SLAVNI HRVATSKI RUKOMETAŠ PREUZIMA SRBIJU? / 'Razgovarao sam s nekim ljudima, vrlo rado bih prihvatio posao'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pitanje je kako bi njegovo imenovanje odjeknulo s obje strane Save.

28.4.2018.
13:34
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Nenad Kljaić mogao bi preuzeti užarenu klupu Srbije. Priznao je to u razgovoru za Sportklub.rs.

"Vodio sam neformalne razgovore s nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio klupu Srbije, čak i za manje financijske uvjete nego što dobijam u drugim državama s obzirom na to da mnogo vremena provodim u Beogradu. Mislim da bi moglo nešto da se uradi", kazao je Kljaić svjestan da bi njegovo imenovanje podiglo dosta prašine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovdje prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problema, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može osigurati određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, to ne ovisi o meni, već od drugih faktora", dodao je svjestan problema koji bi ga dočekali.

"Srbija je uvijek imala dobre igrače, još u mojoj generaciji, i s obzirom na potencijal čudi me da nije imala više uspjeha. Malo mi je glupo kritizirati, ali problem je oko rukovođenja saveza, oko rada i izbora trenera. Gledao sam treninge mnogih srpskih trenera i smatram da u jednom dijelu mnogo kaskaju za trenerima iz Slovenije i Hrvatske koji više prate nove trendove. Mnogo toga se promijenilo u metodi treninga, a ovdje čujem priče "mi radili tako pa moraju i oni". Dugotrajna trčanja su bespotrebna, daju kontra efetk, također ni dugi treninzi ne daju željeni efekt. Možda nemam dobru sliku, ali dojam je da Srbija ima dobar igrački kadar, a uz Mađarsku i Nemačku bila je najveće razočaranje na EP", rekao je legendarni rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

06.06.2010., Gradska sportska dvorana, Makarska - Finale Kupa Hrvatske u rukometu za muskarce, RK Kastela Adriachem - RK Croatia Osiguranje. Pobjednik ekipa Croatia Osiguranja rezultatom 26:40. Trener Nenad Kljajic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Progovorio je potom i o hrvatskom rukometu.

"Hrvatska ima odlično organiziran savez, strašnu logistiku i odličan izbor igrača. Poslije prijelaznog perioda i povlačenje generacije Balića opet imamo ekipu za sam vrh i borbu za zlato. Mislio sam da ćemo dogurati do finala EP, a malo mi je glupo da analiziram jer će reći "on je pametan i pljuje po svemu". Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao Červaru u lice šest mjeseci prije šampionata i nažalost moja predviđanja su se ostvarila. Drugi problem bili su mladi igrači, dosta osjetljivi i možda su se nepotrebno prerano potrošili tijkom EP-a. Hrvatska je bila peta, ali sve osim medalje je neuspjeh", poručio je Kljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo