Tužna priča / Ukrajinski rukometaš: 'Prijatelji i suigrači iz Rusije mi se više ne javljaju, ni da pitaju kako sam'

Image
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Rukometaš Dmytro Doroszczuk je tako u intervjuu govorio o nemilim događajima u svojoj zemlji i otkrio kako je izgubio kontakte s ruskim prijateljima

1.3.2022.
11:16
AP Photo/Efrem Lukatsky
VOYO logo

Cijeli sportski svijet šokiran je ruskom agresijom na Ukrajinu, a dok međunarodne federacije redom suspendiraju ruske reprezentacije i klubove, rat razvrgava i neka sportska prijateljstva.

Rukometaš poljskog Torus Wybrzeze, Dmytro Doroszczuk je tako u intervjuu za WP Sportowe Fakty govorio o nemilim događajima u svojoj zemlji i otkrio kako je izgubio kontakte s ruskim prijateljima i suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U podrumu sjedi prijatelj iz Melitopolja. Ukrajinska vojska je s jedne strane njegove kuće, a ruska vojska s druge, borba je doslovno iznad njegove glave. On je u sredini. Prije dva dana mi je slao poruke, bio je bez baterije, teško je podržati prijatelja koji u razgovoru kaže da nema ništa i da tenkovi idu prema njemu", otkrio je Doroszczuk te potreseno dodao kako nakon toga više nije čuo svog ukrajinskog prijatelja.

Image
Bivši prvaci svijeta /

The Times tvrdi: Braća Kličko su simbol otpora i glavne mete ruskih plaćenika

Image
Bivši prvaci svijeta /

The Times tvrdi: Braća Kličko su simbol otpora i glavne mete ruskih plaćenika

Prekinuli kontakte

Pohvalio je rukometaš Poljake koji su mu, prema njegovim riječima, velika podrška i pomoć u ovim teškim trenucima. No ono što ga je šokiralo jeste da su brojni ruski sportaši koje je smatrao prijateljima jednostavno prekinuli kontakt s njim otkad je sukob počeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo jedan moj prijatelj, čak ga mogu nazvati i bratom iz Rusije, razgovara sa mnom. Ostatak ljudi nije ni pomislio pitati treba li šta pomoći ili kakva je situacija. Kolega mi je rekao da mu je zabranjeno govoriti o tome i otkrio da je narativ takav da je to bila samo intervencija, a ne rat. Rusi se također boje Putina. Razgovarao sam i s drugim kolegama iz Ukrajine koji su igrali s Rusima, a malo koga zanima šta se događa kod nas, ni da pitaju kako sam. Izgubio sam mnogo kolega iz Rusije, neke od njih sam smatrao prijateljima", zaključio je Doroszczuk u razgovoru za WP Sportowe Fakty

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo