JESTE LI SVJESNI ŠTO SE DOGODILO U NAJBOLJEM HRVATSKOM KLUBU? / Otišla je još jedna legenda, on je deveti u četiri godine

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veselin Vujović svojim je odlaskom započeo ovaj negativan trend. Također, on je jedini koji je dvaput vodio klub u ovom turbulentnom periodu

9.10.2020.
12:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Igor Vori izdržao je četiri mjeseca na klupi PPD Zagreba. čini se to kao vrlo kratak period, no činjenica je da je takvo brzopotezno davanje otkaza trenerima vječnog hrvatskog prvaka postalo normalno. U Zagrebu su u četiri godine devet puta mijenjali trenera, a sve je počelo novim

Veselin Vujović svojim je odlaskom započeo ovaj negativan trend. Crnogorski trener i nekad najbolji rukometaš svijeta napustio je klub u listopadu 2016. godine. Iza sebe je imao odlične rezultate u dvije godine "mandata". Zagreb je odveo u četvrtfinale Lige prvaka te generalno podigao razinu njihove igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Našice: RK Nexe i Železničar Niš u 4. kolu SEHA Gazprom lige 19.09.2018., Nasice, OS kralja Tomislava - SEHA Gazprom liga, 4. kolo , RK Nexe - Zeleznicar Nis. Veselin Vujovic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

A s njim i očekivanja. Vujović je sporazumno raskinuo ugovor jer klub više nije mogao tolerirati njegove izostanke zbog obaveza u slovenskoj reprezentaciji, ali i loših rezultata u Ligi prvaka u njegovoj posljednjoj sezoni (četiri poraza u četiri utakmice).

Vujovićev nasljednik bio je Silvio Ivandija, koji je na klupi Zagreba trajao samo šest mjeseci. trener Ivandija uspio je Zagreb uvesti u osminu finala Lige prvaka, no prevelika su bila očekivanja koja je postavio Vujović s klubom u prošle dvije sezone. Ivandija je otkaz opisao kao "šokantan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IGOR VORI VIŠE NIJE TRENER ZAGREBA: /

Vječni hrvatski prvak potvrdio odlazak legendarnog Kauboja, već se zna tko će ga naslijediti?

Goluža preuzeo

Kako je Ivandija otišao u travnju 2017. godine, netko je morao voditi momčad mjesec dana do kraja sezone. Uprava kluba rješenje je pronašla u Slavku Goluži, koji je na klupi bio svega mjesec dana. Prvenstvo Hrvatske nikad nije bilo problem, osmina finala Lige prvaka ne izgleda loše, no četvrto mjesto u SEHA ligi nije bilo posebno zadovoljavajuće.

Kako se znalo da će na kraju sezone Goluža otići u Tartan, Zagreb je bio primoran pronaći novo rješenje. Izbor je pao na Kasima Kamenicu, iskusnog trenera koji se nakon 25 godina vratio u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

16.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. Svjetsko rukometno prvenstvo, 1. kolo, grupa B, Hrvatska - Austrija. Izbornik Slavko Goluza. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Trebala je to biti lijepa rukometna priča, no za šest mjeseci uprava je poslala treneru točno ovu poruku:

"Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije", kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenicu je koštala katastrofalna sezona u Ligi prvaka. U osam susreta skupio je dva remija i šest poraza te su mu jednostavno članovi uprave presudili otkazom. Na njegovo mjesto došla je poznata "faca". Zlatko Saračević samo je sjeo na klupu da bi bio "vatrogasac" i teško da ga je klub imao namjeru zadržati na klupi. Uostalom, angažirali su krajem sezone Linu Červara, a Sarač je otišao trenirati Podravku.

Vori samo jedan od mnogih

Červar je nastavio trend. Zadržao se na klupi šest mjeseci, a nakon Nove godine naslijedio ga je Slovenac Branko Tamše koji je izdržao samo do rujna 2019. godine, kad je smijenjen zbog visokog poraza u Ligi prvaka od Aalborga (30:20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovo se mjesto vratio Veselin Vujović koji je dočekan s oduševljenjem, no opet se nije dugo zadržao. Zbog privatnih je problema, kako je objasnio, morao napustiti Zagreb, a na njegovo je mjesto stigao Igor Vori koji je upravo postao bivši.

Kad se sve ovo zbroji i oduzme, PPD Zagreb je u protekle četiri godine devet puta mijenjao trenera, no nije se to dalo neki poseban efekt na njihovu igru i na uspjehe. Ne uzimamo pritom u obzir domaće prvenstvo, već uspjehe u regionalnoj ligi i Ligi prvaka u kojima Zagrebaši definitivno nisu sila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo