napušta veszprem / Rukometna karta Europe dobiva novu silu: Hansen potpisao za Benficu!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Još jedno veliko rukometno ime od sljedeće sezone igrat će u Portugalu

9.4.2019.
8:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Lisabonski Sporting izborio je iz neelitne skupine osminu finala Lige prvaka i ondje sasvim dobro parirao moćnom Veszpremu. Porto je među osam najboljih ekipa u EHF kupu, a iskorak u Europi od sljedeće sezone tražit je još jedan portugalski klub, Benfica.

Nakon što je prije nekoliko tjedana osigurala kapetana francuske reprezentacije Cedrica Sorhainda, sada je potvrdila da će joj se od sljedeće sezone pridružiti još jedno zvučno ime - Rene Toft Hansen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hansen i Sorhaindo činit će valjda jedan od najmoćnijih parova na crti sljedeće sezone premda Danac ove sezone u Veszpremu više nije igrao nego što jest otkako je lani stigao iz Kiela u kojemu je bio šest godina.

"Nisam znao puno o Benfici, ali kasnije sam nakon razgovora stekao sjajan dojam. Čini se vrlo profesionalno, sa sjajnim uvjetima koji su potrebni za vrhunske rezultate. Portugalski rukomet ubrzano raste i uzbuđen sam što ću biti dio njega", rekao je 34-godišnji pivot nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi Benfica na njemu trebala stati jer spominjao se i Blaž Janc, a u pregovore s takvim igračima lakše je ulaziti kada imaš nogometni kapital iza sebe. Zašto ga onda u nemjerljivo jeftinijem sportu poput rukometa ne iskoristiti, poručuju Portugalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo