NORVEŠKA NASTAVILA DOMINACIJU, ŠVEĐANI IH GURNULI U POLUFINALE: / Sve je jasnije kako će se rasplesti druga skupina

Image
Foto: Profimedia

Trenutno je na drugom mjestu Slovenija koja se u posljednjem kolu susreće s Norvežanima

21.1.2020.
19:57
Profimedia
VOYO logo

Norveška rukometna reprezentacija nastavila je s dominantnim nastupima na Europskom prvenstvu. Sander Sagosen i društvo upisali su pobjedu protiv Islanda 31:28.

Norvežani su već na samom početku utakmice riješili pitanje pobjednika. Nakon desetak minuta igre rezultat je bio 8:1, a do kraja su trebali samo održavati prednost, što uz sjajnog Sagosena (9 golova) i Bergeruda na golu (12 obrana) i nije bio tako težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za teoretski prolazak u polufinale joj je trebao neuspjeh Mađarske bilo protiv Švedske bilo protiv Portugala u posljednjem kolu u srijedu. Norvežani nisu morali čekati srijedu jer je stigla pomoć od susjeda Šveđana već u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SLOVENIJA JE SLOMILA NEUGODNI PORTUGAL: /

Evo što to znači za Hrvatsku reprezentaciju u polufinalu

Image
SLOVENIJA JE SLOMILA NEUGODNI PORTUGAL: /

Evo što to znači za Hrvatsku reprezentaciju u polufinalu

Pobjeda Slovenije

Slovenska rukometna reprezentacija slomila je vrlo neugodni Portugal rezultatom 29:24 i tako, bar nakratko, zasjela na drugo mjesto skupine II Europskog prvenstva.

Bila je to bespoštedna borba u kojoj su Slovenci tek na kraju stigli do značajne prednosti te uspjeli slomiti otpor sjajnih Portugalaca. Jure Dolenc s tri je uzastopna pogotka u završnici donio Slovencima osjetnu prednost od pet razlike i tako im osigurao pobjedu. Inače, najbolji strijelac Slovenije bio je Blaž Janc sa sedam pogodaka, dok je Portugal sa šest predvodio Andre Gomes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kim ćemo igrati?

U posljednjem kolu sastaju se Mađarska - Portugal, Norveška - Slovenija i Švedska - Island. Norveškoj je u susretu protiv Slovenije dovoljan bod za osvajanje prvoga mjesta u skupini i koje u polufinalu vodi na poraženog iz utakmice Hrvatska - Španjolska koji se igra u srijedu od 16 sati u Beču, dok je Sloveniji dovoljan bod iz tog dvoboja za drugo mjesto i prolazak u polufinale.

U slučaju pobjede Slovenije, tada bi Slovenija bila pobjednik skupine, a Norveška bi završila na drugom mjestu. Izglede za polufinale još uvijek ima i Mađarska koja prvo mora svladati Portugal, a zatim se nadati porazu Slovenije od Norveške kako bi stigla do drugog mjesta i ogleda protiv pobjednika skupine I u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice gledajte na RTLplayu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo