Kriza kluba / Trener Kiela: 'Dobro je da Duvnjak ne igra za reprezentaciju'

Image
Foto: Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL

Kriza u Kielu: Nakon sezone bez trofeja trener njemačkog rukometnog velikana pozdravio je Duvnjakovu odluku da ne igra protiv Crne Gore

12.6.2018.
9:35
Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Islanđanin Alfred Gislason još će jednu sezonu voditi Kiel, nakon čega bi na klupu mogao Filip Jicha, njegov pomoćnik u novoj sezoni. Netom završena sezona bila je prava krizna za njemački klub. Osvojili su tek peto mjesto u Bundesligi, ostali su bez Final Foura Lige prvaka, kao i bez obrane titule u kupu. 

Jedan od uzroka loših rezultata su ozljede ključnih igrača. Gislason je veći dio sezone bio bez Domagoja Duvnjaka. Nakon propuštanja početka sezone zbog operacije koljena Duvnjak se vratio za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, gdje je u prvoj utakmici protiv Srbiji ozlijedio list. Iz njemačkog kluba bili su ljuti zbog, kako su naveli, forsiranja Duvnjaka da pod svaku cijenu igra EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak je morao propustiti reprezentativno okupljanje povodom kvalifikacija za SP protiv Crne Gore (prva utakmica 32:19), što je pozdravio trener Gislason u intervjuu za službene web stranice kluba.

"Drugu sezonu zaredom vrlo malo smo mogli koristiti Duvnjaka, jednog od naših najvažnijih igrača u obrani i napadu, ne bez razloga i našeg kapetana. I dalje ima probleme s listom. Otkazao je reprezentaciji kako bi se na ljeto mogao spremiti. To je iznimno važno", rekao je Islanđanin implicirajući kako bi bilo previše da je Duvnjak još jednom igrao za reprezentaciju nauštrb kluba, s kojim ga ugovor veže do 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Červar nakon +13: 'Pokazali smo kojim putem ići kako bismo se vratili na one nekadašnje pozicije'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo