Loše vijesti / Rukometaš Nexea Borna Manci Mičević suspendiran zbog dopinga

Image
Foto: Youtube Screenshot

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje

4.12.2018.
10:35
Youtube Screenshot
VOYO logo

Rukometaš Borna Manci Mičević, igrač RK Nexe, privremeno je suspendiran nakon što je u njegovom uzorku urina otkriveno prisustvo zabranjene tvari oktopamina, priopćio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA). 

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je 22. rujna 2018. godine obavio testiranje na natjecanju, a 17. listopada HZTA je primila obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina Borne Mancia Mičevića kojemu je otkriveno prisustvo oktopamina, zabranjene tvari koja se nalazi u kategoriji S6.b Stimulansi – specificirani iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. U priopćenju se dodaje kako sportaš nije imao terapijsko izuzeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mičević je tražio analizu uzorka B koja je obavljena 27. studenog 2018. u WADA-inom akredtiranom laboratoriju u Seibersdorfu, a nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 3. prosinca 2018. HZTA je sportašu izrekla privremenu suspenziju te je zbog očiglednog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA iniciran stegovni postupak pred Stegovnim vijećem HZTA", stoji u priopćenju Zavoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo