavnike kluba.

"I ako ne kažu istinu neće biti dobro. Jer, onda ću ja reći sve i nekima to neće biti drago, niti ugodno", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, dosadašnji Červarovi pomoćnici Davor Rokavec i Tonči Valčić preuzimaju brigu o vođenju igrača u preostalim trima utakmicama koje slijede, a kasnije će analizom biti utvrđeno što dalje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija za medije je završena.

13:16 - "Teško išta mogu reći, vama objasniti što je on želio reći. To će on morati. Ja kao direktor kluba sam s njim imao izvanrednu suradnju i iz moje perspektive ima pun respekt. Prokomentirat ću ovo s njim", kaže Šupuković uz zaključak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Detaljnom analizom utvrdit ćemo što kasnije, sad će momčad voditi stručni stožer, Davor Rokavec i Tonči Valčić."

13:12 - "Klub je u Europi cijenjeniji nego kod nas. On je napravio to što je, a mi se moramo spremati za nastavak. Za nas je to završena priča", veli Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:10 - "Ja ću definitivno Lina tijekom dana nazvati i porazgovarati s njim. Ako ima nešto osobno, neka izađe i imenom i prezimenom kaže u čemu je problem. Ja tvrdim da je klub u postpunosti iza njega, štitili smo ga i u privatnim situacijama."

"Dva dana prije utakmice s Nantesom donijet je zaključak o njegovom povlačenju. Bili smo on, ja i gospodin Gobac. On je s time istupio u javnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:05 - "Červar je naveo svoje razloge koji idu u smjeru reprezentacije. Sinoćnja izjava je nešto što bi on trebao objasniti, ja nemam što reći osim da smo mi imali s njim dogovor da bude dok energetski to može izdržati. Kasnije je trebao ostati kao šef struke svih trenera. Sam je istupio, a što sad od kluba traži, kakvo objašnjenje, ja ne znam. Možemo mu samo zahvaliti na dosad napravljenom", kaže Šupuković dodajući da disonantnih tonova između njih nije bilo. Dodaje:

"Dodatno objašnjenje mora dati on. Koje su se to okolnosti promijenile i općenito vezano za minoriziranje njegova lika i djela. Klub s time nema ništa:"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se njega tiče, on ima apsolutni respekt svih nas. Svugdje ima razmimoilaženja, svi imaju legitimitet na svoje mišljenje, ali ponavljam – on je najavio odlazak i nakon tri tjedna sad traži objašnjenje. Steauu, Izviđač i Vojvodina su utakmice koje će odraditi stručni stožer."

"Sam se povukao, elaborirao je to. Ne znam što se promijenilo, mi o tome nismo pričali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:00 - Konferencija za medije je počela. Na njoj će govoriti direktor kluba Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović.

Jović govori o problemima s mladim igračima, odnosno činjenice da se oni gube u odnosu na Francusku, Njemačku... To je razlog suradnji s Goricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljstvo mi je da ćemo raditi s mladim igračima, koji u ovom trenutku nisu na nivou RK PPD Zagreb. Imat će mogućnost da igrački stasaju."

"Želio bih da se klub javno očituje zašto više nisam trener PPD Zagreba. Želim da to kažu glasno i jasno i da mi to lijepo objasne i neka odgovor bude što prije. Zadnjih desetak godina stalno mi se nešto podmeće i zaista bih volio čuti zašto", kazao je Červar nakon pobjede protiv Nexea u SEHA ligi u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija za medije sazvana iz kluba trebala bi mu ih dati. Sudeći prema Červarovoj sljedećoj izjavi, priča ovdje možda i neće stati.

'Neće biti dobro'

"Kada čujem odgovor kluba, onda ću se oglasiti. Ne prije. I ako ne kažu istinu neće biti dobro. Jer, onda ću ja reći sve i nekima to neće biti drago, niti ugodno", poručio je Červar putem Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener koji to neće biti

Inače, sam Červar nedavno je izjavio da će se uskoro okrenuti samo radu u reprezentaciji pa sve ovo pomalo čudi.

Navodno je na konferenciji za medije trebao biti i Davor Rokavec, čovjek koji ga je trebao zamijeniti na mjestu trenera prve momčadi PPD Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su mi iz kluba da dođem na konferenciju za novinare, a nakon ove utakmice rekli su mi da ne moram dolaziti", poručio je stručnjak koji očito neće biti Červarov nasljednik.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo