'Sigurni smo, naša je policija spremnija nego srpska!'

Nekoliko stotina hrvatskih navijača ima ulaznice i krenut će na put, a mnogo je i onih koji će put Beograda i bez njih. Pod budnim okom policije, tijekom cijelog dana, bit će Vukovarci.

27.1.2012.
9:21
VOYO logo

S obzirom na to da tvrtka Dekod, ovlaštena za prodaju ulaznica, nije dobila ni jednu ulaznicu za završnicu, naši su se navijači snalazili na razne načine pa su ih tako i otkupljivali od Francuza, kojima sada više ne trebaju.

Srbi još ne znaju hoće li dopuštati ulazak navijača bez ulaznice u Srbiju, ali glasnogovornica MUP-a Hrvatske Jelena Bikić rekla je da neće biti provjere karata. "Svatko tko ima valjanu putovnicu moći će ući u Srbiju. Navijači se moraju prijaviti na granici i dobit će policijsku pratnju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj, Vukovar je na jedan dan postao glavno središte Lijepe naše. U organizaciji vukovarske gradske uprave, pod nazivom 'S kaubojima u finale', biti će omogućeno na središnjem gradskom trgu zajedničko gledanje polufinalne utakmice EP u rukometu između Hrvatske i Srbije koja se večeras igra u Beogradu.

Bit će ovo prvi put da se na video zidu, u središtu grada, gleda jedna utakmica u kojoj se susreću sportske momčadi Hrvatske i Srbije. Brojni incidenti koji su se dogodili proteklih dana u Novom Sadu, kada je ozlijeđeno nekoliko navijača iz Hrvatske i oštećeno i zapaljeno na desetine automobila sa hrvatskim registracijskim pločicama, kao i činjenica što je Vukovar još uvijek podijeljen grad gdje su ratne rane i dalje prilično svježe razlog su što ima i onih koji strahuju da bi jedan ovakav događaj mogao donijeti i nove neželjene incidente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Događaj je prijavljen policiji, vatrogascima kao i hitnoj pomoći. Nadamo se da neće doći do nikakvih problema i da će sve proteći u sportskom duhu. Sigurni smo i da je naša policija spremnija nego policija u Srbiji", rekla je dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković."

Kaže da su razlozi organiziranja ovoga događaja mogućnost gledanja utakmice u dobrom društvu i atmosferi ali i da se mnogim navijačima, koji su planirali put Beograda, omogući alternativni način praćenja utakmice. Pozvala je i sve građane, koji se okupe na trgu, da se ponašaju pristojno i da sve prođe u sportskom duhu. Glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske županije Luka Barunčić potvrdio je da je zaprimljena prijava od strane grada te da će osigurati dovoljan broj policajaca koji će osiguravati događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujemo bilo kakve probleme ili izgrede. Podsjećamo građane da se radi o okupljanu na javnom mjestu i da se ponašaju u skladu s tim ne remeteći javni red i mir. Ako događaj bude sniman posjetioci će svakako o tome biti na vrijeme upoznati, rekao je Barunčić.

Početak zajedničkog gledanja utakmice najavljen je za 19.30 sati a osigurani su i popratni sadržaji u središtu grada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo