Rukometni Mozart / VIDEO Tako je to radio Ivano Balić: Potopio Španjolce u zadnjoj sekundi bombom s 15 metara

Image

Ususret SP-a 2023. prisjetili smo se epske scene koja je ostala urezana u sjećanje svim ljubiteljima rukometa

10.1.2023.
0:02
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u rukometu se od 11. do 29. siječnja održava u Švedskoj i Njemačkoj, a Hrvatska turnir otvara 13. u derbiju protiv afričkog prvaka Egipta. Kauboji su neokrznuti uspješno apsolvirali sva tri testa prije prvenstva i s puno optimizma putuju na prvenstvo, a navijački puk se polagano sprema na nove drame, strepnju do posljednjeg trenutka i hrpu izgriženih noktiju.

Svi se nekako potajno nadaju da bi se mogla iz Horvatove momčadi izroditi nova velika generacija spremna za najveće podvige kakva je bila ona s početka 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Stefan Krezschmar /

Legendarni rukometaš stavio Balića tek na četvrto mjesto najboljih ikad, komentari: 'Ne zaboravi Duvnjaka!'

Image
Stefan Krezschmar /

Legendarni rukometaš stavio Balića tek na četvrto mjesto najboljih ikad, komentari: 'Ne zaboravi Duvnjaka!'

Kauboji su u svome zlatnom dobu sredinom 2000-ih bili momčad prepuna karizmatičnih, samouvjerenih igrača koji su kruh zarađivali u najvećim svjetskim klubovima, no znalo se da zadnja akcija najčešće završava kod Ivana Balića. Čovjek koji je još za aktivnog igranja postao legenda, rukometni Mozart, uvijek je imao zeca u šeširu.

Najveći najljepše padaju

To da Balić najviše voli rušiti najveće nekoliko su se puta uvjerili Nijemci i Danci, ali omiljena žrtva mu je bila Španjolska u čijim je klubovima proveo veliki dio karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scena koja je ostala urezana u sjećanje svim ljubiteljima rukometa zbila se na otvaranju Europskog prvenstva u Sloveniji 2004. godine.

Došli smo na natjecanje kao aktualni prvaci Svijeta, a u grupi nas je čekala Danska, Portugal i Španjolska s kojima smo igrali na otvaranju. Tvrda utakmica između Furije i Kauboja išla je prema remiju kad je Ivano Balić s 15 metara u zadnjoj sekundi probio španjolskog vratara i bacio sve u delirij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prst u oko Petra Metličića

Grupu smo prošli kao prvi s minimalnom pobjedom protiv Danske i remijem protiv Portugala. U drugoj smo se fazi na svoj način se obračunali sa Šveđanima i Švicarcima, remizirali s Rusima i ušli kao prvi favoriti za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj protiv Slovenije u polufinalu je obilježio prst u oko Petra Metličića koji je isporučio Aleš Pajovič. Na kraju je Hrvatska ostala bez medalje no sve su to Kauboji naplatili na Olimpijskim igrama istog ljeta, a genij Ivana Balića se tek počeo potvrđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u rukometu gledajte na RTL-u i pratite u tekstualnim prijenosima na portalu Danas.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo