UOČI ANGOLE

NOVA IZMJENA U HRVATSKOJ: Lino Červar je ovim potezom konačno priznao pogrešku; ‘Morao sam to napraviti’

‘Morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima’

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar napravio je još jednu izmjenu u hrvatskom sastavu na SP-u u Egiptu, a nakon odlaska Luke Cindrića i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti mladog i talentiranog rukometaša Nexea Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

UŽIVO, ANGOLA – HRVATSKA: Kauboji bez Cindrića više nemaju pravo na kiks; ‘Svi znamo što smo napravili, na muci se poznaju junaci’

Marin Šipić ostaje u Egiptu i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

Zamjena Šipić – Jaganjac napravljena zbog obrane protiv Japana

“Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen da odlučim da umjesto njega dođe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje. I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane”, kazao je Červar koji se našao na udaru kritika jer je protiv brzog Japana forsirao obranu 5-1 umjesto da ju je promijenio u, za tu situaciju, bolju 6-0.

Utakmica Angole i Hrvatske na rasporedu je danas u 18 sati i možete ju gledati na RTL-u.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Povratak na Net.hr