POZNATA IMENA / Počela je druga faza priprema za Europsko prvenstvo u rukometu: Otkriveno što se događa s Duvnjakom

Image
Foto: Dubravka Petric/Pixsell

U ovoj fazi priprema nema prijateljskih susreta, a oni su ostavljeni za treći krug koji slijedi nakon Nove godine. Izbornikov plan je da nastavi raditi na uigravanju obrane, kao što je to bilo u posljednjih nekoliko dana u Zagrebu

26.12.2023.
17:31
Dubravka Petric/Pixsell
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac okupio je utorak u Zagrebu igrače i odveo ih na četiri dana priprema u Poreč, na drugu fazu priprema za EURO 2024.

Image
EKSKLUZIVNO /

Kaleb za Net.hr otkrio najveći problem hrvatskog sporta: 'Možemo biti među onima koje se nešto pita oko podjele medalja'

Image
EKSKLUZIVNO /

Kaleb za Net.hr otkrio najveći problem hrvatskog sporta: 'Možemo biti među onima koje se nešto pita oko podjele medalja'

Na Perkovčevu popisu su 23 igrača, ali i još 11 njih na listi pričuva s koje mogu uskočiti ukaže li se potreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciji su se dakle, priključili igrači koji su do prije dva dana imali obaveze u ligama Njemačke, Francuske, Švicarske, Poljske i drugih zemalja, pa danas u Poreč nije otputovala kompletna ekipa.

Kapetan Domagoj Duvnjak ima manjih poteškoća s crijevnom virozom, a Igor Karačić dolazi iz Skopja. Obojica će već sutra biti u Poreču, odnosno s ekipom i normalno nastaviti pripreme, a veće štete neće biti jer će propustiti samo jedan trening. U Poreču će se tako za 20 mjesta, jer toliko igrača izbornik vodi u Njemačku, boriti tri vratara, tri lijeva i dva desna krila, tri kužna napadača te 12 vanjskih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

U ovoj fazi priprema nema prijateljskih susreta, a oni su ostavljeni za treći krug koji slijedi nakon Nove godine. Izbornikov plan je da nastavi raditi na uigravanju obrane, kao što je to bilo u posljednjih nekoliko dana u Zagrebu, odnosno na okupljanju koje je reprezentacija imala u listopadu. Naravno, posebna pozornost posvetit će se napadu, ali i analizi suparnika jer vremena do prvih nastupa na Europskom prvenstvu sve je manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća faza priprema slijedi od Nove godine do 10. siječnja. Tada će se održati i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku, sudjeluju Crna Gora i Slovenija. Bit će to dva iznimno jaka testa. Prvi susret na rasporedu je 4. siječnja u 17 sati kada igraju Hrvatska i  Crna Gora. Dan kasnije u isto vrijeme igraju Slovenija i Crna Gora, a turnir će zaključiti Hrvatska i Slovenija 6. siječnja u 17 sati.

U poluvremenu susreta Hrvatska – Slovenija bit će upriličen tradicionalni izbor najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo popisa hrvatske muške seniorske reprezentacije za završne pripreme:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo