SLOVENCI LIKUJU NAKON UZIMANJA SKALPA HRVATSKOJ: / 'Pokazali smo da imamo mu*a, a Hrvati...'

Image

Slovence trese euforija nakon pobjede nad Hrvatskom i osvajanja svoje prve medalje na Svjetskim rukometnim prvenstvima u povijesti.

29.1.2017.
10:45
VOYO logo

Izabranici crnogorskog trenera Veselina Vujovića odigrali su epsku utakmicu protiv Hrvatske koju su pobijedili, za pamćenje! Rečenica koja najbolje opisuje pisanja slovenskih medija i ovo slovensko rukometno čudo čiji je tvorac Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TVORAC SLOVENSKOG RUKOMETNOG ČUDA: ‘Znam da je Hrvatima teško, ali nama se ostvario san’

Gubili s osam golova razlike

Dežela je bila na i -8 protiv Hrvatske u sinoćnoj utakmici za treće mjesto na turniru, ali je onda u posljednjih 15 minuta kreirala veliki come-back. Slovenci su doslovno pretrčali hrvatske rukometaše. Brzo su završavali napade, igrali su sjajno u napadu, s brzim protokom lopte, brzom tranzicijom i pametno su stvarali višak.

Image
Image

"Svima u Sloveniji smo pokazali da imamo mu*a", kazat će Matevž Skok, vratar PPD Zagreba i reprezentacije Slovenije čije ove riječi prenosi slovensko Delo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerovali smo u ovo'

"Ovo je naplata za naš jednomjesečni trud. Nema tog novca koji bi mi značio koliko mi znači ova medalja. Ovi mlađi dečki možda još nisu ni svjesni što smo napravili, shvatit će nakon nekoliko godina. Puno stvari bi se moralo poklopiti da se ovo ponovi. Vjerovali smo u ovo, ali u domovini nisu vjerovali u nas. Iako, treba imati i sreće", dao je do znanja Skok, dok je njegov suigrač Urban Lesjak dodao:

Image
Image

'Najradije bi sjeo na kauč i pogledao zadnjih pet minuta utakmice'

"Najradije bi sjeo na kauč i pogledao zadnjih pet minuta utakmice. Možda onda shvatim što se dogodilo. Svaka čast svima, mojim suigračima, vodstvu reprezentacije... Bili smo tri metra pod zemljom, ali smo se nekako izvukli. Rekli smo si da ovakvu priliku nećemo tako skoro imati i zato smo dali sve od sebe. Ma, da se igralo 80 minuta, ne bismo posustali. Čestitam i hrvatskoj reprezentaciji, bilo je nemoguće igrati dvije ovako teške utakmice u manje od 24 sata", rekao je Urban Lesjak, dok je Borut Mačkovšek otkrio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gabru sam u zadnjem hrvatskom napadu rekao da sigurno nećemo dobiti gol iz sredine. Nego vjerojatno će iči na krilo. Tamo su bili mladi hrvatski igrači koji se u tim zadnjim trenucima možda nisu usudili šutirati. Duvnjak je pokušao sam, ali sam mu blokirao pokušaj. I sretan sam zbog toga. Pokazali smo da smo prava ekipa i nijednog trenutka na turniru nismo stali jer nam to izbornik, koji je jako strog, jednostavno nije dozvoljavao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo