POTOP RUKOMETAŠICA: / Oprostile se od Eura teškim porazom od Nizozemske

Image
Foto: AFP

Nizozemska je u posljednjoj utakmici grupne faze nanjela težak poraz Hrvatskoj

5.12.2018.
21:22
AFP
VOYO logo

Na oproštaju od Europskog prvenstva u Francuskoj, hrvatske rukometašice su poražene od Nizozemske 23-34 (10-17) upisavši i treći poraz u skupini C, dok su Nizozemke ostvarile i treću pobjedu. Nakon što su EP otvorile porazom od Španjolske sa 18-25, odabranice izbornika Nenada Šoštarića u 2. kolu su izgubile od Mađarske 18-24, a natjecanje u skupini su zaključile i porazom od Nizozemske.

Hrvatske rukometašice su i prije ove utakmice ostale bez izgleda za prolaz, dok su europske doprvakinje i brončane s posljednjeg svjetskog prvenstva osigurale prvo mjesto u skupini i četiri boda u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amega najbolja kod Nizozemki

Nizozemska je povela 4-0 i već su prve minute pokazale u kojem će se smjeru razvijati susret. U 18. minuti bilo je + 5 (10-5), a do kraja poluvremena Nizozemke su vodile sa sedam golova razlike (17-10). Hrvatska je u drugom dijelu smanjila na pet golova minusa (19-14), međutim Nizozemke su potom ubacile u brzinu više i do kraja susreta zabile 15 golova, a primile devet pogodaka za velikih +11.

Nizozemsku su do pobjede predvodile Delaila Amega s osam, te Angela Malestein sa sedam golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasnije bile Ana Turk i Larissa Kalaus sa po šest golova. U drugom susretu iz skupine Mađarska i Španjolska će večeras u međusobnom susretu odlučiti tko će proći dalje uz Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo