SKANDAL TRESE RUSIJU / Mladi ruski rukometaši namještali utakmice na Euru u Hrvatskoj: 'Ovo je izdaja'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prijete im zatvorske kazne

22.9.2021.
14:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Veliki skandal trese ruski rukomet nakon što je tamošnji Savez zbog sumnji u namještanje utakmice suspendirao osmoricu mladih reprezentativaca. Pod povećalom su se našli zbog sumnje da su namjestili utakmice na Europskom prvenstvu do 19 godina koje je nedavno održano u Hrvatskoj.

Ruski Sport-express navodi kako su na udaru Dmitri Kandubin, Aleksander Morozov, Nikita Gogoljev, Dimitri Frolov, Danil Dmitriev, Maksim Naidunov, Maksim Jermolin i Georgi Kirilenko. Oni su sve priznali nakon testiranja na poligrafu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je težak dan za mene u Savez. Kad sam dobio dokaze o tome što se dogodilo, ruke su mi se odsjekle. Duboko sam razočaran s našim mladim igračima. Ovo je strašna izdaja", izjavio je predsjednik Saveza Sergej Šiškarjev te je otkrio da je do manipulacije došlo na utakmicama s Danskom i Austrijom. Pogotovo je sudar s Austrijancima bio sumnjiv jer su s njima odigrali dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta je utakmica odmah pobudila sumnje jer momčad ne može izgubiti 17 razlije, a onda nekoliko dana kasnije pobijediti sa sedam razlike", dodao je.

Spomenutim rukometašima sada prijeti do sedam godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo