OBJAVLJENE JAKOSNE SKUPINE UOČI ŽDRIJEBA: / Zagreb čeka težak posao u natjecanju

Image

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je jakosne skupine uoči ždrijeba Lige prvaka koji je na rasporedu u petak, 30. lipnja u Ljubljani.

27.6.2017.
17:52
VOYO logo

Hrvatski prvak PPD Zagreb smješten je u gornjem dijelu ždrijeba (skupine A i B) i to u četvrtu jakosnu skupinu zajedno s danskim prvakom Aalborgom, pa je to jedini klub s kojim sigurno neće igrati u skupini.

SRBI STRAHUJU OD SPLITSKE ARENE: ‘Huligani prijete i pozivaju na linč, u Splitu nas čeka pakao’

U prvoj jakosnoj skupini su Barcelona i Veszprem, u drugoj Kielce i Vardar, a u trećoj Lowen i PSG. U donjem dijelu ždrijeba (skupine C i D) u prvom bubnju su Ademar Leon i Metalurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravno sudjelovanje u LP izborilo 14 klubova

Određene su i jakosne skupine uoči ždrijeba Lige prvakinja. Izravno sudjelovanje u LP izborilo je 14 klubova, dok će osam ekipa, među kojima će biti i hrvatske prvakinje Podravka Vegeta, morati u kvalifikacije.

Osam ekipa se bori za još dva slobodna mjesta

Osam ekipa će se u dvije kvalifikacijske grupe po četiri boriti za još dva slobodna mjesta u LP. Ždrijeb kvalifikacijskih skupina bit će 29. lipnja u Beču, a u kvalifikacijama će sudjelovati Hoors HK H65 (Švedska), Podravka Vegeta (Hrvatska), Hypo Niederosterreich (Austrija), Kastamonu Belediyesi (Turska), HC Gomel (Bjelorusija), BM Atletico Guardes (Španjolska), Vipers Kristiansand (Norvešaka) i Thuringer HC (Njemačka). Uoči ždrijeba kvalifikacija Podravka Vegeta je uvrštena u drugi jakosni razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako će u najjačem bubnju skupina Lige prvakinja biti Gyor, Budućnost, Vardar i CSM Bukurešt. Pobjednici kvalifikacijskih skupina bit će u četvrtom 'bubnju'.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUKOMETAŠI:

GORNJI DIO ŽDRIJEBA (SKUPINE A I B)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JAKOSNE SKUPINE Skupina 1: Veszprem, Barcelona Skupina 2: Vive Tauron Kielce, Vardar Skupina 3: PSG, Rhein-Neckar Lowen Skupina 4: PPD ZAGREB, Aalborg Skupina 5: Meškov Brest, Wisla Plock Skupina 6: Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged Skupina 7: Kristianstad, Flensburg-Handewitt Skupina 8: Nantes, Kiel

DONJI DIO ŽDRIJEBA (SKUPINE C I D)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JAKOSNE SKUPINE Skupina 1: Ademar Leon, Metalurg Skupina 2: Skjern, Motor Zaporožje Skupina 3: Gorenje Velenje, Montpellier Skupina 4: Kadetten Schaffhausen, Bešiktaš Skupina 5: Čehovski medvedi, Dinamo Bukarešt Skupina 6: Elveru, kvalifikant

RUKOMETAŠICE Skupina 1: Gyor, Budućnost, Vardar, CSM Bukarešt Skupina 2: Larvik, Rostov Don, Nykobing Falster, Metz Skupina 3: Bietigheim, Krim Mercator, Ferencvaros, Midtjylland Skupina 4: Vistal Gdinya, Brest, kvalifikant, kvalifikant

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo