TEŠKI ISPITI / Sigurdsson će morati paziti kako nam se ne bi ponovio crni scenarij

Image
Foto: Profimedia

Tragedija bi bila propustiti dvoje Olimpijskih igara zaredom...

2.3.2024.
7:00
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski rukometaši nisu se plasirali na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Nakon što su u prvoj utakmici pod vodstvom Hrvoja Horvata, vodili Francusku u kvalifikacijama na poluvremenu, pa zatim izgubili. Idućeg dana pobijedili su Portugal nakon velikog preokreta s jedan razlike. Posljednju utakmicu bili su bolji od Tunisa, ali Portugalci su u najmanju ruku čudnim okolnostima ostvarili trijumf protiv Francuske i prošli na svoje prve Olimpijske igre u rukometu.

Image
PRVI STRANAC U POVIJESTI /

Što znamo o Daguru Sigurdssonu. novom izborniku rukometaša? Svugdje ga prati uspjeh

Image
PRVI STRANAC U POVIJESTI /

Što znamo o Daguru Sigurdssonu. novom izborniku rukometaša? Svugdje ga prati uspjeh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragedija bi bila propustiti dvoje Olimpijskih igara zaredom, pogotovo što će nekim našim senatorima Pariz biti posljednji vlak za olimpijsko zlato. Kada "bacimo oko" na raspored uočavamo sličnu situaciju kao i u ožujku prije tri godine.

Poznato je kako će prvi susret na kvalifikacijskom turniru hrvatska reprezentacija igrati 14. ožujka u 20:15 sati protiv Austrije. Prije toga, u 17:45 sati igrat će Njemačka i Alžir. Dva dana poslije, 16. ožujka, Hrvatska i Njemačka sastaju se u 14:30 sati. Nakon toga, slijedi susret Alžira i Austrije. Posljednjeg dana turnira 17. ožujka, najprije u 14:10 sati igraju Njemačka i Austrija, a zatim u 16:45 sati na rasporedu je susret Hrvatske i Alžira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se da će u posljednjoj utakmici Austrija i Njemačka odlučivati o svojoj sudbini, ali ne i Hrvatskoj. Računica je jasna, poučeni lošim iskustvom s prošlog kvalifikacijskog turnira, možemo utvrditi kako Alžir je kao Tunis, vjerojatno neće biti faktor, dok će s druge strane Austrija i domaćin Njemačka biti žestoki suparnici Hrvatskoj.

Sjajno bi bilo pobijediti prve dvije utakmice ili u krajnjem slučaju osvojiti tri boda iz tih dvoboja što će biti jako teško protiv reprezentacija našeg novog izbornika Dagura Sigurdssona, koji će morati voditi računa i o gol-razlici na kvalifikacijskom turniru kako nam se ne bi ponovio crni scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija 3. ožujka igra novu utakmicu protiv Rumunjske. Susret je jako bitan u kvalifikacijama za EP. Gledajte ga na Voyo.

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo