SRPSKI MEDIJI: / 'Izolirani smo na periferiji Splita, nemamo trening prije meča, a tek ako pobijedimo...'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

'Sve će biti jasno već tijekom intoniranja himne Srbije prije početka meča (ako se ona uopće i bude čula)', piše srpski Telegraf.

12.1.2018.
8:31
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Sve je spremno za početak rukometnog Eura. Najveće reprezentativno kontinentalno natjecanje, po mnogima najzanimljivijeg i najjačeg EP-a ikad. Turnir otvaraju reprezentacije Hrvatske i Srbije.

SRPSKI MEDIJI BRUJE O UTAKMICI GODINE: ‘Kako se motiviraju Hrvati? Puštaju im snimku poraza od Srbije u Beogradu’

Bit će to pravi "balkanski clasico" između dviju reprezentacija koje su u prošlosti odigrale zanimljive utakmice. Također, svi znamo što se sve događalo u prošlosti između ova dva naroda. I sam izbornik Srbije Jovica Cvetković po dolasku u Split izjavio je da se ne bi ovoliko pričalo o utakmici Hrvatske i Srbije da "situacija između dviju zemalja nije zategnuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Volio bih da nemamo baš kontakte prije utakmice'

"To je stvar politike, stalno se priča o pritisku kojem su izloženi Hrvati, ali imamo ga i mi. Mediji s obje strane nešto kopaju, svi bismo nešto zanimljivo pa smo jako oprezni u izjavama. Nije problem što mi mislimo, između naših reprezentacija nema nikakvih loših odnosa, jer se radi i o sportašima. Ali, svi znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše i zato bih osobno volio da nemamo baš kontakte prije utakmice", izjavio je srpski izbornik Cvetković, čije riječi prenosi srpski tabloid Kurir.

POČINJE EUROPSKO PRVENSTVO: Červar i društvo protiv Srbije u krcatoj Spaladium Areni kreću po jedino zlato koje im nedostaje

Cvetković je istaknuo kako slavlje protiv Kauboja, jednih od najvećih favorita turnira za postolje, njima ne donosi prednost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U situaciji gdje su oni domaćini, može nam se dogoditi da pobijedimo Hrvatsku, a onda izgubimo od Švedske i Islanda pa ispadnemo", istaknuo je Cvetković.

Orlovi utakmicu s Hrvatskom dočekuju s crnim pripremnim nizom. Naime, Srbija je izgubila svih posljednjih pet susreta uoči turnira, ukupno su u posljednjih šest odigranih utakmica samo jednom remizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJA NA HRVATSKU SA ŠEST DEBITANATA: ‘Oni će imati podršku EHF-a i toga moramo biti svjesni’

Mediji dosta pozornosti posvećuju utakmici

Srpski mediji, kao i hrvatski, očekivano, dosta pozornosti posvećuju ovom dvoboju. Pa tako srpski Telegraf piše: "Srpski rukometaši izolirani na periferiji Splita, nemamo trening prije meča, a tek ako pobijedimo... Je li ovo provokacija Hrvata ili strah od napada na Orlove?'

Novinar Telegrafa, nadalje, u tekstu ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš tim jedini je u hotelu izvan centra grada, za razliku od ostalih reprezentacija. Strahuje se od napada na naše rukometaše ako izvuku povoljan rezultat na otvaranju prvenstva protiv domaćina Hrvatske. Da su birali, organizatori Europskog prvenstva u rukometu ne bi mogli izabrati vatreniju utakmicu za otvaranje turnira. Split će gorjeti od 20.30 sati kada se u Spaladium Areni budu sastale Hrvatska i Srbija. Naš tim očekuje paklena atmosfera i 12.000 fanatičnih hrvatskih navijača i nema sumnje, sigurno jako neprijateljska atmosfera", piše Telegraf i nastavlja:

"Iako se rukometaši i jedne i druge reprezentacije trude da sve zadrže u domeni sporta i da smire tenzije, kao što je hrvatski rukometaš izjavio da bi i tijelom štitio srpske igrače, tenzija će nesumnjivo biti, a sve će biti jasno već tijekom intoniranja himne Srbije prije početka meča (ako se ona uopće i bude čula). Organizatori prvenstva počeli su s nekom vrstom predigre uoči meča, a je li u pitanju provokacija, ili samo sigurnosni razlog, ostaje za nagađati. Naime, naš tim je stigao u Split, ali za razliku od svih ostalih ekipa, jedini nije smješten u hotelu Park, koji je u centru grada i blizu je dvorane. S druge strane, naš tim je smješten u hotelu Lav Meridien, koji je u udaljen oko 12 kilometara od centra grada i dvorane u kojoj se igra meč. Šuška se da je naš tim izoliran od ostalih reprezentacija, jer među organizatorima postoji strah da bi moglo biti tenzija između rukometaša Hrvatske i Srbije, naročito ako poslije uvodnog meča stvari ne prođu onako kako domaćini žele. Ipak, ostavlja se i opcija da je to učinjeno iz sigurnosnih razloga, kako bi naši rukometaši imali mir i manje kontakta s navijačima u Splitu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi bez treninga prije utakmice

Nadalje, Telegraf u tekstu spominje i da je "jedan od presedana to da Srbija neće imati nijedan trening prije utakmice. Čak ni zagrijavanje neće imati u dvorani u Splitu, nego u dvorani za treninge od 19 sati, gdje će se istodobno zagrijavati i hrvatski rukometaši".

"Organizatori strahuju da bi u slučaju nekog neočekivanog rezultata, gdje bi Srbija mogla iznenaditi, na tribinama mogli izbiti neredi, pa čak i da netko pokuša napasti naše rukometaše", zaključuje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica grupe A između Srbije i Hrvatske na programu je od 20.30 sati. U našoj grupi su još i Švedska i Island, a dalje idu tri od četiri ekipe, ali se bodovi iz grupe prenose u narednu fazu natjecanja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo