bolji su, ali... / Srbi vjeruju u čudo: 'Hrvati su ranjivi i ne bojimo ih se, možemo ih srušiti na koljena'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz srpskih redova stižu optimistične najave uoči prvog ogleda s Hrvatskom u Beogradu

9.4.2019.
13:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nije baš ugodno za Srbiju da se mora vaditi na Hrvatskoj ako misli ostati u dobroj poziciji za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Nenad Peruničić zahvalio se najvećim zvijezdama, pomladio reprezentaciju, a takva Srbija nije konkurentna onim najboljima. Ili ne bi trebala biti još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo kako stvari trenutno stoje u četvrtak kada će se u Beogradu odigrati prvi od dva kvalifikacijska dvoboja s Hrvatskom i to im je, realno, daleko veća šansa nego tri dana kasnije u Zadru.

Iskusniji su

"Nemamo puno vremena za uigravanje. Ipak, ovo je tek treće okupljanje pod kormilom Nenada Peruničića, ali vjerujem da ćemo igrati bolje nego na SP-u. U četvrtak moramo biti mirni, smireni, hladne glave i moramo napraviti sve kako bismo pobijedili velikog rivala. Uvjeren sam da imamo kvalitetu za podvig'', najavio je Vladimir Cupara za Večernje novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski vratar i suigrač naših Luke Cindrića, Filipa Ivića i Marka Mamića u Kielcu čini vjerojatno najbolji dio srpske reprezentacije jer s Vardarovim Milosavljevim, a u pričuvi i Ivaniševićem to izgleda više nego respektabilno. No bitnije je ipak malo ono u polju, a tu Srbija ne obiluje kvalitetom.

"Ne smijemo sebi nametnuti nikakav pritisak. To bi bilo pogubno. Opasno je ući u utakmicu s imperativom pobjede. Jednostavno, moramo biti svjesni da su oni u ovom trenutku bolji od nas, iskusniji, ali i da su ranjivi. Vjerujem da imamo kvalitetu i znanje da ih na domaćem terenu srušimo na koljena. Ne uspijemo li, nisu nam potonule sve lađe u borbi za EP."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu Hrvatska je na otvaranju domaćeg Eura u Splitu bila uvjerljiva s 32:22.

''Na kraju smo izgubili deset razlike. Iz te momčadi ostalo je četiri-pet igrača. Sigurno je i da Hrvatima neće biti svejedno, bez obzira na to što su iskusniji. Ponavljam, pametnom igrom možemo ih nadmudriti. Ne bojimo ih se", poručio je Cupara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo