Play ponuda

Sramota za Hrvatsku: Evo kako se Nijemci opraštaju od Ivana Balića!

shimmer fallback

Spekulacije oko odlaska Ivana Balića u igračku mirovinu napokon su završene.

19.3.2014.
10:32
Play ponuda

U Wetzlaru su zbog Ivana održali posebnu konferenciju za novinare, te izdali priopćenje o konačnom dogovoru s Balićem.

"Ivano nije samo izvanredan igrač, nego i posebna osoba čije kvalitete i karakter ne možete dovoljno nahvaliti. Ivano je došao iz centra svjetskog rukometa u naše malo selo, preuzeo je ulogu vođe i kao lider i kao sportaš. Nakon ovih razgovora je ponovno iskazao svoju podršku klubu", izjavio je Bender, opisujući gotovo svečanu atmosferu u kojoj su vođeni razgovori.

Balić i klub su se dogovorili kako niti jedna strana neće inzistirati na potpisivanju novog jednogodišnjeg ugovora, a Ivano praktički ima odriješene ruke. Karijeru je odlučio završiti u Wetzlaru, a kada, to će ovisiti o njegovom zdravstvenom stanju, ali isključivo o njegovoj procjeni.

"On će sam donijeti odluku kada vidi u kakvom će zdravstvenom stanju biti na kraju lipnja. Ivano sam prema sebi ima jako stroge zahtjeve i ne želi igrati ako to nije na visokoj razini. Igrat će samo ako mu to njegovo tijelo dozvoli. Ako Balić odluči nastaviti karijeru na kraju sezone, bit će to samo u zeleno-bijelom dresu Wetzlara, u suprotnom slučaju je odlučio reći zbogom profesionalnom rukometu", objavili su u njemačkom klubu.

//www.youtube.com/embed/uroVgDR0Rdc

Kako stvari funkcioniraju u Njemačkoj ilustrira i financijski dio priče. U klubu su posebno istaknuli kako Balić kao najskuplji igrač nije nimalo teret za klub, jer je njegov ugovor već osiguran preko sponzora.

Kraljevski tretman koji Balić ima u Wetzlaru ogleda se i u odnosu koji prema njemu ima trener Kai Wandschneider, javno mu tepajući 'mozak moje momčadi'. Nije stoga ni čudo da se Ivano, koji je doslovno odbačen iz hrvatske reprezentacije u 33. godini, u Wetzlaru osjeća kao kod kuće.

Izborniku Slavku Goluži nije bio dovoljno dobar prije godinu dana, ali evo što o Ivanovoj igri danas kaže suigrač Florian Lauch.

"Ivano nam pomaže i svakoga od nas čini boljim igračima".

Play ponuda
Play ponuda