U POSLJEDNJEM KOLU ČEKA NAS PRAVA DRAMA: / Ovo su sve kalkulacije koje vode Hrvatsku u polufinale, a prema jednoj čak i Francuzi mogu ispasti s Eura

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatskoj čak igra i pobjeda od dva gola razlike, ali moramo postići minimalno 22 gola

22.1.2018.
22:33
PIXSELL
VOYO logo

NITI BJELORUSI NISU USPJELI IZNENADITI I POMOĆI HRVATSKOJ: Šveđani ipak prejaki, odlična utakmica vratara

Image
NITI BJELORUSI NISU USPJELI IZNENADITI I POMOĆI HRVATSKOJ: /

Šveđani ipak prejaki, odlična utakmica vratara

Image
NITI BJELORUSI NISU USPJELI IZNENADITI I POMOĆI HRVATSKOJ: /

Šveđani ipak prejaki, odlična utakmica vratara

Nakon što su svoje utakmice odigrale Švedska i Francuska, jasnije je što je Hrvatskoj potrebno za ulazak u polufinale Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu Hrvatska će igrati protiv Francuske, a Švedska protiv Norveške. Najmanje bi nam odgovarala pobjeda Švedske jer bi u tom slučaju Kauboji morali pobijediti Francusku sa barem tri gola razlike.

Kauboji moraju pobijediti

Ako skandinavski dvoboj završi neodlučeno, Hrvatskoj je dovoljno bilo kakva pobjeda protiv Francuza. Ako Norveška pobijedi, našoj je reprezentaciji dovoljna bilo kakva pobjeda protiv starih rivala, ali i remi nas vodi dalje. Obje skandinavske reprezentacije imale bi po šest bodova u slučaju pobjede Norveške, kao i trenutačno Hrvatska te bi Kaubojima bio dovoljan i bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u slučaju poraza Hrvatske, stvari se kompliciraju. Sve tri reprezentacije na toj bi mini ljestvici imale po dva boda i odlučivala bi gol razlika. Hrvatska je na nuli, Šveđani su na +4, a Norvežani na -4. U slučaju da Norveška slavi s jednim, dva ili tri pogotka razlike, dalje bi išla Švedska. Norvežanima za prolaz treba pobjeda od najmanje pet golova razlike.

Devet razlike za izbacivanje s Eura

Hrvatskoj igra samo pobjeda Norveške od četiri gola razlike, ali i tu se krije jedna zamka. Maksimalni rezultat smije biti 31:27 i u tom bi slučaju Hrvatska prošla u polufinale. Kada bi Norvežani slavili rezultatom 32:28, 33:29 ili još nekim većim, dalje bi išla Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Švedska pobijedi Norvešku, Hrvatskoj igra samo pobjeda i tu bi se zatvorio krug od tri reprezentacije - Hrvatske, Švedske i Francuske. Pobjeda od samo gola razlike ne bi nam bila dovoljna te bi u tom slučaju prošli Francuzi i Šveđani. S pobjedom od tri i više pogodaka razlike sigurno bismo prošli u polufinale. Prema jednom scenariju, Francuska može i ispasti ako ih Kauboji pobijede sa devet golova razlike.

Hrvatskoj čak igra i pobjeda od dva gola razlike, ali moramo postići minimalno 22 gola. Dobra je vijest i što se utakmice Švedske i Norveške igraju prije utakmice Hrvatske te će Kauboji znati pravo stanje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo