najbolji pojedinac / Stepančić: 'Svatko ima svoju ulogu, moja je da šutiram i srećom, danas me je stvarno išlo'

Najbolji pojedinac u redovima Hrvatske osvrnuo se na otvaranje SP-a protiv Islanda

11.1.2019.
20:45
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvoj je utakmici Svjetskog prvenstva u Münchenu svladala island 31:27 i tako pobjedom otvorila turnir. 

Najbolji pojedinac u redovima Hrvatske bio je Luka Stepančić koji je zabio osam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno smo prije početka prvenstva govorili o šutu izvana, no vi ste nas večeras sve ušutkali. 

"To je na svima ostalima da pričaju. Mi znamo svoju vrijednost i svoje kvalitete, svatko zna svoju ulogu, moja je uloga da šutiram izvana i eto, danas mi je išlo. Ulovio sam formu taman pred početak turnira i to je dobro izgledalo. Od prvog dana smo mislili na Island, a nakon 20 dana razmišljanja o istoj stvari stvori se nervoza i pritisak. Drago nam je da smo to skinuli s leđa, bilo je grešaka, ali borili smo se i možemo puno lakše nastaviti s turnirom." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali ste dvije mini-krize tijekom utakmice, no pokazali ste karakter i izvukli se, kako? 

"Najbitnije je upravo to, što smo sami sebi dokazali neke stvari. Oni su poveli, no mi smo se vratili, nakon čega smo pak mi imali plus 4, a oni su se vratili. I tad ponovno nismo pali, u dvije kritične situacije smo sačuvali glavu, nismo mijenjali sustav i na kraju smo ostvarili veliku pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli smo da imamo dobru obranu, sjajan je bio i vratar? 

"Da, doista svatko ima svoju ulogu i danas ju je svatko obavio. Bio je dobar i šut izvana, obrana je bila pokretljiva i agresivna. Rekli smo da će biti puno grešaka, dozvoljavali smo im puno lakih pogodaka sa sedam, osam metara, ali smo svejedno sve to stizali. Marin nam je puno pomogao na golu." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitnu ulogu imala je i publika, u nekoliko navrata ste i vi igrači tražili podršku. 

"Jesmo, kako ne? Kad vidiš da ti je potrebna podrška i znaš da ti oni mogu dati taj dodatni atom snage u jednoj teškoj utakmici, onda to i tražiš. Oni su bili ključni u situacijama kad smo gubili jedan i dva razlike. Znali smo da će biti puno naših ljudi, ali ovo danas je bilo strašno. Zahvalio bih im se u svoje i u ime svoje ekipe, nadam se da će tako biti do kraja prvenstva, dok smo u Münchenu, pa i dalje." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu! 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo