ANGOLA - HRVATSKA 20:28: / Kauboji u drugom dijelu konačno pokazali svoje pravo lice i uzeli prva dva boda; Drugi krug je siguran!

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na SP-u te ujedno osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

17.1.2021.
19:27
VOYO logo

2. kolo skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva; Aleksandrija: Borg El Arab

ANGOLA - HRVATSKA 20:28

ANGOLA: Muachissengue, Maneco, Aguiar, Pasqual, Hebo, Nascimento, Pestana

HRVATSKA: Pešić, Horvat, Mandić, Musa, Mamić, Duvnjak, Martinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska rukometna reprezentacija ni protiv Angole baš nije briljirala u nedjelju navečer, ali je u drugom dijelu konačno pokazala svoje pravo lice i pobjedom s osam razlike došla do prva dva boda na SP-u i drugog kruga. Naši rukometaši pokazali su veću želju nego protiv Japanaca, u to nema sumnje, a Ivan Martinović ponovno je briljirao ušavši s klupe. Uz Ivana Čupića, Marka Mamića i Ivana Pešića bio je naš najbolji igrač u ovoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučenje na početku

Kauboji su se mučili na početku dvoboja, pa sve do kraja prvog dijela koji je završio 11:12 za našu izabranu vrstu. Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla tek u drugom poluvremenu. U prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, nakon prvih 15 minuta bilo je 6:4 za Angolu samo da bi Hrvatska serijom 4-0 preuzela prednost, a u toj seriji vrlo je važan bio i obranjeni sedmerac Pešića. No, nakon što je Hrvatska po prvi put stigla do dva gola prednosti uslijedilo je isključenje Mamića što je Angola iskoristila za postizanje tri gola u nizu i prednost 9:8. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12:11 pred odmor.

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15:13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18:13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katar je svladao Japan

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, pet je dodao Ivan Martinović s pet, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan sa 31:29, pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljendja bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Gotova je utakmica.

56' - Mladi Halil Jaganjac moćno sa 9 metara silovito zabija za 17:25 Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] IGRAČ ANGOLE POGODIO NAŠEG GOLMANA DIREKTNO U GLAVU: /

Zabolio je i start 'za zatvor' nad Čupićem

Image
[VIDEO] IGRAČ ANGOLE POGODIO NAŠEG GOLMANA DIREKTNO U GLAVU: /

Zabolio je i start 'za zatvor' nad Čupićem

54' - Martinović uništava, 17:24 za našu momčad.

50 - Ivan Martinović realizirao je sedmerac za 16:23, +7 naših rukometaša. Puno puno boljih drugih pola sata utakmice Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - +6 je, najveća prednost na utakmici za nas.

48' - Pešić skida i drugi zicer zaredom. Drži nas u igri i ne dopušta Angoli da okruni dva igrača više, pa nakon toga jednog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Prekršaj na Mandiću u kontri. Nema sedmerca niti isključenja. Nevjerojatno...

40 - Mamiiić za 13:17 iz kontre. To je to, idemo sad...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Luka Šebetić zabija za prvi put +3 u utakmici, najveću prednost Hrvatske 13:16.

36' - Hrvatska ima priliku povesti s tri gola razlike. Ništa... Ostaje 13:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Angola otvara drug dio s golom za 12:12. Hrvati su odmah uzvratili za 13:12.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Nije to bilo dobro, ali ipak bolje nego protiv Japana. Ponovno je Ivan Martinović reagirao dobro i zabio 2 gola iz 2 pokušaja. Mučimo se strahovito i ovo zaista nismo mogli očekivati. Pa dokle više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Ivaaan Martinović zabija i drugi gol. Sad ima šut iz igre 2-2. Ukupno 5-5 na turniru. Strašan je Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Marko Mamić zabija i treći gol, ima 3-3, kao i Martinović protiv Japana. Nadamo se da ga Lino neće posjesti na klupu...

27' - Angola preko brzog centra zabija za 10:9. Martinović je prije toga zabio za 9:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Hrvatska vodi 7:8. Nascimento je pronašao rupu i zabio za 8:8. Koriste stalno jednu te istu akciju. Križanje dva igrača i šut. Pa zatvorite to dečki...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Ušao je Ivan Martinović. Mamić zabja za plus dva prvi put - 6:8. Imamo seriju 4-0.

19' - Sedmerac je za Angolu. Brani Pešić.

18' - Jednostavno i bez previše komplikacija. Munjevita kontra u dva poteza koštala nas je novog primljenog gola i Angola vodi.

17' - Angola vodi 6:4. Nemaju Angolci respekt prema Hrvatskoj.

16' - Duvnjak je prvo tukao s 9 metara, ali obrana Angole je to obranila. No, Muachissengue je krivo dodao jednu brzu loptu naprijed i naši to hvataju, točnije Mamić je to uhvatio.

15' - Štrlek promašuje čisti zicer. Muachissengue se razbranio i sad ima 3 obrane.

12' - Angola vodi 4:3. Ne radimo nikakve prekršaje, previše se oslanjamo na Domagoja Duvnjaka.

10' - Probudio se i Pešić, evo nam prve obrane! Stigao je dobro izrađen šut izvana, ali golman Kauboja lijepo je obranio pokušaj. Ali ne možemo zabiti nikako... Mamiću je poništen gol, onda je Horvat promašio... I Angola je uspjela izjednačiti na 3:3.

7' - Angola se spetljala, Maneko je igrao nogom. Brza kontra i Ilija Brozović zabija iz kontre za 3:2.

4' - Idemo s obranom 5-1 sa Duvnjakom kao specijalistom naprijed.

3' - Fereira je zabio za 2:1 Angole.

3' - Hrvatska je preko Horvata koji je zabio sedmerac izjednačila na 1:1.

1' - Angola je povela s 1:0.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska...

17.57 - Sad je na redu Lijepa naša. Ustanite dame i gospodo...

17.56 - Na redu su himne. Prva se svira himna Angole.

17.46 - Još nas malo dijeli do druge utakmice Hrvatske na turniru, protiv Angole. Nadamo se da večeras neće biti problema, kao što je to bio slučaj protiv Japana.

16.05 - HRS je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio dobru vijest. Naime, Marin Šego i Igor Karačić trebali bi se uskoro vratiti u momčad. Prvi vratar Hrvatske ozlijedio je zglob na prvenstvenoj utakmici u Francuskoj prošle godine u prosincu. Sole mu je pao na nogu, no Šego je nastavio braniti s bandažom i tri voltarena, hrabro, bez odustajanja. Karačić, pak, vuće problem s pubičnom kosti. No, oboje se pripremaju, rade na tome da se što prije stave na raspolaganje Lini Červaru. Pogotovo nakon što je otpao Luka Cindrić.


Najava

Červarova momčad je u petak u prvom nastupu odigrala užasno protiv Japana i par sekundi prije kraja iz sedmerca spasila bod (29:29). Želi li zadržati realne izglede za borbu za medalje, Hrvatska više nema pravo na kiks u ovoj skupini ako želi u drugi krug prenijeti dovoljno bodova.

Luka Cindrić završio svoj nastup na SP-u

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar više ne može računati na ponajbolju vedetu Luku Cindrića koji je protiv Japana nastupio načet, ali htio je žarko pomoći, i kasnije je utvrđeno da se ozljeda prepona pogoršala i Cindrić napušta kamp reprezentacije i odlazi na liječenje u Barcelonu. Umjesto njega u zapisnik je ušao Janko Kević.

Jedna od stvari koje su iznenadile hrvatsku rukometnu javnost bila je i Červaorovo forsiranje 5-1 obrane na brze japanske napade, umjesto adekvatniju 6-0 obranu, kao i to što Ivan Martinović, mladi rukometaš koji je otvorio svoj nastup u utakmici s 3-3, drugo poluvrijeme prosijedio na klupi.

Mirza Džomba za Net.hr: 'Ako ništa ne ide, ma možeš ti biti svemirac i nećeš ništa napraviti'

"Svi znamo da je trebalo to, pa da su na toj desnoj strani previše rotirali. Ali ponavljam, ako ništa ne ide, ma možeš ti biti svemirac i nećeš ništa napraviti. I sad drvlje i kamenje po nekom, ma ne, to nije dobro. To je bila jednostavno zajednička greška, ulazak u utakmicu i sigurno da su se događale neke stvari koje bi mi sad mijenjali, kao i oni iz naslonjača. Kad nešto ne ide, moraš nešto pokušavati. Onda češće mijenjaš”, kazao nam je jučer ujutro Mirza Džomba.

Hrvatska nije nikad igrala protiv Angole koja je u prvom kolu izgubila od Katara 30:25. Podsjetimo, u drugi krug iz skupine prolaze tri momčadi, a Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj su Danska, Argentina, Kongo i Bahrein. Patrik Ćavar, najbolji svjetski rukometaš 90-trih godina prošlog stoljeća, odmah nam je nakon Japana rekao sljedeće:

Patrik Ćavar za Net.hr: 'Moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka i igrati bolju obranu'

"Protiv Angole očekujem da hrvatska reprezentacija popravi sve ove stvari koje nisu bile dobre, posebno tu mislim na obranu. Obrana nam nije bila na nivou, lako smo gubili duele jedan na jedan. Druga stvar, da smanjimo broj tehničkih pogrešaka. To su dvije stvari na koje moramo obratiti pažnju. Problem je bio u tehničko-taktičkim stvarima, to je bio problem. Na tome moraju dosta poraditi".

Lino Červar je jučer na pressici uoči dvoboja istaknuo:

"Protiv Japana se nismo dobro postavili, ali osvojili smo bod i trebamo izvući pouku. Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Sutra je nova utakmica, moramo iskoristiti potencijale koje imamo a imamo ih. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci, i, eto, to je naš zadatak".

Image
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff
Image
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Ivan MARTINOVIC (51) during the IHF World Championship 2021 Egypt, Japan vs Croatia, Borg El Arab Sports Hall, Alexandria, Egypt, 15.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

'Svi znamo što smo napravili, svjesni smo toga'

Kauboji uoči Angole ističu da je kiks protiv Japana iza njih.

“Svi znamo što smo napravili, svjesni smo toga. Ostali smo kompaktni i iskreno smo si rekli da je bilo loše i da, ako mislimo nešto napraviti, ne možemo ovako”, rekao je naš rukometaš Marino Marić, a njegov suigrač Ivan Pešić je prokomentirao:

“Obrana nije bila na nivou, nije bila gusta. Ali nema veze, to je samo jedna utakmica. Što je tu je , idemo dalje.”

“Nakon onakve utakmice s Japanom i Angola je sada opasan protivnik. Psihološki, ako opet krenu neke greške i nesigurnost, naravno da će biti teško. To je presing kada smo mi u ulozi favorita i moramo ga prihvatiti. Stvar je jasna, moramo pobijediti Angolu i Katar”, zaključio je Marić.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo