MOBILIZACIJA JE VELIKA / Rukometaši tiho spremaju velike stvari i ističu: Hrvatsko-islandska kemija već postoji

'Treba još sigurno vremena, ali dobar je lik i stvarno je užitak raditi s njim', rekao je Mario Šoštarić

11.3.2024.
21:51
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija mora se plasirati na Olimpijske igre. Mobilizacija je velika, novi izbornik Sigurdsson usađuje svoje ideje i način igre uoči kvalifikacijskog turnira u Hannoveru koji počinje ovaj tjedan. Reprezentacija je kompletna, čeka se samo Domagoj Duvnjak. Na treningu je bila RTL-ova Donna Diana Prćić.

Image
KAKAV POVRATAK /

Martinović se na najbolji mogući način vratio na teren nakon teške ozljede

Image
KAKAV POVRATAK /

Martinović se na najbolji mogući način vratio na teren nakon teške ozljede

Formula rukometaša s novim, stranim, izbornikom na klupi - jedan trening na dan i detaljna analiza prvog protivnika u borbi za Pariz i Olimpijske igre. Većina je četvrtog dana od okupljanja stigla u Zagreb. Uoči uvodne, ali za njih važne utakmice protiv Austrije motivi su jasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa drugo osim pobjede na prvoj utakmici nama ne znači. Mi tražimo tu pobjedu i ne bježimo od te odgovornosti", rekao je Mario Šoštarić.

Prvi dojmovi od upoznavanja s metodama Dagura Sigurdssona su se već slegnuli. Hrvatsko-islandska kemija kažu igrači već postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On upoznaje nas, mi upoznajemo njega. Treba još sigurno vremena, ali dobar je lik i stvarno je užitak raditi s njim", dodao je Šoštarić.

Vratio se Martinović

Austrija će vjerojatno biti ključ plasmana na Oimpijske igre. Bilo je gusto protiv njih na Europskom prvenstvu, remi i ozljeda Ivana Martinovića. Sada je nakon pauze od dva mjeseca ponovno s reprezentacijom, a u petak je za svoj Melsungen igrao prvu utakmicu u kojoj je briljirao sa sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam što sam opet tu s reprezentacijom. Dao sam sve od sebe da se što prije vratim, da mogu opet pomoć ekipi i evo tu sam, zdrav sam i spreman", rekao je Ivan Martinović.

Iz Rumunjske je jučer stigao i Luka Cindrić, a pomoći momčadi na turniru na kojem će snage odmjeriti protiv Austrije, Njemačke i Alžira, želi i 'ministar obrane' Jakov Gojun koji je prije dva mjeseca pjevao u RTL studiju, a sada ponovno nosi dres Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću dizati atmosferu, raditi što god treba, samo da Hrvatska ode na Olimpijske igre. Ja vjerujem da ćemo biti pravi. Sam je izbornik rekao da nemamo puno vremena da nešto previše mijenjamo, a toga smo i svjesni. bitno je samo jako ući u utakmicu, dati sve od sebe i bit će sve dobro", rekao je Jakov Gojun.

Put Hannovera rukometaši kreću u srijedu, a u četvrtak je premijera sa Sigurdssonom koji je već sada uvjeren u plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo