rukometna liga prvaka / Štrlek i Veszprem u dvoboju za drugo mjesto srušili Ćupićev Vardar: Meškov do važne pobjede

Image
Foto: EHF

Pobjednički niz od četiri utakmice uoči ovog kola vratio je Veszprém u borbu za drugo mjesto u grupi, a danas su na vrućem gostovanju u Skoplju uspjeli kapitalizirati sjajan niz

16.2.2019.
21:36
EHF
VOYO logo

Rukometaši mađarskog Veszprema upisali su vrijednu pobjedu u susretu 12. kola rukometne Lige prvaka nad Vardarom i tako preskočili Makedonce na drugoj poziciji skupine A. 

Pobjednički niz od četiri utakmice uoči ovog kola vratio je Veszprém u borbu za drugo mjesto u grupi, a danas su na vrućem gostovanju u Skoplju uspjeli kapitalizirati sjajan niz i zasjesti na drugo mjesto iza vodeće Barcelone, koju su pak svladali u prošlom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica puna preokreta, a već u prvom dijelu vodstvo se izmjenjivalo pet puta. Makedonci su u jednom trenutku imali i šest pogodaka prednosti (15:9), no Vezsprem je pokazao snažan karakter i u potpunosti se vratio u utakmicu početkom drugog dijela. 

Vardar je u prvih osam minuta drugog poluvremena zabio samo jedan pogodak, a Mađari su krenuli u nezaustavljivi niz u koji je dva pogotka ugradio i naš Manuel Štrlek, te stigli do izjednačenja 17:17. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedile su nove dvije serije sa svake strane - prvo Vardarova 3:0, a zatim odgovor mađarske strane 4:1 i 10 minuta prije kraja susreta na semaforu je stajao rezultat 22:22. U tom trenutku odgovornost je preuzeo najiskusniji - 37-godišnji Laszlo Nagy i njegova tri pogotka u posljednjih 10 minuta bili su presudni za veliku pobjedu Mađara i drugo mjesto u skupini. 

Štrlek je u pobjedničkim redovima zabio tri pogotka uz stopostotni učinak, a najbolji su bili Mate Lekai sa sedam te spomenuti Nagy sa šest pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima domaćina istaknuo se Christian Dissinger s pet golova, a naš Ivan Ćupić zabio ih je tri. 

Meskhov nadjačao Löwen

U utakmici koja mu je značila šesto mjesto u skupini A, Meshkov Brest uzeo je prvu pobjedu u pet mjeseci, izdominiravši u utakmici protiv njemačkog velikana Löwena i upisavši pobjedu 27:24. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schmid je završio utakmicu s pet golova kao Löwenov najbolji strijelac, ali Löwen je izgubio treću uzastopnu utakmicu i sada se nalazi na 4. mjestu, s 12 bodova, dva boda iza Kielcea. S druge strane, Brest, koji će sljedećeg tjedna putovati u Veszprem, nalazi se na šestom mjestu sa sedam bodova.

Korak s Meskhovom održao je i branitelj naslova Montpellier, koji u gostima upisao vrlo važnu pobjedu protiv Kielcea 28:27 i tako ostao u igri za nokaut fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je odlučen u zadnjih šest minuta kada je Montpellier uspio otići na dva gola prednosti golovima Mathieua Grebillea Jean Loupa Faustina. Minutu i pol prije kraja bilo je tri razlike za goste, Kielce je smanjilo preko Jureckog Janca, ali nije bilo dovoljno vremena za potpuni povratak.

Po šest golova kod Montpelliera postigli su Mathieu Grebille i Melvyn Richardson. Kod domaćina Vladimir Cupara ubilježio je 15 obrana dok su po četiri gola postigli Julen Aguinagalde, Krzysztof Lijewski i Angel Fernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo