STIGLE POZIVNICE /

Liga prvaka će se u novoj sezoni igrati u Zagrebu i Koprivnici

Image
Foto: Pixsell

Ždrijeb skupina za Ligu prvakinja i za Ligu prvaka održat će se 27. lipnja 2024. godine u 17.30 sati u Beču

21.6.2024.
15:54
Pixsell
VOYO logo

Prvaci Hrvatske u rukometu u ženskoj i muškoj konkurenciji rukometašice Podravke i rukometaši Zagreba dobili su pozivnice Europske rukometne federacije (EHF-a) za sudjelovanje u Ligi prvakinja i u Ligi prvaka za sljedeću sezonu, objavio je u petak Hrvatski rukometni savez (HRS).

Image
NAJMLAĐI U KONKURENCIJI /

Nominiran za najboljeg vratara Europe i otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

Image
NAJMLAĐI U KONKURENCIJI /

Nominiran za najboljeg vratara Europe i otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

Rukometašice Podravke Vegete našle su se u društvu sedam europskih ekipa koje nisu stekle direktno sudjelovanje u tom natjecanju. Izvršni odbor EHF-a je nakon detaljne analize desetak faktora od tradicije, ostvarenja kroz povijest, broja gledatelja, pratitelja na društvenim mrežama, odlučio da hrvatske prvakinje imaju sve uvjete i bit će dio ekskluzivnog društva najboljih europskih ekipa. Uz Podravku Vegetu pozivnicu za to natjecanje dobili su još Odense Håndbold, Brest Bretagne Handball, Győri Audi ETO KC, Storhamar håndball, CS Gloria Bistrita 2018 BN i CS Rapid București.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe koju su po rankingu i ostvarenjima u posljednje tri sezone osigurale nastup u EHF Ligi prvakinja su: Team Esbjerg, Nykøbing Falster Håndbold Club, Metz Handball, HB Ludwigsburg (novo ime za SG BBM Bietigheim), FTC - Rail Cargo Hungaria, Budućnost BEMAX, Vipers Kristiansand CSM București i Krim Mercator Ljubljana.

Kada su pak u pitanju rukometaši, RK Zagreb se ponovno našao u društvu onih koji su dobili wild card ili pozivnicu za sljedeću sezonu. Tu su još HBC Nantes, OTP Bank - Pick Szeged, Eurofarm Pelister, Industria Kielce i Dinamo Bukurešt. Nastup u Machineseeker EHF Ligi prvaka po učinku u posljednje tri sezone i nacionalnom rankingu, osigurali su: Aalborg Håndbold, Barça, PSG, Magdeburg, Füchse Berlin, Telekom Veszprém, Kolstad Håndbold, Orlen Wisła Płock i Sporting Lisabon. Što se tiče Fredericia Håndboldkluba, koji je bio u finalu danskog prvenstva, oni imaju pozivnicu, ali još moraju ispuniti neke kriterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina za Ligu prvakinja i za Ligu prvaka održat će se 27. lipnja 2024. godine u 17.30 sati u Beču. Prvo kolo za rukometašice na rasporedu je 7 i 8. rujna, a rukometaša 11. i 12. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo