Komentar / Nova Červarova Hrvatska nije savršena, no igrom u napadu diže publiku na noge

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Siječanj će brzo doći i nema puno vremena za ispravljanje pogrešaka, a nove nas kvalifikacijske utakmice čekaju u travnju

29.10.2018.
20:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj. Tako je 68-godišnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar više nazvao svoju momčad nakon dvije uvjerljive predstave u utakmicama protiv Švicarske u Osijeku i protiv Belgije u Leuvenu.

Upravo se međusobno zajedništvo rukometaša, ali i navijača moglo osjetiti dok su Červarovi momci nemilosrdno punili suparničke mreže. Izbornik je najavio da će priliku dati nekim novim, mlađim igračima. Obećanje je ispunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje minute je protiv Švicaraca odlično iskoristio 22-godišnji pivot Marin Šipić koji je s tri gola u ključnim trenucima utakmice pokazao da je predodređen za velike stvari.

Image

Hrvatska zapalila osječke tribine! Pogledajte čudesnu atmosferu s Gradskog vrta na utakmici sa Švicarskom!

Image

Hrvatska zapalila osječke tribine! Pogledajte čudesnu atmosferu s Gradskog vrta na utakmici sa Švicarskom!

Šipić je nešto skromniji učinak u napadu imao u utakmici protiv Belgije, zabio je samo jedan pogodak, ali zato su u toj utakmici zasjali David Mandić s tri te sjajni Jakov Vranković s četiri pogotka. Zabio je protiv Belgije i Halil Jaganjac koji je s 20 godina projiciran kao "next big thing" u hrvatskom rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi rukometaši položili su prvi test, rekao je član stručnog stožera reprezentacije Davor Dominiković, ali će se morati dokazivati iz utakmice u utakmicu. Nisu vrata hrvatske rukometne "obitelji" zatvorena ni za koga, a popis za svjetsko prvenstvo još uvijek je otvoren za neka nova imena, rekao je Izbornik Červar.

Da ne bi sve bio divno i krasno, Hrvatska je imala i dosta problema. Bilo to pocijenjivanje protivnika ili jednostavno nonšalancija, obrana je je protiv Švicaraca, ali i protiv Belgije na trenutke izgledala kao švicarski sir. Prelako su protivnici dolazili do pogodaka s crte na trenutke prelagano i to je ono na što će trebati obratiti pozornost u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, "senatori" reprezentacije Zlatko Horvat i Domagoj Duvnjak još su uvijek igrači koji prave osjetnu razliku za Hrvatsku na terenu. Dule je obrambeno fantastičan igrač, dok Horvat za nekoliko minuta može napuniti mrežu protivnika, baš kako je to učinio protiv Belgije.

Ipak, u napadu je Hrvatska igrala lijep rukomet, što ne mora uvijek značiti da će on biti učinkovit, no sigurno je da će podignuti publiku na noge. Nekad jedan lijep potez kao nusprodukt hrvatskog napadačkog stila može odvesti utakmicu u skroz drugom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo nije daleko. Siječanj će brzo doći i nema puno vremena za ispravljanje pogrešaka, a nove nas kvalifikacijske utakmice čekaju u travnju, kad ćemo u četiri dana dvaput igrati protiv Srbije. Sve utakmice Hrvatske rukometne reprezentacije moći ćete pratiti na RTL televiziji, portalu Vijesti.hr te na Facebook stranici Vrijeme je za rukomet.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo