Osmina finala Lige prvaka / PPD Zagreb minimalno izgubio od Veszprema, ali nada u prolazak živi

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Veszprem je imao +5 sredinom drugog dijela, da bi Zagrebaši uspjeli izboriti minimalnu razliku koja im donosi djelić optimizma uoči uzvrata

25.3.2017.
20:41
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka rukometaša između PPD Zagreba i Veszprema završen je pobjedom Mađara. U tvrdoj i zanimljivoj utakmici Veszprem je slavio s 23:22, piše Sportnet.hr.

Veszprem je opravdao status favorita i ima prednost uoči uzvrata u svojoj dvorani. PPD Zagreb tijekom 60 minuta nijednom nije bio u vodstvu, a kako je izgledalo sredinom drugog dijela kada je zaostajao pet razlike, na kraju domaćini mogu biti zadovoljni s minimalnim porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka susreta Zagreb se dosta mučio u napadu i vrlo teško dolazio do pozicija za šut. jedini koji je zabijao u prvih desetak minuta bio je Stipe Mandalinić koji je postigao dva pogotka, a Veszprem se brzo odvojio na 6:2. Tri od tih šest pogodaka došli su iz kontranapada nakon izgubljenih lopti u napadu domaćina, dvije je istrčao Gajić, a jednu Ugalde.

Da Stevanović nije povezao dvije obrane, Veszprem je mogao i do uvjerljivije prednosti, a jedan od razloga tih laganijih napada i realizacije Veszprema je sporije vraćanje u obranu Zagrebaša koji s nakon izgubljenih lopti sporo išli nazad pa i ostajali razgovarati sa sucem umjesto da se vraćaju u obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek u 17. minuti Zagreb je došao do trećeg pogotka i to preko povratnika nakon ozljede Luke Šebetića koji je smanjio na 6:3 u još jednoj situaciji kada je vrijeme za napad već bilo "u crvenom".

Napad domaćina tu je proradio, povezao je Zagreb nekoliko dobrih akcija i golom Horvata iz kontre smanjio je na 8:6 što je već izgledalo puno bolje nego onih 6:2 koji su prijetili da postanu još neugodniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol, u zadnjem napadu Veszprema Nagy je izgubio loptu i Zagreb je mogao otići na odmor s golom zaostatka nakon što je dosuđen sedmerac zbog prekršaja na Kontrecu. Međutim s istekom vremena Alilović brani sedmerac Horvatu i Veszprem na odmoru vodi s 12:10.

U drugi dio Zagreb je bolje krenuo i trebao je tek pet minuta da se prvi put nakon 1:1 vrati u rezultatski egal, kontrom Vorija poravnao je na 13:13 nakon prvo obranjenog sedmerca Stevanovića i dobre reakcije u obrani u napadu Mađara iza toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupni izvještaj pročitajte na Sportnetu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo