novi početak / Sjećate li se čovjeka koji je Metličiću izbio oko? Upravo je postao izbornik!

Image
Foto: Wikipedia

40-godišnji Slovenac iza sebe ima impresivnu igračku karijeru. Promijenio je ukupno šest klubova, a sada će se okušati u ulozi izbornika

28.3.2019.
20:05
Wikipedia
VOYO logo

Bivši slovenski rukometni reprezentativac Aleš Pajovič imenovan je za novog izbornika rukometne reprezentacije Austrije

40-godišnji Slovenac iza sebe ima impresivnu igračku karijeru. Promijenio je ukupno šest klubova - Celje, Ciudad Real, THW Kiel, Magdeburg, Lübbecke i Graz i u tom periodu je osvojio tri naslova Lige prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mlad sam, motiviran za svoju novu ulogu u karijeri i ova prilika će me samo dodatno motivirati. Voditi neku nacionalnu momčad je zaista posebno. Nisam mogao odbiti ponudu kad sam saznao za nju, ponosan sam i zahvalan na šansi koju mi je pružio Austrijski rukometni savez i veselim se radu s njihovim najboljim igračima", rekao je Pajovič nakon imenovanja. 

Pajoviča se svi dobro sjećamo s Europskog prvenstva 2004. godine, kojem su Slovenci bili domaćini. Hrvatska je bila aktualni svjetski prvak i bez problema je dogurala do polufinala europske smotre, no već na početku utakmice Aleš Pajovič udara Petra Metličića šakom u lice, pri čemu je Petar pretrpio ozbiljnu ozljedu oka. Slovenac za taj sramotan potez dobiva samo žuti karton, a Hrvatska ostaje bez jednog od ključnih igrača. Nije išlo bez Metličića. Slovenci su slavili 27-25 u polufinalu, dok su u borbi za zlato izgubili od Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pajoviča prvi izazov čeka početkom iduće godine, kada će Austrija uz Norvešku i Švedsku biti domaćin Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo