'U BOLJOJ SAM POZICIJI NEGO ACO': / Lino Červar najavio Europsko prvenstvo i iznio niz problema s kojima se mora nositi

Image
Foto: PIXSELL

Povratnik na klupu hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar proslavio je posljednjeg dana ljeta svoj 67. rođendan, no i dalje je, tvrdi u razgovoru za 24sata.

23.9.2017.
12:59
PIXSELL
VOYO logo

"Iz saveza su mi poželjeli puno zdravlja, ali naravno da nisu zaboravili spomenuti ni dobar rezultat na EP-u, ha, ha", priznaje Červar odbijajući svaku pomisao o umirovljenju:

'Drže me volja i ambicija'

"Ne, ne i ne! Još me drži volja i ambicija, i dalje sam gladan pobjeda i željan izazova. Ova igra koju sam odabrao kao poziv važna je zbog rezultata, ali više od toga zbog utjecaja sporta na razvoj društva. Da, ponosan sam na svoje rezultate, ali i na to što sam u četiri države utjecao na sudbine ljudi, kroz sport im poboljšavao kvalitetu života. I ta činjenica me posebno ispunjava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što predstoji i Červaru i hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji veliki je izazov – Europsko prvenstvo kojem će od 12. do 28. siječnja sljedeće godine domaćin biti Hrvatska. Izbornik donosi pregled aktualne situacije:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

04.05.2017., Porec - Lino Cervar, izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

"Pozitivan sam, kao i uvijek, ali i zabrinut zbog situacije u našoj vanjskoj liniji. Znate da se bez vanjske linije ne može čak ni govoriti o medalji, a mi imamo situaciju s Duvnjakom, Kopljar ima problema s aduktorom, Slišković je i dalje bolestan, bez kluba, u najgorem trenutku ozlijedio se i Pavlović... Neki drugi treneri bi očajavali, ali ja nisam trener alibija i držim se one narodne: Kad nemaš ono što želiš, ljubiš ono što imaš. Sa Duvnjakom sam se čuo prije mjesec dana, ali dobivam informacije kako napreduje. To što ga nema u momčadi Kiela loše je za Kiel, ali i za nas. Znam samo da će svakako biti s nama na pripremama u listopadu, mora doći da analiziramo njegovo stanje, da vidimo što i kako, da počnemo graditi zajedništvo..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi će dobiti domaće zadaće'

Upitan hoće li stići pripremiti reprezentaciju u samo 15 dana, Červar je odgovorio:

"Vaterpolisti i košarkaši su imali po mjesec dana, a našim igračima iz Njemačke utakmice su 26. prosinca! Zato ću im dati domaće zadaće, zadatke za svakoga, a kasnije ćemo testirati tko je što radio. Trebat će nam svima puno odricanja, počevši od mene, koji moram biti primjer. Bit ćemo borbeni, jurišat ćemo bez straha, a bilo kakav egoizam je zabranjen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na komentar da su košarkaši nedavno 'pukli' na Europskom prvenstvu Červar kazuje:

"Ja sam u puno boljoj poziciji nego Aco. Već sedam godina nismo bili u finalu i nemamo što izgubiti. Moramo biti svjesni da postoje dvije ili tri momčadi koje su bolje od nas, ali iz toga treba i crpiti inspiraciju. Treba biti svjestan svojih deficita, momčadi koje to uspiju spremne su dati i više nego što objektivno mogu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo